Teraz jest 21 lis 2024, 22:16

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 147 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 18 lut 2007, 13:51 

Marksmana dostaniesz zawsze, snajpera dostaniesz od okreslonej liczby graczy na serwerze. Nie znam konkretnej granicy, ale grajac na pol-pustym serwerze nie moglem wziasc snajpera, serwer sie zapelnil i mozna bylo brac snajpera.

A tu mozesz mnie sprawdzic - Veres - http://tiny.pl/xh88 - Bf2 Tracker

Tytuł:
PostNapisane: 18 lut 2007, 19:00 

Bodajże od 16 graczy w jednej drużynie jest dostępny 1 kit snajpera.

Ostatnio edytowano 18 lut 2007, 19:48 przez keicaM, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 18 lut 2007, 19:29 

No dobra, Wasza teoria ma wiecej sensu :)
Uncle popros zespol PR zeby usuneli zapisek o mojej teorii z wiki, bo sie czlowiek naczyta a potem tylko wprowadza innych w blad swoim oczytaniem :)

..:: http://www.racjonalista.pl ::..

Tytuł:
PostNapisane: 11 kwi 2007, 12:24 

Mam pytanie odnośnie artylerii. Czy jest sposób, aby wezwać wsparcie artyleryjskie na pozycję inną niż moja (np. wskazać punkt oddalony o 200m. , albo na mapie)?
I jeszcze jedna sprawa. W jaki sposób mogę rozmawiać z komendanem? (jestem SL i używam VOIP do komunikacji w drużynie).
Z góry dzięki.

Tytuł:
PostNapisane: 11 kwi 2007, 12:29 

Po pierwsze witamy na forum :!:
Miło, że dział Project Reality odwiedziałeś w pierwszej kolejności! :D

mcich83 napisał(a):
Czy jest sposób, aby wezwać wsparcie artyleryjskie na pozycję inną niż moja (np. wskazać punkt oddalony o 200m. , albo na mapie)?

na mapie nie mozna wzywac artylerii, tylko za pomoca T (albo Q, nie pamietam). Robisz to dokładnie tak samo jak zaznaczasz wrogie jednostki, celujesz w miejsce gdzie chcesz wezwać artylerię, naciskasz Q (albo T, nie pamiętam) i wzywasz artylerię. Czasami problem jest jak siedzisz na przykład za siatką maskującą. Ty przez nią widzisz, ale komputer nie i wtedy zaznacza twoją pozycję (tę siatkę maskującą, krzaki, drzewa, itp. itd. - jak w podstawce)

Cytuj:
W jaki sposób mogę rozmawiać z komendanem? (jestem SL i używam VOIP do komunikacji w drużynie).

chwali ci się to. :D Z komendantem przez VoIP może się porozumiewać tylko SL, jest to tego oddzielny przycisk, który możesz zdefiniować w opcjach. Domyślnie jest to chyba V (ablo B, nie pamietam ;)).

Tytuł:
PostNapisane: 11 kwi 2007, 13:57 

Ja również witam wzystkich :) . Dzięki za szybką odpowiedź .

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwi 2007, 22:51 

a czy w tej grze chodzi o to zeby nie bylo celownika?

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwi 2007, 23:41 

Das_Boot256 napisał(a):
a czy w tej grze chodzi o to zeby nie bylo celownika?

Yyy, moze nie taki jest CEL gry, ale jeden z elementow majacych na celu podniesienie realizmu rozgrywki na pewno 8)

..:: http://www.racjonalista.pl ::..

Tytuł:
PostNapisane: 22 kwi 2007, 08:39 

Jeszcze jedna sprawa. Od czego zależy tempo w jakim spadają punkty (ticket'y) przeciwnika. W podstawce było jasne, że spadają proporcjonalnie do liczby flag. Chodzi mi zwłaszcza o tryb AAS2. Czy teraz jeden zabity żołnierz to jeden punkt? Jeśli tak, to po co zdobywać flagi, wystarczy rzeź :)

Tytuł:
PostNapisane: 22 kwi 2007, 09:33 

Tickety z tego co wiem, spadaja same z siebie, tylko wtedy gdy zostaje 1/2/3 flagi i licznik zaczyna mrugac.
A tak w wyrownajej walce (po rowno flag) to tickety spadaja od zabitego przeciwnika (musi jednak umrrzec "calkiem", nie moze byc reanimowany).

Tytuł:
PostNapisane: 20 lip 2007, 12:15 

PYatnie !

Jak i co gdzie trzeba ustawić , skonfigurować PR by statystyki w programie rosły w miarę grania ?

Od Dwóch lat grałem na sieci w Bf2 ale bez manniactwa , raczej AA było moim ideałem do momentu gdy ktoś nie pokazał mi PRa.... i tak się zaczeło..jednak mam mały problem ...statystki gry nie są zapisywane na moim koncie...
Pomimo że nie raz zaliczłem stage'a z najlepszym wynikiem punktowym dostawałem odznaczenia i beretki to nie wszystkie te dane znalazły się na moim koncie.
Czy to prawda że tylko oficjalne serwery robią recordy na koncie ?Ciekawym zjawiskie jest też to że po wejsciu na oficjalna strone moda w zakładce statystki moge znaleść swoje konto ale całkowicie róznymi wynikami &%%$^($% ??? o co chodzi ?
czy ktoś mnie oświeci ?

Pozdrawiam

ColonelGaj

Tytuł:
PostNapisane: 20 lip 2007, 12:35 

po pierwsze witamy na naszym forum! :D Obyś odwiedzał nas często. :)

co do statystyk:
po pierwsze, żeby zapisywało poprawnie awanse, baretki (punkty i tak zapisuje) trzeba mieć włączonego klienta ABR.

:arrow: http://www.battlefieldranking.net/remos ... 1.exe.html

i wybrac "świat" Project Reality. Jak to zrobisz to zostanie na czas włączenia programu zmieniony adres wysyłania danych o awansach w czasie gry (zosatwiasz włączony programik i włączasz grę). W kliencie ABR'a zoabczysz też aktualną listę serwerów rankingowych.

Obrazek

Są też inne serwery rankingowe, jak na przykład Russian Reality, ma swój własny ranking, oddzielny od ABR.

Tytuł:
PostNapisane: 20 lip 2007, 12:42 

ColonelGaj - EA to taka instytucja, co nie dosc ze chrzani co moze, to jeszcze nie jest przyjazna spolezcenstwu graczy ;)

EA zlicza na swoj oficjalny system statytyk tylko i wylacznie gry zrobione przez nich, czytaj chodzi o BF2 i wszelkie do niego dodatki. Wszelakie twory fanow musza sobie radzic same. W ten sposob powstal choca... khm .. ABR (Alternative Battlefield Ranking) http://www.battlefieldranking.net/ ;)
Jest to projekt ktory tworzy osobny ranking. Lepszy inny niz brak jakiegokolwiek nagradzania graczy.

PR przystapil do tego przedsiewziecia, spora czesc serwerow zlicza nasze statystyki. Kazdy serwer majacy w nazwie ABR bedzie zliczal twoje statystyki do ichniego systemu rankingowego. Dokladna liste serwerow mozna dostac sciagac program z ich strony.
Jednakze aby byc zliczanym nie musisz robic ze swojej strony nic, poza graniem. ;)

Tytuł:
PostNapisane: 20 lip 2007, 13:00 

Walatch napisał(a):
Jednakze aby byc zliczanym nie musisz robic ze swojej strony nic, poza graniem.

niezupełnie Veres. Żeby zaliczyło awanse musisz mieć w czasie awansu włączonego ABR'a. W przyciwnym wypadku pomimo rosnących punktów i awansów co rundę to i tak do usranej śmierci będziesz szeregowym. :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 20 lip 2007, 13:40 

SUPER,
Bardzo serdecznie dziękuję koledzy za pełna wyczerpująca odpowiedz i pomoc....THX :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 147 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2