Teraz jest 3 cze 2025, 02:44

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 51 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
PostNapisane: 23 lip 2009, 13:06 

drmajk napisał(a):
masterceo napisał(a):
... 8 sek stabilizacji robi swoje...

5 sek, tak dla ścisłości :D

Czy mógłbyś jeszcze podać źródło tej informacji na poparcie tego co piszesz ?

Od dawna wiemy jeszcze zanim .86 sie ukazał ze czas pozostania w bezruchu dla pełnej celności dla AR to 8 sekund nie 5 stad moje zaskoczenie :?

PostNapisane: 23 lip 2009, 22:21 

Źródło prosto z gry. Po odliczeniu 5 sek od momentu przyłożenia oka do lunety moja ARa strzelała tam gdzie celowałem. Innego źródła nie przedstawię.
BTW. Źródła przedstawiały także, że możesz bezkarnie zarżnąć cywila jak użyje apteczki. Z praktyki wiem że działa to jak sobie chce. Kilkukrotnie także zdarzyło mi się zastrzelić cywila z podniesionymi rękami i nie otrzymałem za to żadnej kary.

PostNapisane: 23 lip 2009, 22:47 

Cytuj:
Kilkukrotnie także zdarzyło mi się zastrzelić cywila z podniesionymi rękami i nie otrzymałem za to żadnej kary.

Podniesienie rąk to tylko animacja - nie ma ona żadnego znaczenia.

Jeśli cywil w przeciągu poprzedniej minuty wyciągnął na chwilę apteczkę, strzykawki lub kamienie to nawet jak ma ręce w górze można do niego strzelać.
Jeśli tego nie zrobił to nie można do niego strzelać (nawet jeśli ręce ma opuszczone)

PostNapisane: 24 lip 2009, 12:48 

drmajk napisał(a):
Źródło prosto z gry. Po odliczeniu 5 sek od momentu przyłożenia oka do lunety moja ARa strzelała tam gdzie celowałem. Innego źródła nie przedstawię.

Bo wszystko zalezy na jaki dystans strzelasz i z jakiej broni. Rożne karabiny (szturmowy, marksman ,snajper lub AR-ka) maja rożne zasięgi maksymalnego efektywnego strzału i określone dla nich czasy stabilizacji.

Stabilizacja broni na mniejsza odległość niż maksymalna zajmuje proporcjonalnie mniej czasu i dotyczy to każdej broni piechoty.

Dla AR-ki maks. zasięg efektywny to 800 m i dla takiej odległości czas stabilizacji to 8 sekund ale strzelając na ok. 300-400 metrów wystarczy 5 sekund dla względnej precyzji.

PostNapisane: 24 lip 2009, 22:32 

A kto strzela na 800m z AR? Większość starć odbywa się na dystansie do 200m. Zatem 5s wystarcza w zupełności;]

PostNapisane: 25 lip 2009, 16:09 

I kolejne atrakcja dla komendanta - tym razem talibów i rebeliantów: http://www.realitymod.com/forum/f196-pr ... mants.html

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 51 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4

Strefa czasowa: UTC + 2