Teraz jest 4 kwi 2025, 15:30

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 162 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 11 wrz 2008, 00:03 

z przykroscią musze stwierdzic ze czekam na pacza :( celowanie jest do dupy doslownie: czesto ide z lunetą przy oku w ciasnych uliczkach, czasem zobacze np kogos na dachu, ulicy.. wszystko jedno, natepnie odczekam ok 2-3 s az sie "ustabilizuje" i strzelam ---> i dupa oczywiscie bo na 40m trafia sie jakby slepy strzelal. z tym przykladaniem celownika do oka jest wporządku,ale tylko dla tej broni z mniejszą lunetą (medyk, mechanik itp). co do dluzszej lunety jest to troche idiotyczne niestety :/
odnosnie biegania z jednej strony jest dobrze, ale z drugiej czas jego ladowania jest porazką!
albo mi sie wydaje albo jest mniej pojazdow w stylu humvee itp i jak dochodzi do tego ograniczenie biegania to gra staje sie mozolna i wnerwiająca.
plusem są nowe mapki szczegolnie ramiel, tryb insurgency jest poprawiony, dobrze ze granat wywala skład amunicji, podoba mi sie budowanie, ale z tymi wymienionymi glupimi rozwiazaniami jest porazka... -->
wykwalifikowany zolnierz... 600m przebiegnie w 4 minuty (mając np 10 strzykawek, jedną "butelke" z apteczką, plecak z 7 magazynkami... - sorry,ale już defibrylatora juz nie ma!) ---> nastepnie po przejsciu pielgrzymki widzi wroga ,przyklada lunete do oka ponad 2 s, potemnamierza go 3-4s, strzela i ....za cholere nie moze trafic (chyba ze ma szczecie), potem znikąd dostaje kulke i tylko wnerw z zapytaniem : DLACZEGO NIE TRADIŁ JAK CELOWAŁEM TAK DŁUGO??!!
sytuacja z dzś: spawn, przbiegłem za róg od rally (jakies 50m) -> stojąc słysze APC, posluchalem czy jedzie w moją strone, wyszło ze tak to na to ja "UPS, musze spadac" _> zaczynam biec a tu dupa!! (pasek miałem naładowany na jakoś 4 kreski), próbuje biec i nic! oczywiscie dostałem bo moj zolnierz nie mial sily przebiec kila metrow za róg (ok20m)
WTF??

PostNapisane: 11 wrz 2008, 00:58 

Czasy sprinterów minęły nieuchronnie. Pograsz trochę to się przyzwyczaisz i będziesz trzymał sie drużyny. SL zaczną dbać, żeby był w teamie zawsze medyk a członkowie zespołu będą go osłaniali, bo wiedzą, że inaczej czekaja ich dwie minutki czekania na jakiegoś zbłąkanego medyka z innej druzyny. Co do celowania, to ja miałem podobne uczucie w 0.7 grając amerykanami. Do tej pory nie wiem dokładnie, którą częścią tej ich podziałki mam celować.

PostNapisane: 11 wrz 2008, 02:09 

Celuje się górną częścią ostatniego chyba czerwonego (nie pamiętam dokładnie koloru) "daszka"

PostNapisane: 11 wrz 2008, 10:43 

dokladnie, celuje sie daszkiem. w 0.7 nie mialem zadnych problemow z celowaniem. poprostu sie mierzylo, strzal i bach - gosc pada, no chyba ze za krotko mierzylem to dawal nogi za pas. a teraz?? ja piernicze....
ok,sprint przeboleje,ale niech ustawią czas przykladanie lunety taki na ok 1s (jak ma np medyk) a nie inaczej bo mnie cos trafi...
p.s.
swietne animacje rpg, ogolnie wyrzutni, patrzenia lornetką, wyrzucenie granatow, to jest genailne :)

PostNapisane: 11 wrz 2008, 14:25 

Cytuj:
Effective ranges by weapon.
Based on the above, here are the ballpark effective ranges for each weapon type:

0-10 meters: Support Gunner (un-deployed version)
0-50 meters: Sub machine gun, Pistol
0-200 meters: Rifleman (Iron/reflex sight)
30-300 meters: Rifleman (scoped)
30-350 meters: Support Gunner (deployed version)
30-400 meters: Marksman
30-600 meters: LAT
50-950 meters: Sniper, HAT

Co z tego wynika a mianowicie ze strzelanie scopem ponizej 30 metrow jest nieefektywne.
Najprawdopodobniej dewiacja jest tak zrobiona ze nawet po dluzszym czekaniu mozesz spudlowac :(

PostNapisane: 11 wrz 2008, 14:31 

Kondzio nie zmieniaj tematu, pls. Nie gadamy tu o moim celowaniu, bo i tak jest wystarczajaco dobre, tylko o 0.8 i zmianach jakie wprowadzila ta wersja.

A mi wlasnie granaty bardziej nie odpowiadaja niz bron. Podoba mi sie , ze niema teraz tego czxasu "zaladowania" granatu po poprzednim rzucie, ale ta nowa animacja mnie rozprasza. Poprzednio wyjmowales granat, celowales srodkiem ekranu, wciskales guzik i rzut. Teraz trzyma ten granat jakby sie modlil, " O panie spraw, zeby ten granat spadl tam gdzie chce i wyslal do ciebie tych zlych...", celujesz, naciskasz guzik i wlacza sie animacja, podczas ktorej jest mnustwo dziwnych ruchow na boki i nie wiesz czy masz podczas jej trwania korygowac celownie czy nie. To troche denerwuje. No chyba, ze rzuca sie na pale bez celowania.

pozdro

PostNapisane: 11 wrz 2008, 15:13 

dobra, olac to. mam nadzieje ze bedzie pacz a teraz ide pocwicze, moze cos sie naucze celowac :twisted:

PostNapisane: 11 wrz 2008, 15:34 

Mi tam w .8 strzela się dużo lepiej niż w poprzedniej części - kwestia wyczucia chyba.

Granaty faktycznie mają dużą wadę, czas ich wyciągnięcia jest zdecydowanie zbyt długi. Natomiast co do animacji to nie trzeba nic korygować. Wystarczy rzucić i się modlić :)

PostNapisane: 11 wrz 2008, 17:23 

ja zawsze przy rzucaniu czegos (granat, dym, lina) uzywam drugiego trybu gdzie moge "naciagnac" granat i po skonczonej sekwencji dopiero wycelowac. a celuje cawsze palcem. jesli chodzi o line to zawsze trafiam tam gdzie chce wlasnie dzieki paluchowi

PostNapisane: 12 wrz 2008, 08:44 

Bad1n napisał(a):
ja zawsze przy rzucaniu czegos (granat, dym, lina) uzywam drugiego trybu gdzie moge "naciagnac" granat i po skonczonej sekwencji dopiero wycelowac. a celuje cawsze palcem. jesli chodzi o line to zawsze trafiam tam gdzie chce wlasnie dzieki paluchowi

Ja też tak robie ze wszystkim no może oprócz kamieni, PPM, czekam aż skończy się animacja, wychylam się celuje ręką i rzucam.

PostNapisane: 12 wrz 2008, 09:42 

Damian, masz bardzo podobnego avatara do mojego ;)
jak to jest ze cos animacja? cos celujecie? ja poprostu staram sie zobaczyc na srodek ekranu i leci prosto granat i wszystko inne. jedynie czesto mam problem z odlegloscią...to raz ciut za blisko, ciut za daleko... ale raczej w granicach kilku metrów.

wielkim plusem w 0.8 jest mapa Mutrah a szczegolnie jej budynki!!! sa poprostu niesamowite! mozna powedziec ze zwiekszaja rozmiar mapy o ok 1/3 przez te pokoje,schody itp. ostatnio mialem taką akcje,ze widzialem jak typki wbiegaja gdzies po schodach wiec pobieglem za nimi, patrze jeden stoi tylem w drzwiach to ... szuuum! nozem padł, drugi wybiegał... tak samo (tylko teraz juz w klatke dostał z niego). był jeszcze jeden, ale gdzies na dachu, gosc mnie szukal ok 1min w budynkach i sam dostalem nozem jak z toalety wyskoczyl czy jakos tak :lol: ogolnie przez to grywalnosc jest ekstra (co nie zmienia faktu ze powinni poprawic to co wyzej w postach pisalem)

PostNapisane: 12 wrz 2008, 10:07 

pan_michal napisał(a):
Damian, masz bardzo podobnego avatara do mojego ;)
Wielkim plusem w 0.8 jest mapa Mutrah a szczegolnie jej budynki!!! sa poprostu niesamowite! mozna powedziec ze zwiekszaja rozmiar mapy o ok 1/3 przez te pokoje,schody itp. ostatnio mialem taką akcje,ze widzialem jak typki wbiegaja gdzies po schodach wiec pobieglem za nimi, patrze jeden stoi tylem w drzwiach to ... szuuum! nozem padł, drugi wybiegał... tak samo (tylko teraz juz w klatke dostał z niego). był jeszcze jeden, ale gdzies na dachu, gosc mnie szukal ok 1min w budynkach i sam dostalem nozem jak z toalety wyskoczyl czy jakos tak :lol: ogolnie przez to grywalnosc jest ekstra (co nie zmienia faktu ze powinni poprawic to co wyzej w postach pisalem)

Zgadzam się z tobą, robienie wnętrza domów i takie tam, ale to można by jeszcze dopracować(może kiedyś :roll: )
a co do celowania to ja odczekuje te kilka sekund i celuje trochę pod czerwoną kreską(z naciskiem na trochę) i raczej trefiam.
Oczywiście tylko na duże odległości.

PS
No może i podobne avatary, ale dzieli je jakieś 142 lata :lol: tytany, Walkery, Emp i takie tam.

PostNapisane: 12 wrz 2008, 11:48 

ja czekam jak zoptymalizuja to bo etapy mi sie po 5 minut wczytuja a po wczytaniu z 1minute czekam na okno spawnu.

PostNapisane: 12 wrz 2008, 17:03 

kj5 napisał(a):
ja czekam jak zoptymalizuja to bo etapy mi sie po 5 minut wczytuja a po wczytaniu z 1minute czekam na okno spawnu.

to w zasadzie nie tyle wina optymalizacji mapek co silnika gry i twojego sprzętu :wink:

PostNapisane: 12 wrz 2008, 23:34 

dzis pogralem snajperem troche dluzej niz 5 min i musze powiedziec, ze to swietny pomysl z tym "odychaniem"...naprawde swietnie wchodzily wszystkie strzaly
przynajmniej to poprawili, bo pamietam jak w poprzednich wersjach snajperem nie dalo sie grac w ogole

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 162 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2