Teraz jest 16 wrz 2019, 02:38

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 59 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 5 lut 2006, 18:32 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 7 lip 2005, 11:21
Posty: 2210
Lokalizacja: Warszawa
Ostatnia aktualizacja - 30 marzec 2009

    Najnowsza wersja klienta moda Project Reality to wersja 0.85 (0.856)

    Kilka uwag przez instalacją:
    - do zainstalowania PR potrzebujecie mieć oryginalnego Battlefielda 2 w wersji 1.41 (aktualnie najnowszy patch)
    - nie ma znaczenia czy macie zainstalowany dodatek Special Forces i/lub boosterpacki czy nie;
    - nie ma znaczenia czy macie zainstalowaną polską wersję BF2 czy nie. PRM jest kompatybilny z polską wersją Battlefielda;
    - przed instalacją PRM 0.85 należy usunąć wszystkie poprzednie wersje PR'a!
    - usunąć katalog ...\Moje dokumenty\Battlefield 2\mods\bf2\cache


    Musicie ściągnąć dwa pliki:
    • pr_0856_core_setup.exe - sam mod, bez map
    • pr_0856_levels_setup.exe - same mapy do moda
    Do ściągnięcia plików *.torrent potrzebujecie klienta (na przykład Azureus)


    Podczas ściągania pliku poczytajcie sobie manuala do PR'a. Project Reality to bardzo rozbudowany mod, który z podstawką ma wspólny chyba tylko silnik.

    Dzięki poświęceniu Joziego mamy polską wersję podręcznika do Project Reality. Ściągnąć go możecie z:
  • http://realitymodfiles.com/spearhead/ma ... ual_PL.pdf

    Więcej informacji dotyczących moda znajdziecie, już w języku angielskim, na forum Project Reality, a też na Wiki Pr'a:
  • http://www.realitymod.com/forum/
  • http://prguide.realitymod.com/


    Po ściągnęciu tych przeszło 3 giga wystarczy, że odpalicie najpierw *core*.exe i zainstalujeie moda. Później instalujecie mapy z pliku *levels*.exe. (UWAGA! Ponieważ są to DUŻE pliki to komputer z aktywnym antywirusem może (nie musi) przestać na jakiś czas odpowiadać - po porstu pójdźcie na herbatkę. Po 5 min instalator się uruchomi)

Po zakończonej instalacji warto też zrobić update punkbustera - innaczej będzie on nas losowo wyrzucał z serwerów. W tym celu nalezy wejść na stronę http://www.punkbuster.com/index.php?page=pbsetup.php . Sciągamy plik PBSetup.exe, instalujemy, odpalamy, dodajemy z menu grę Battlefield 2 i klikamy na "check for updates". Program automatycznie pościąga nam najnowsze łatki do punkbustera.

Teraz jesteśmy już gotowi do walki. Prawda, że proste?

Do zobaczenia na polu bitwy!

Na koniec warto też wspomnieć o paru rzeczach:
    * Po instalacji na pulpicie pojawi wam się plik *.pdf z instrukcją do Project Reality. Warto przeczytać instukcję, bo mod jest BARDZO rozbudowany. Z podstawową wersją BF2 niewiele ma wspólnego.

    * Żeby zobaczyć wszystkie serwery PR odznacznie WSZYSTKIE filtry i zaznacznie tylko:
    • same mod
    • same version
    • punkbuster enabled
    • ewentualnie - populated i not full

    * Warto też zainstalować sobie x-fire i z jego pomocą grać w jakiejś stałej ekipie. Gra z osobami które znamy i wiemy czego można się po nich spodziewać sprawia potrójną przyjemność.

    * KONIECZNIE zaopatrzcie się w mikrofon. To nie vBF2, i bez komunikacji przez VoIP gra się o wiele trudniej - tobie i twoim kolegom z drużyny.




.


Ostatnio edytowano 31 gru 2007, 18:52 przez Uncle Blues, łącznie edytowano 23 razy

Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 mar 2009, 23:51 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 7 lip 2005, 11:21
Posty: 2210
Lokalizacja: Warszawa
Update.
Dorzuciłem info o aktualizacji PunkBustera, bo już któraś z kolei osoba nie daje sobie z tym prostym zadaniem rady... :?

_________________
ObrazekObrazek
Rosyjscy żołdacy, won z Gruzji!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 cze 2009, 21:11 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 cze 2009, 14:10
Posty: 43
Cytuj:
Do ściągnięcia plików *.torrent potrzebujecie klienta (na przykład Azureus)

O co chodzi z tym klientem :?:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 cze 2009, 21:13 
Offline

Dołączył(a): 14 maja 2006, 22:56
Posty: 380
Lokalizacja: Lublin
Sprawdź tutaj


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 cze 2009, 21:24 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 cze 2009, 14:10
Posty: 43
Dzięki, a jak chodzi o czas ściągania to jest szybciej?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 cze 2009, 00:12 
Offline

Dołączył(a): 14 maja 2006, 22:56
Posty: 380
Lokalizacja: Lublin
Najepiej chyba korzystać z jakiegoś menadżera pobierania plików i ściągać, z któregoś z linków stąd :
http://www.realitymod.com/downloads.html


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 cze 2009, 14:23 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 cze 2009, 14:10
Posty: 43
Właśnie z tu ściągałem "4players'' i ściągałem przez Mozillę a nie klienta.
transfer średnio 60 kb/s
pisało czas ściągania 8h
trochę długo więc anulowałem i chcę wiedzieć czy da się szybciej :?:

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 cze 2009, 19:34 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 sie 2007, 12:59
Posty: 913
Lokalizacja: Świnoujście
Możesz spróbować z torrentów ;)

_________________
Obrazek
REKRUTACJA OTWARTA


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 cze 2009, 22:09 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 cze 2009, 14:10
Posty: 43
A jakim programem otworzę tego torrenta?
http://files.realitymod.com/bt/pr_0856_ ... xe.torrent

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 cze 2009, 15:20 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 cze 2007, 12:05
Posty: 1075
Lokalizacja: Bydgoszcz
Właśnie na przykład Azureus'em, FlashGet'em, BitComet'em :wink:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 cze 2009, 08:35 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 cze 2009, 14:10
Posty: 43
Chyba ostatnie pytanie.
Co to jest ten torrent (do czego służy w PR )?
Już chyba wiem. Czy to nie jest czasem poprawka PR do tych co mają zainstalowanego starszego moda ? :idea:

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 cze 2009, 10:06 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 sie 2007, 12:59
Posty: 913
Lokalizacja: Świnoujście
tomekan napisał(a):
Co to jest ten torrent (do czego służy w PR )?

Program do ściągania i wysyłania innym plików w systemie P2P (?). Jego główną zaletą jest to że pliki pobierane są w małych częściach od innych użytkowników którzy mają ten plik dzięki czemu nie musisz mieć cały czas włączonego kompa by ściągnąć plik, możesz go ściągać po trochu za każdym razem jak masz włączonego kompa a potem wyłączyć go i nie stracić tego co ściągnąłeś. Bardzo przydatny program szczególnie dla posiadaczy wolnego łącza.

tomekan napisał(a):
Czy to nie jest czasem poprawka PR do tych co mają zainstalowanego starszego moda ? :idea:


Nie... (patrz wyżej)

_________________
Obrazek
REKRUTACJA OTWARTA


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 cze 2009, 16:12 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 cze 2009, 14:10
Posty: 43
Właśnie mam wolnawe łącze, a jeszcze coś po tym torrencie trzeba ściągać?

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 cze 2009, 19:54 
Offline

Dołączył(a): 14 maja 2006, 22:56
Posty: 380
Lokalizacja: Lublin
Cytuj:
Jego główną zaletą jest to że pliki pobierane są w małych częściach od innych użytkowników którzy mają ten plik dzięki czemu nie musisz mieć cały czas włączonego kompa by ściągnąć plik, możesz go ściągać po trochu za każdym razem jak masz włączonego kompa a potem wyłączyć go i nie stracić tego co ściągnąłeś. Bardzo przydatny program szczególnie dla posiadaczy wolnego łącza.

Jeszcze lepszym rozwiązaniem dla posiadaczy wolnego łącza jest getright - też można dowolnie zatrzymywać pobieranie a nie trzeba marnować przepustowości łącza na udostępnianie pliku innym.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 cze 2009, 11:55 
Offline
Zbanowany
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 kwi 2009, 01:22
Posty: 197
Lokalizacja: Będzin
mam pyanie, jezeli jest ten link na stronie glownej Battlefield.pl
On mi nie dziala, jakis blad jest, mam PR ale w tej wczesniejszej wersji i nawet nie zainstalowalem, chcialem, ale czasu nie mialem, czy ten link, ktory tam jest, jest On aktualizacja tamtej wersji [Bo taki myk podobniez tez mial byc] czy jest On pelna wersia?

I jezeli byla bytaka mozliwosc, to oprocz odpowiedzi prosil bym o linka do downloada :)
Dzieki z gory :)

_________________
Użytkownik zbanowany


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 59 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL