Teraz jest 22 lis 2024, 10:09

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2177 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 146  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 19 lut 2007, 18:03 

Uncle, ja latałem na myszce i na klawiaturze oraz na Joyu i nadal lepiej lata sie na drużynie myszka + klawiatura. Joy i heli teraz jest jeszcze większym nieporozumieniem.

Tytuł:
PostNapisane: 19 lut 2007, 18:33 

Dziedzic-PL1 napisał(a):
Widze że w wersji 1.0 będzie trzeba kupić automat do gry z zestawem karabinów tak jak za dawnych czasów :P

Fajnie by bylo :)

Tytuł:
PostNapisane: 19 lut 2007, 18:47 

ok - czyli sprawa jest już jasna tak?

Po prostu nie chcę tu żadnego flame'u.

Moje odczucia po testach i grze:
samoloty: steruje się tak samo (ale samolotami mają się zająć kolejne wersje PR), nie rządzą na mapie, bo trzeba lądować po ammo i są ręczne AA.

LB i lekkie heli: lata się miodnie - bez żadnych problemów ląduję, skręcam i robię wszystko co chcę.

cięzkie heli - trzeba się na nowo nauczyć latania, ale to kwestia paru/parunastu prób. Poźniej lata się już intuicyjnie.

szturmowe heli: pomiędzy lekkimi a transportowymi - w sam raz - nie tak jak w vBF2 gdzie latało się pod 5-cio metrowymi mostami i pomiędzy rurami...

ogólnie prędkość heli - genialna!

problem, gdzie pilot sobie ot tak lata i zapomina o działonowym był też w vBF2 - nie trzeba do tego prędkości, tym bardziej, że działko w vBF2 było do niczego. poza tym problem znika z nowym serwerem - pilot i działonowy muszą być z tego samego składu.

nie latałem na joyu w BF2 WOGÓLE - nie działa mi z nim dobrze... w przeciwnieństwie do KAŻDEJ inneg gry... :(

jeszcze słowo podsumowania - IMO helikoptery w 0.5 są o niebo lepsze od tych w vBF2 - gdzie każdy mógł sobie wsiąść i polatać! w 0.5 latają ci, którzy się czują w tym pewni.

Tytuł:
PostNapisane: 19 lut 2007, 19:49 

O ile walka infantry bardzo mi sie podoba w PR 0.5 (moze z wyjatkiem defibrylatora, ktory psuje tego moda, tak samo jak psul BF2), to smiglowce sprawiaja wrazenie "niegotowych" lub nieprzemyslanych.
Dzialko w vBF2 bylo do niczego? Mysle ze kilka tysiecy zabitych przez mojego gunnera ma odmienne zdanie :)

Skoro podoba nam się realizm - błagam nazywajmy rzeczy po imieniu.
Działonowy - funkcja sprawowana przez żołnierza wchodzącego w skład obsługi artyleryjskiego środka walki, polegająca na dowodzeniu obsługą pojedynczego działa na polu walki, koordynowaniu współrzędnych celu i przekazywaniu ich celowniczemu.
Ten pan który strzela w smigłowcu - drugi pilot/strzelec (CPG)

Tytuł:
PostNapisane: 19 lut 2007, 19:57 

przsoi napisał(a):
O ile walka infantry bardzo mi sie podoba w PR 0.5 (moze z Dzialko w vBF2 bylo do niczego? Mysle ze kilka tysiecy zabitych przez mojego gunnera ma odmienne zdanie :)

wlasnie dlatego jest do kitu :D

Tytuł:
PostNapisane: 19 lut 2007, 21:45 

PR na dobra sprawe troche wywietrzyl ten smrodek arcade'u z vbf2 :) i dobrze, wszystko zmierza w dobra strone (czyt. bf42 -> fh) :) gunnerowi w cobrze juz nie jest tak latwo okielznac cale pole walki 8)

Tytuł:
PostNapisane: 19 lut 2007, 21:46 

ETCS Uncle Blues napisał(a):
IMO helikoptery w 0.5 są o niebo lepsze od tych w vBF2 - gdzie każdy mógł sobie wsiąść i polatać! w 0.5 latają ci, którzy się czują w tym pewni.

O! Trafiles w sedno Uncle. Utrudnili pilotaz, ale nie na tyle, ze nie da sie latac, po prostu wymaga umiejetnosci. Dzieki temu, faktycznie do smiglowcow wsiadaja tylko prawdziwi piloci (sa oczywiscie wyjatki, ale te sa zawsze). I to jest wydaje mi sie najistotniejszy efekt wprowadzonych zmian do heli.

..:: http://www.racjonalista.pl ::..

Tytuł:
PostNapisane: 19 lut 2007, 22:06 

traitorpl zanim cos napsizesz, pomysl. przsoi chodzilo o to, ze dzialko w Bf2 bylo dobre a to w pr to juz w ogole wymiata(rozwala wszystko jak leci)

Roquen utrudnili? Sprawili jedynie, ze z latania nie ma frajdy takiej jak normalnie. Wciaz lotnictwo ownuje tylko, ze wymaga wiekszego pomyslunku.

Tytuł:
PostNapisane: 19 lut 2007, 23:39 

Wujek napisał ze prędkosć heli jest "genialna" hymm ale zastanawia mnie to czy normalnym jest fakt że leciałem BH jakies 1000km/h

Tytuł:
PostNapisane: 19 lut 2007, 23:55 

on nie leci 1000 km/h - te liczniki są nie zmienione od vBF2. Miały pokazywać realistyczną wartość przy BAAAARDZO nierealistycznej prędkości.

Tytuł:
PostNapisane: 20 lut 2007, 00:23 

Tzn. dobrze rozumiem, ze wskazniki wskazuja zawyzone predkosci zarowno w vanilli jak i PR? Z ta roznica, ze faktyczna predkosc blizsza jest realnosci wlasnie w PR? Czyli ile wskazniki zawyzaja? Jesli kojarze, smiglowce bojowe mogalatac wlasnie tak w okolicach chyba 500/600 km/h (moge sie mylic), wiec zawyzaja w PR o jakies 200/300?

Lailonn, jedno drugiego nie wyklucza :) W tym przypadku cos co nazwiesz mniejsza frajda jest bezposrednim skutkiem tego wlasnie utrudnienia, czyz nie?

..:: http://www.racjonalista.pl ::..

Tytuł:
PostNapisane: 20 lut 2007, 03:17 

No wlasnie chodzi o to, ze teraz heli zachowuje sie malo intuicyjnie i po prostu latanie nim jest malo mile. Samochody sa rozne ale chyba lepiej prowadzi sie limuzyne niz rozklekotanego maluszka. Czy ktorys z nich wymaga wiekszego "skilla" ? Nie, po prostu jednym sie malo przyjemnie jezdzi...

Tytuł:
PostNapisane: 20 lut 2007, 08:25 

Roquen napisał(a):
Jesli kojarze, smiglowce bojowe mogalatac wlasnie tak w okolicach chyba 500/600 km/h (moge sie mylic), wiec zawyzaja w PR o jakies 200/300?

Tak, był taki śmigłowiec kóry tak szybko latał - Błękitny Grom w filmie przygodowo-sensacyjnym z lat 80. Prędkość maksymalna Cobry to 277 km/h.

Tytuł:
PostNapisane: 20 lut 2007, 10:57 

Lailonn napisał(a):
No wlasnie chodzi o to, ze teraz heli zachowuje sie malo intuicyjnie i po prostu latanie nim jest malo mile.

edit: Moze dlatego ze latasz na klawiaturze? :D
Mi tam sie lata rewelacyjnie, chociaz trzeba sie przyzwyczaic :)

Latales w heli w modzie DC do BF42?
Mi sie wlasnie w BF2 nie podobalo to, ze heli byly takie 'leniwe' i nie wymagaly jakichs spechalnych umiejetnosci. Ale EA chodzilo o przyciagniecie graczy :P

Bardzo dobrze, ze w PR jest klasa pilota i nie kazdy potrafi latac od razu.
W koncu mod jest darmowy i dla fanow. Widocznie bardziej im zalezy na jakosci niz ilosci graczy.
No i kto to widzial zeby pierwszy lepszy zolnierz na polu walki wsiadal i latal heli :P

A w DC trzeba bylo sie uczyc latac.
Za to jaka satysfakcja, gdy juz sie te sztuke opanowalo :P

Lailonn napisał(a):
Samochody sa rozne ale chyba lepiej prowadzi sie limuzyne niz rozklekotanego maluszka. Czy ktorys z nich wymaga wiekszego "skilla" ? Nie, po prostu jednym sie malo przyjemnie jezdzi...

Latwo i przyjemnie sie prowadzi limuzyne ale szybkie sportowe auto jest bardziej wymagajace pod wzgledem umiejetnosci za to daje duuuuzo wiecej frajdy.

Ew. mozesz porownac sobie jazde na osle i dzikim rumaku :)

Ostatnio edytowano 20 lut 2007, 11:16 przez aNDY^aND, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: 20 lut 2007, 11:01 

Roquen napisał(a):
Jesli kojarze, smiglowce bojowe mogalatac wlasnie tak w okolicach chyba 500/600 km/h

400 km/h to max :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2177 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 146  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2