Osobiście jako chwilowo nieobecny ale jednak SL składu "Nusur Bid" chciałbym prosic o niekomentowanie tego wydarzenia gdyż sprawa została zamknięta między CATA i PL4FC, więc nie ma już o czym mówić. Powiem też iż wojny nie ma
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
.
Co do zachowania Fun'a to chyba każdy kto go zna wie iż Fun gada co gada kiedy żartuje a kiedy mówi poważnie mimo jego ciętego języka. Osobom które go nie znają powiem iż nie zawsze powinny brać to tak do siebie. Jest jednym z starszych graczy PR grał w pierwszych turniejach i ja osobiście ani chyba każdy kto dłużej go zna nie ma nic mu do zarzucenia.
Wracając do tematu sytuacje kiedy kikujemy bądź zamykamy skład:
Kiedy skład nosi pełną poprawną nazwę "Nusur Bid" oznacza to iż właśnie odbywa się trening (może być to trening pub'owy) trenujemy "na sztywno" pewne sytuacje, formacje czy też sposoby ataku na pewne flagi. Sam jako SL wprowadziłem zasadę zamykania składu z prostego powodu, członkowie naszego składu muszą być w tym momencie zgrani, panuje cisza radiowa, obowiązują nas tylko proste komendy i pełne posłuszeństwo wobec SL'a więc raczej oczywiste jest iż skład jest zamknięty dla osób spoza Nusur Bid, nie chcemy też nikogo faworyzować także bez względu na "znajomości" nie dopuszczamy nikogo spoza CATA.
Proszę nie brać tego do siebie... w każdej innej sytuacji kiedy widzicie składy typu "PL Squad", "Kotki CATA", "Świstaki" bądź jakąkolwiek inną nazwę składu chętnie zapraszamy do nas gdyż gramy wtedy "For fun".
Z tego co pisał do mnie Blood który pod moją nieobecność dowodzi składem mogą wystąpić również sytuacje gdy Nusur chętnie potrenuje z członkami gildii "Polish Squad" bądź innymi polakami. Jednakże na pewno zostaniecie wtedy wcześniej zaproszeni i nastąpi jakaś ustawka.
Proszę także na przyszłość os zrozumienie sytuacji kiedy sobie spokojnie trenujemy i chcemy wykonać pewne czynności. Sprawa z serwerem została jak mówiłem wyjaśniona. Zar wyjaśnił całą sprawę i z tego co się orientuje zostały ustalone pewne warunki na których CATA możne od czasu do czasu zrobić tren na serwie.
Prosiłbym także o używanie języka angielskiego wobec członków CATA spoza składu Nusur Bid. Dowództwo CATA które było podczas zdarzenia obecne na serwerze nie miało o całym zajściu najmniejszego pojęcia gdyż konwersacja toczyła się w języku polskim. Proszę się w takich wypadkach nie dziwić brakiem reakcji.