Teraz jest 4 kwi 2025, 15:43

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 162 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 13 wrz 2008, 13:05 

W 0.8 gram wyraźnie mniej niż w 0.7. Wcześniej wystarczyło dołączyć do średnio zgranej i zorganizowanej drużyny i już była zabawa. Teraz bez znanych sobie ludzi albo doświaczonych graczy grywalność spada na łeb na szyję. Jest też parę innych mniejszych wad, o których była mowa. Osobiście bardzo żałuję, że praca medyka i obrażenia zostały tak bardzo zmienione. Krwawienie jest z byle powodu. Wcześniej grałem medykiem, bo można było dbać o zdrowie kolegów, a w wolnej chwili wesprzeć ich w ataku czy obronie z drugiej linii. Teraz medyk właściwie cały czas leży po murkiem i leczy. I leczy. I leczy. Czyli nic nie widzi oprócz pleców lub tyłka pacjenta i nie rusza się z wciśniętym przyciskiem myszy. Ubaw po pachy. Ja rozumiem - realność. Medyk od tego jest żeby leczył. Zgoda, ale jest jeszcze grywalność. Dawniej byłem pierwszy do gry medykiem, teraz - ostatni.

I druga rzecz - animacje, które rzucają postacią na boki jak przy huraganie Katrina. Po godzinie gry z takim bujaniem mam prawie chorobę morską. Po kiego grzyba?

Generalnie mod idzie jak dla mnie w kierunku gry powiedzmy bardziej sprofesjonalizowanej, czyli dużych turniejów, gdzie wszyscy wiedzą co mają robić, nie ma mniejsca na niesubordynację, samodzielne akcje i brak porozumienia. Gdzie jest kompetentne dowodzenie i współpraca. FFA straciło wyraźnie na grywalności, jak dla mnie. Czekam na opamiętanie twórców, bo mi ulubiona gra znika z horyzyntu zainteresowań.

PostNapisane: 13 wrz 2008, 13:08 

kj5 napisał(a):
ja czekam jak zoptymalizuja to bo etapy mi sie po 5 minut wczytuja a po wczytaniu z 1minute czekam na okno spawnu.

poprostu jak masz tylko 1gb ram musisz ustawic system aby czyscil plik stronnicowania przy wylaczaniu -> jak odpalisz kompa ponownie to bedzie on czysty co za tym idzie jak odpalasz gre szybciej sie wczytuje i szybciej chodzi ogolnie

PostNapisane: 13 wrz 2008, 13:21 

pan_michal napisał(a):
poprostu jak masz tylko 1gb ram musisz ustawic system aby czyscil plik stronnicowania przy wylaczaniu -> jak odpalisz kompa ponownie to bedzie on czysty co za tym idzie jak odpalasz gre szybciej sie wczytuje i szybciej chodzi ogolnie

Tylko, że jeżeli masz wolny dysk (PATA) to znacznie zwiększa się czas wyłączania komputera (u mnie trwało ok minuty)

PostNapisane: 13 wrz 2008, 13:55 

DotAfterLongSentence napisał(a):
W 0.8 gram wyraźnie mniej niż w 0.7. Wcześniej wystarczyło dołączyć do średnio zgranej i zorganizowanej drużyny i już była zabawa. Teraz bez znanych sobie ludzi albo doświaczonych graczy grywalność spada na łeb na szyję. Jest też parę innych mniejszych wad, o których była mowa. Osobiście bardzo żałuję, że praca medyka i obrażenia zostały tak bardzo zmienione. Krwawienie jest z byle powodu. Wcześniej grałem medykiem, bo można było dbać o zdrowie kolegów, a w wolnej chwili wesprzeć ich w ataku czy obronie z drugiej linii. Teraz medyk właściwie cały czas leży po murkiem i leczy. I leczy. I leczy. Czyli nic nie widzi oprócz pleców lub tyłka pacjenta i nie rusza się z wciśniętym przyciskiem myszy. Ubaw po pachy. Ja rozumiem - realność. Medyk od tego jest żeby leczył. Zgoda, ale jest jeszcze grywalność. Dawniej byłem pierwszy do gry medykiem, teraz - ostatni.

I druga rzecz - animacje, które rzucają postacią na boki jak przy huraganie Katrina. Po godzinie gry z takim bujaniem mam prawie chorobę morską. Po kiego grzyba?

1 med: to zależy jaki masz team czasami 1 med sobie nie radzi bo tylko co chwila skaczesz od ciała do ciała podnosząc chwilka leczenia odgonienie araba wymiana ognia (ironsighty w 0.8 w m16 są świetne czasami tylko dla nich biorę meda na ochotnika lub strzelca do cqb:P) i znowu obowiązkiem meda nie jest walka tylko pilnowanie by nie wszyscy zgineli gdy masz 4 rannych trzeba ocenić ich przydatność dla sq i ustalić kolejkę(w American Army kurs medyka uczył o tym jak poważny jest stan co tu też będzie miało znaczenie w pr0.8) trzeba się przyzwyczaić do gry a ffa za jakiś czas też się wespnie na wyższy poziom (bye bye Rusian reality :P) też uważam że trochę zwalili 0.8 ale trzeba pracować i jak nie ma sq z sensownymi ludźmi to można samemu spróbować się w sl-a pobawić
i wtedy pamiętaj o pisaniu teamwork lub voip w nazwie sq :) bo zazwyczaj kilku też wnerwionych ffa ludzi spróbuje coś z tobą powalczyć i ugrać :)

2animacje: według mnie większość jest fajna tylko trzymanie granatu(ostatnio poleciał mi rekord odległości aż 2 metry!!!) i celowanie z scopa powinni dopracować czyli - nowe trzymanie fraga nie jak
to już pisano o modlącym się do granatu i szybsze celowanie z scopów bo mimo iż mniej realistyczne (pisano o podbijaniu oka celownikiem :D) dały by trochę więcej luzu i zabawy w grze:)

PostNapisane: 17 wrz 2008, 01:44 

heh, mam dosc powazny problem z PR. mianowicie jak rzucam mołotowa to nie widze ognia wogole co jest strasznie uciazliwe. najziwniejsze jest to ze jak ktos rzuci to raz go widze, raz nie( ok80% widze innych mołotowów). czy wiecie cos na ten temat? niby nic,ale juz bylo wiele razy ze wchodzilem we wlasne płomienie których "nie było" :twisted:

PostNapisane: 21 wrz 2008, 23:51 

W oczekiwaniu na .85:
Fallujah minimap - http://www.realitymod.com/forum/f196-pr ... nimap.html
Israeli Defence Forces - http://www.realitymod.com/forum/f196-pr ... orces.html

PostNapisane: 22 wrz 2008, 01:29 

i jak tam wrazenia? zauwazyliscie ze praktycznie nie ma komendanta zawsze w tej wersji? mapki są spoko,ale patch musi byc :)

PostNapisane: 22 wrz 2008, 18:41 

ja teraz bede mial +1 gb ramu i nowa karte graficzną wreszcie sobie pogram a nie bede pokaz slajdów oglądał i ekran ładowania mapy :P :wink:

PostNapisane: 22 wrz 2008, 20:55 

Uważam, że 0.8 wyszło na dobre PR. Mimo początkowych trudności gra się teraz lepiej.Nawet to z niszczeniem RP mnie nie wkurzyło jakoś specjalnie. Co do wyglądu, to poprawiony realizm przyrządów celowniczych i zrobienie ich w 3D, strzelanie z granatnika, animacje (mimo że czasem za dużo "bujają").

Aaaa... I oczywiście Ramiel :D.

Choć są bugi techniczne (np. pilotowanie śmigłowca ze zwykłym kitem), ale te mogą zostać poprawione.

Nadal czekam na zmianę animacji celowania - żeby ręka "chodziła", bo na razie jest sztywna jak w Bf2. Ciekawe czy można tak zmodyfikować. Może w 0.9?

PostNapisane: 22 wrz 2008, 20:59 

Pająk napisał(a):
Nadal czekam na zmianę animacji celowania - żeby ręka "chodziła", bo na razie jest sztywna jak w Bf2. Ciekawe czy można tak zmodyfikować. Może w 0.9?

Pograj na lagu to się przekonasz jakby taka animacja wyglądała :lol:

PostNapisane: 4 paź 2008, 16:11 

W kwestii commandora.
Osobiście grałem kilka razy z kimś kto objoł stanowisko komandora , bo jego praca sprowadza się do siedzenia kilka godzin w tym kampingu i gapieniu się na mapę. Mogli by zostawić podgląd satelitarny albo chociaż zrobić Global Havk'a który by leciał w wyznaczone miejsce i pokazywał co się w danym miejscu dzieje.
Gra ma być realna a z tego co wiem dowódca [US , GB itd] widzi sytuacje na polu walki i nie ma sytuacji znanych z II wojny ze cały sztab gapi się na mapę z modelikami.[Oczywiście może gdzieś tak jest robione ale podgląd z tgz. UAV'a istnieje]
Czego mi jeszcze brakuje.
Ciężkiego śmigłowca do transportu wojska tzn. Chinook'a , najbardziej bym chciał żeby można było do jego wnętrza wjechać HUMMV'im przelecieć za linie wroga i zaatakować od tyłu.
Ostatnią rzeczą jest czas spawnu , rozumiem pełen realizm nawiązania do AA [tam to dopiero jest giniesz i spawn w następnej rundzie] ale bez przesady czekać 2-3 minuty na spawn to lekka przesada.
Gra traci tym na dynamice bo squad czeka na członków drużyny zamiast atakować pozycję wroga.

PostNapisane: 4 paź 2008, 16:52 

Danexis napisał(a):
.
Ostatnią rzeczą jest czas spawnu , rozumiem pełen realizm nawiązania do AA [tam to dopiero jest giniesz i spawn w następnej rundzie] ale bez przesady czekać 2-3 minuty na spawn to lekka przesada.
Gra traci tym na dynamice bo squad czeka na członków drużyny zamiast atakować pozycję wroga.

ale wymusza na graczach myślenie i ostrożność. Co do Chinooka, było już o tym mówione i jedni mówią że jest to nierelane na tym silniku, a co jeśli zamiast skrzynek dać Chinookowi właśnie HUMMV ? :wink: Problem w tym że inne regularne armie też musiałby by mieć coś takiego, o ile z Brytolami problemu nie ma bo też Chinooka dostaną to o tyle z arabami i chinolami może być problem.

PostNapisane: 4 paź 2008, 19:11 

Te 2-3 min to tylko w przypadku cywila, na co inni też psioczą, normalni piechurzy mają 30s, a to jeszcze nie aż tak dużo (chyba że baaardzo często giniesz i ci dodaje te kolejne 10-15s).

O to właśnie chodzi - poczekać, przegrupować się, naradzić co poszło nie tak i kolejnym razem zrobić to lepiej. I ja bym nie chciał widzieć pojedyńczych rambo nadchodzących fala za falą, tylko porządnego ataku.

UAV - nie widzi mi się vanilliowe "Enemy infantry spotted" słyszane co 2s.

[GCA] | www.goldencamels.com

PostNapisane: 4 paź 2008, 19:55 

mnie juz zaczyna denerwowac ta symetrycznosc (Ejod, Kashan, Bi Ming, Quiling) starcia sil o takim samym potencjale sa po prostu nudne...imo powinni zerwac z symetrycznoscia sprzetu i robic mapy podobne do Qwai, gdzie US musi wykorzystac swoje TOWy, tak samo brytole mogliby byc zmuszeni do uzywania swojego Chinooka i jego HMVV

a teraz takie troche lamerskie pytanie: slyszalem o zoomie w TOW hmvv, ale jakos pod "X" albo "C' go nie mam :/ czy ten zoom w ogole istnieje?

PostNapisane: 6 paź 2008, 23:20 

Zar2Roc napisał(a):
UAV - nie widzi mi się vanilliowe "Enemy infantry spotted" słyszane co 2s.

Nie chodziło mi dokładnie o to [też mnie takie gadanie wkurza] ale o to by dowódca nie musiał patrzeć się tylko na mapę ale by mógł coś zobaczyć "na żywo". Wg. mnie polepszyło by to pracę komandora i byli by wreszcie dowódcy, bo jak już wyżej wspomniałem nieczęsto zdarza mi się grać z komendantem.

O ile mi wiadomo siły koalicji mają przewagę sprzętu nad oddziałami wroga [Talibowie , kiedyś armia Iracka,..]. Jeśli to ma być REALITY MOD to dla czego siły muszą być wyrównane ?
Jest to wręcz nudne , walka czołg vs. czołg.
O wiele ciekawiej się walczy HMMV'y[tow] vs. czołguś ^^.
A jeśli już tak pragnęli by dać podobny helikopterowy Mec'owi to proszę Mi-6
No chyba że będzie za mały :lol: to może Mi-26

Odpowiedz na nie lamerskie pytanie:
Jest zoom w TOW tylko trzeba chwile poczekać przy wyrzutni i nacisnąć X . ^^
Swoją drogą marny ten zoomik ale zawsze coś :roll:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 162 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2