Teraz jest 4 kwi 2025, 00:17

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 162 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 11  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2 wrz 2008, 08:32 

Może ma ograniczoną "amunicję" i daje ci losowo a następnie znika?
Jeśli zużyliśmy mało amunicji, a np: użyliśmy ryżu, to wydaje mi się że prawie zawsze paczka go zwracała...
jeśli zużyliśmy kilka magów z Głównej broni, myślę że priorytetem dla paczki jest uzupełnienie tejże amunicji... może tak jest albo ponosi mnie fantazja :stupid:

PostNapisane: 2 wrz 2008, 13:52 

Zrobiłem kilka testow odnośnie wagi amunicji i pojemnośći skrzynek i wychodzi na to że pod warunkiem ze pozostale wyposazenie jest calkowicie uzupelnione i ze skrzynki pobiera tylko jedna osoba,
z malej skrzynki riflemana mozna zaladowac amunicje jedengo rodzaju w ilosci :

16 magazynkow do broni glownej lub
5 magazynkow/taśm do SAW(Automatic Rifleman),
7 granatow recznych,
3 reczne granaty dymne(!),
16 granatow do GL,
7 dymnych do GL,
1 pocisk LAT,
1 pocisk HAT,
1 pocisk AA,
1 mina,
1 ladunkek C4,
6 ladunkow SLAM,
18 zastrzykow adrenaliny(medyk),
1 opatrunkek(!),

Pojemnosc 1 sredniej skrzynki wyrzucanej z jeepa lub APC jest okolo 4 razy wieksza to znaczy odpowiednio 4 rakiety LAT lub HAT albo okolo 4 opatrunki i jak sadze proporcjonalnie reszta sprzetu.

Nie wiem dokladnie jak to jest z Supply Crate ale udalo mi sie wystrzelic jedynie 10-11 pociskow AA co sugeruje ze jest ona jedynie 2,5 raza wieksza od sredniej skrzynki.

Wnioski sa oczywiste NIE MOZNA UZUPELNIAC OPATRUNKOW Z AMMO BOX. Od leczenia i opatrywania ran jest medyk!
Co gorsze zuzycie osobistego opatrunku skutkuje tym ze nie nie pobierzemy amunicji z malej skrzynki bo wyczrpie sie na opatrunku!

Pozatym wyglada na to ze standardowe granaty dymne sa ciezkie jak imadla i nalezy ograniczac sie z ich rzucaniem tylko do ewakuacji.
Taktyczna zaslone dymna powinien stawiac tylko granadier gdyz jego amunicje duzo latwiej przeladowac (jest 7 dymnych do GL w skrzynce w porownaniu do tylko 3 zwyklych).

PostNapisane: 2 wrz 2008, 17:15 

dobrze wiedziec. moim zdaniem przesadzili z tym uzupelnianiem ammo. nie dosc ze jest o polowe trudniej je zdobyc to jeszcze daje mniej. wszystko bylo by okej gdyby w rewanzu zmniejszyli czas pobierania przedmiotow jakies 3 razy. stajesz nad paczka podnosisz sobie np c4 i idziesz w swoja strone. nie wydaje mi sie ani realistyczne ani tym bardziej grywalne stanie w miejscu i modlenie sie przez 5 minut wiec nie wiem czemu przy tym zostali :/

PostNapisane: 2 wrz 2008, 19:06 

wiesz, skoro w takiej paczuszce mieści się to co wymienił blood to znaczy że najpierw musisz sobie C4 poszukać :lol: i może ci to zająć trochę, przerzucając pociski przeciwpancerne i magazynki do karabinów :d
no, troche to kiczowate

PostNapisane: 2 wrz 2008, 22:28 

Nie wiem czy ten temat był poruszany i szczerze nie chce mi się wszystkiego czytać , ale jak się leczy Medykiem, tzn. pewnego dnia idę sobie ze squadem drogą i nagle seria ścina squad lidera to wyciągam te ręce do reanimacji podchodzę do gostka "robię masaż serca" następnie ten zastrzyk [adrenalina??] a gostek dalej leży .....:?: :idea: :?: to jeszcze raz masaż i zastrzyk no i nic. Gościu się wydziera na mnie ze musiał kilometry iść bo RP nie postawił , a ja nie wiem o co chodzi. :oops:
Dzisiaj podobna sytuacja. Faceta z innego squada ktoś skosił i lecę medykiem go helnąć no i sytuacja taka jak wyżej. Czy ktoś może opisać "jak sołtys krowie" jak to jest z tym leczeniem. Jakiś określony czas na reakcje czy co.

PostNapisane: 2 wrz 2008, 23:52 

pada koles wiec lecisz do niego. jesli mozesz to pytasz czy jest MARTWY czy RANNY. jesli ranny to nie musisz go reanimowac masazem tylko walisz zastrzyk PROSTO W KLATE. jesli slyszysz ze koles sie tak dziwnie odbija od ziemi albo wpadl pod cos to wyciagasz rece i dusisz az nie wypadnie z tego pechowego miejsca i dopiero zastrzyk. koles moze byc ranny ale sie poddac i umrzec od razu lub tez byc rannym i lezec (tak slyszalem) dwie minuty czekajac na medyka. pozniej apteczka i rdy.
bonus: samemu leczysz sie lezac i patrzac maksymalnie do gory (trzymasz lpm)
mimo to czasami tez nie moglem kolesia podniesc albo udawalo sie dopiero za 6 strzykawa. nie mam pojecia czemu tak jest ani czy to bylo zamierzone...

PostNapisane: 3 wrz 2008, 08:17 

Chyba troche się pospieszyli z tym modem, bo bugów jest mnóstwo i niektóre bardzo przeszkadzają w grze (choćby bug z niemożnością spawnu na RP, bo nie ma białego punktu, a można się spawnować na PR innych składów). Jeśli chodzi o medytak (a nim zazwyczaj gram) to raz czy dwa zdarzyło mi się żebym kogoś nie mógł podnieść, a nie raz musiałem wpakować komuś 2-3 pisaki zamin wstał.

PostNapisane: 3 wrz 2008, 11:21 

Widzę, że jak tyle jest bugów, to pewnie częściej SL bedę grał :):) Nareszcie Wyspa sobie polata :):)

PostNapisane: 3 wrz 2008, 12:12 

mil3k napisał(a):
Widzę, że jak tyle jest bugów, to pewnie częściej SL bedę grał :):) Nareszcie Wyspa sobie polata :):)

Good. Ja już się trochę zmęczyłem SL'owaniem i pewnie to widać podczas gry... akurat sobie odpocznę do Kampanii C7 ;).

PostNapisane: 3 wrz 2008, 17:05 

nic tylko czekać na patcha :mrgreen: Ale i tak jest fajnie :wink:

PostNapisane: 3 wrz 2008, 17:58 

Wyspa napisał(a):
mil3k napisał(a):

Good. Ja już się trochę zmęczyłem SL'owaniem i pewnie to widać podczas gry... akurat sobie odpocznę do Kampanii C7 ;).

Ty? Hoho, a kto świstakom zawsze dowodzi? :wink:
Fun, zapraszamy, bo jeszcze ani razu cię w 0.8 nie widziałem.

[GCA] | www.goldencamels.com

PostNapisane: 3 wrz 2008, 19:42 

Bad1n, PaulPL11 i cała reszta Dzięki za szybką odpowiedz :D
Spróbuje kogoś uratować :twisted:
A co do bugów to w treining mode na pewnej mapie [Ta Amerykanie vs Mec] stoi AV8b i bez zmiany kita można do niego wejść kamerkę zmieniać jak się chce a dzwięk jest taki sam jak w bf2 z F-35 , trochę to kijowo wygląda i przejście z lotu pionowego [startu] do lotu poziomego jeszcze nigdy mi isę nie udało [zawsze całuje nosem ziemie] 8)

PostNapisane: 3 wrz 2008, 22:13 

heh, wypadałoby ściągnąć 0.8 i przetestować te wasze Bugi :]
medyk ma... item... gołe ręce? :roll:

PostNapisane: 4 wrz 2008, 01:19 

Zar2Roc napisał(a):
Wyspa napisał(a):
mil3k napisał(a):

Ty? Hoho, a kto świstakom zawsze dowodzi? :wink:
Fun, zapraszamy, bo jeszcze ani razu cię w 0.8 nie widziałem.

Bo w piątek 29 sierpnia wyjechałem do Polandii i nie mam BFa na kompie z którego piszę. Mam już ściągnięte 0.8, wiec nie będzie opóźnienia po powrocie. W najbliższy weekend wracam do domu i w okolicach niedzieli powinieniem się pokazać na serwerach. No chyba, że po 24 godzinach kierowania nie dam rady :)

PostNapisane: 4 wrz 2008, 20:35 

Witam. Mam problem z 0.8... Zainstalowałem najpierw core a potem levels. Podczas załączania gry wszystko jest ok ale jak chce wejść na jakiś serwer to nie pokazuje mi ani jednego, a jak załączam tryb training daje create local to nie wyświetla mi listy map, po prostu pustka, tak jakbym nie zainstalował level pack.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 162 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 11  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2