mil3k napisał(a):
Jurgens, brak ci doświadczenia i piszesz tu takie bzdury, że chce się płakać. Pograj trochę prawdziwych bitew, znajdź team z którym będziesz trenował strategie i taktyki i nauczysz się co to PRMM. Mod jest taki jaki jest między innymi dzięki niżej wymienionym czterem panom, którzy dość intensywnie udzielają się w turmieju nadzorowanym porzez developerów moda. Wszystkie nasze uwagi po odfiltrowaniu przez dowództwo trafiają do nich.
Ja bynajmniej nie chcę deprecjonować PRMM, jednak grając na serwerach FFA mam kilka uwag, które powodują że gra staje się mniej przyjemna niż być powinna. Generalnie gra powinna dostarczać rozrywki wszystkim grającym a nie tylko jednej stronie. Mam kilka uwag szczególnie do:
1. spawntime-u, który powoduje, że naprawdę robi się nieprzyjemnie.
2. rozmieszczenia flag, które jest po prostu wbrew zasadom gry "flaga po fladze". Mapy generalnie są robione przez ludzi którzy chyba przygotowywali pod podstawkę (pomijam już to, że baterie słoneczne na dachach są we wszystkie 4 strony świata), znacznie lepsze są mapy oryginalne - nie zmieniane przez nikogo.
mil3k napisał(a):
Jak piszesz do Walatcha, wujka, pasqudnika i mnie to stój na baczność, bo starym wojskiem to nie jesteś.
Może nie w PRMM, ale jako gracz w 42/EOD/FH/XWW2/BF2 trochę kulek posłałem i jakoś sobie radzę grając wśród "doświadczonych".
mil3k napisał(a):
Nikt z doświadczonych nie ma zamiaru zmieniać drużyny kumpli, tylko poto żeby wyrównać szanse. FFA jest poto, żeby przećwiczyć taktyki, poprawić zgranie na mięsie armatnim FFA.
To zabija tak naprawdę grę. Granie z lepszej pozycji (krótsze spawny, lepsze flagi, przeciwnicy 15 minut od pola bitwny) chwalebne nie jest. Przynajmniej jak grałem w klanie FH, to staraliśmy się grac po stronie która była w beznadziejnej sytuacji, aby uratować sytuację, lub zrobić niemożliwy manewr.
Nie wiem czy grając na TSie, w klanie, w grupie veteranów można być "dumnym", z zaskoczenia przeciwnika w rozsypce grającego FFA, bez voice'a.
A wczoraj niestety widziałem na serwerze, że klanowiczom PRMM taka gra dostarcza dużej satysfakcji.