Teraz jest 22 lis 2024, 22:40

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 115 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 26 sty 2009, 18:24 

Cytuj:
a przy okazji w dziwny sposób nie miałem czarnego ekranu po podniesieniu przez innych medów)

Nie ma już czarnego ekranu po podniesieniu.

PostNapisane: 26 sty 2009, 18:45 

jozi02 napisał(a):
Cytuj:
a przy okazji w dziwny sposób nie miałem czarnego ekranu po podniesieniu przez innych medów)

Nie ma już czarnego ekranu po podniesieniu.

a jest czarny ekran :) przynajmniej ja mialem kilka razy :)

PostNapisane: 27 sty 2009, 12:51 

Też zauważyłem ten bug. Jak po podniesieniu odrazu wstaniesz lub kucniesz to czarny ekran znika(tak wynikło z moich obserwacji).

PS Majk sprawdzałem tego twojego ak74su, genialny skupienie ognia i szybkość strzelania. Tylko niestety magazynek strasznie szybko zchodzi. Ja wciąrz najbardziej lubie M4ironsight z tego zawsze wycinam.

PostNapisane: 27 sty 2009, 14:40 

Damian>|PL napisał(a):

PS Majk sprawdzałem tego twojego ak74su, genialny skupienie ognia i szybkość strzelania. Tylko niestety magazynek strasznie szybko zchodzi. Ja wciąrz najbardziej lubie M4ironsight z tego zawsze wycinam.

Ak74su nieźle się sprawdza na Mestii gdzie walczysz na dosyć małe odległości, ale na Kozelsku już nie jest tak wesoło, kiedy wychodzisz na otwarte "pole" :wink:

PostNapisane: 27 sty 2009, 17:23 

FouriX napisał(a):
Damian>|PL napisał(a):

Ak74su nieźle się sprawdza na Mestii gdzie walczysz na dosyć małe odległości, ale na Kozelsku już nie jest tak wesoło, kiedy wychodzisz na otwarte "pole" :wink:

na Kozelsku to Ak74 z optykiem i nie ma bata ;) A Ak74u też mi się bardzo podoba, mimo rozmiaru do pm się raczej nie zalicza ;)

PostNapisane: 27 sty 2009, 18:41 

a kto powiedział że to PM? AKSU to AK do CQB tak jak M4 z Emek

PostNapisane: 27 sty 2009, 23:53 

Nie tylko do CQB, ale również dla załóg pojazdów.

PostNapisane: 28 sty 2009, 01:05 

To jest po prostu subkarabinek. Broń wielkości PM na amunicję karabinową.

PostNapisane: 28 sty 2009, 01:14 

ale CQB coolersko brzmi, co nie? Jak się użyje skrótu CQB to jest się bardziej l33t i pr0. :twisted: :lol:

PostNapisane: 28 sty 2009, 11:45 

Hmmm.. tak sobie czytam... i chyba skussze sie i sciagne :)

PostNapisane: 28 sty 2009, 14:33 

Uncle Blues napisał(a):
ale CQB coolersko brzmi, co nie? Jak się użyje skrótu CQB to jest się bardziej l33t i pr0. :twisted: :lol:

Prawde rzekles. Ja chyba zaczne uzywac skrotu OCQB, bede l33t 0f the l33t :D
O Co Q*r*a Biega :)

PostNapisane: 28 sty 2009, 15:02 

Alleluja, że znowu można trochę pobiegać bez zadyszki. Nowe mapy zdecydowanie ciekawe, choć Kozielsk wydaje się trudny do ogarnięcia logistycznie i niestety lagotwórczy, przynajmniej u mnie. Reszta map bardzo przyjemna, w trybie skirmish zdecydowanie same atrakcje. Za to ciągle jeszcze ludzie nie zakontowali istnienia nowej broni pt. pułapka z granatem. Niedawno w ciągu kwadransa załatwiłem tak z 5 lub 6 osób z własnej drużyny, ponieważ raczyli nie widzieć tego, co mają pod nogami. Efekt? Dyskusja na czacie na mój temat - czy aby nie jestem celowym tkerem albo nubem jakich mało... Biorąc pod uwagę nowe zasady związane z ptk, niezbyt śmieszne.

Mam wrażenie, że przesunięto na korzyść próg obrażeń, poza którym postać zaczyna krwawić. Nie widziałem niczego na ten temat w info na realitymod.com. Ktoś coś wie na ten temat?

I jeszcze kwestia granatów pp, których nie miałem jeszcze okazji spróbować: ile ich trzeba, żeby unieszkodliwić apc?

PostNapisane: 28 sty 2009, 15:15 

DotAfterLongSentence napisał(a):
I jeszcze kwestia granatów pp, których nie miałem jeszcze okazji spróbować: ile ich trzeba, żeby unieszkodliwić apc?

Wczoraj jak Jozi mi uciekał APC i nie dawał wejść na gunnera jak rzuciłem mu pod koła 1 to nie mógł się ruszyć bo podwozie mu się zrąbało (takie nasze wewnętrzne sprzeczki dosłownie pod koniec rundy na rawie pustym serwie :D)
Ogólnie największym problemem jest to iż jeżeli kierowca słyszy ten charakterystyczny syk to od razu ucieka a ten granat potrzebuje trochę czasu aby jakieś porządne uszkodzenia zrobić. No i nie wiem czemu ale przynajmniej mi strasznie trudno cokolwiek z niego trafić... nie wiem czy ma jakiś inny tor lotu niż inne granaty czy jak ale przez to zazwyczaj podbiegam pod sam cel i rzucam pod nogi :).

PostNapisane: 28 sty 2009, 15:24 

Cytuj:
a jest czarny ekran :) przynajmniej ja mialem kilka razy :)

A to fajnie - bo ja nie mam :)

Cytuj:
Za to ciągle jeszcze ludzie nie zakontowali istnienia nowej broni pt. pułapka z granatem. Niedawno w ciągu kwadransa załatwiłem tak z 5 lub 6 osób z własnej drużyny, ponieważ raczyli nie widzieć tego, co mają pod nogami.

Tak z ciekawości - zaznaczałeś je na mapie :)?

Cytuj:
Mam wrażenie, że przesunięto na korzyść próg obrażeń, poza którym postać zaczyna krwawić. Nie widziałem niczego na ten temat w info na realitymod.com. Ktoś coś wie na ten temat?

W changelogu nic na ten temat nie znalazłem - także dalej jest chyba 75%

Cytuj:
zazwyczaj podbiegam pod sam cel i rzucam pod nogi

Z tego co gdzieś czytałem to tak się tego używa (tzn. są one not intended to be thrown) :)

PostNapisane: 28 sty 2009, 16:10 

jozi02 napisał(a):
Cytuj:
Za to ciągle jeszcze ludzie nie zakontowali istnienia nowej broni pt. pułapka z granatem. Niedawno w ciągu kwadransa załatwiłem tak z 5 lub 6 osób z własnej drużyny, ponieważ raczyli nie widzieć tego, co mają pod nogami.

Tak z ciekawości - zaznaczałeś je na mapie :)?

I tak, i nie. Czasami nie zaznaczałem, kiedy grałem jako partyzant i wejście do budynku z cachem było zaminowane wcześniej przez kogoś dwiema lub trzema pułapkami, a ja tylko dokładałem coś od siebie (nie blokowałem budynku na amen). Pułapki widoczne były chyba nawet ze stacji MIR, poza tym ich umiejscowienie było na tyle oczywiste, że założyłem inteligencję współgraczy. I używanie zmysłu wzroku. Oba założenia okazały się mylne.

Innym razem wpadał ktoś na moją zaznaczoną pułapkę, o istnieniu której nawet zapominałem, bo byłem po respawnie. Może zaznaczenie znikało, kiedy stawiałem nową pułapkę, albo znikało powiedzmy ze starości. W każdym razie odechciało mi się używać pułapek raz na zawsze.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 115 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2