1. Czy grając w Project Reality zlicza mi statystyki?
Tak. Ale nie na twoje główne konto. Project Reality współpracuje z ABR (Alternative Battlefield Rankings) które ma niezależne od EA bazy danych. EA ma punkty które zdobyłeś w 'świecie' Battlefielda 2, ABR ma punkty które zdobyłeś w 'świecie' Project Reality
2. To gdzie w takim razie mogę sprawdzić ile zdobyłem punktów w Project Reality i pooglądać moje baretki i inne bajery?
Na stronie
http://gloryhoundz.com/stats/
3. Czym różni się czołgowa amunicja SABOT i HEAT?
HEATów (High Explosive Anti-Tank) urzywaj przeciwko piechocie, APCtkom i innym lekko /nieopancerzonym pojazdom.
SABOT a właściwie APFSDS-T (Armor Piercing Fin Stabilized Discarding Sabot Tracer) służy do niszczenia silnie opancerzonych pojazdów - czołgów
4. Skąd mam wiedzieć ile mam pocisków w magazynku skoro nie wyświetla tego HUD?
Musisz pamiętać ile w przybliżeniu wystrzelałeś 'pestek'. Ostatnio produkuje się przeźroczyte magazyki, żeby rzołnież wiedział ile mu zostało pocisków. W PR te bronie nie są dla nas dostępne - nie wiemy ile ich zostało. W helikopterach, czołgach innych pojazdach z własnym HUDem zazwyczaj własnie na nim mamy podaną ilość pozostałych rakiet, pocisków.
5. Jak w PR wygląda system obrażeń?
Obrażenia w Projet Reality, jak sama jego nazwa sugeruje, są bardziej realistyczne niż w podstawce. W PR wszystko ma o wiele większą siłę, a za razem jest bardziej delikatne. W PR jest o wiele prościej zginąć. Wystarczą 1-3 pociski z pistoletu. Jak jest z większymi kalibrami? Sami odpowiedźcie sobie na to pytanie.
6. Dlaczego dostaję wciąż obrażenia nawet jak nikt do mnie nie strzela?
Prawdopodobnie jesteś ranny i twoja rana jest na tyle poważna, że musisz być szybko opatrzony przez medyka. W przeciwnym wypadku wykrwawisz się na śmierć.
7. Czy zmieniono trajektoria lotu pocisków (np. z działa czołgu)?
Tak. Celność wszystkich broni jest o wiele większa, a pociski czołgowe nie są już tak "ciężkie" jak w podstawce - latają prawie prosto.
8. Czy w PR są jakieś nowe pojazdy?
W wersji 0.2 z nowych pojazdów mamy tylko
Littlebird'a. W wersji 0.3, która ma się ukazać niedługo po wyjściu patcha 1.2 do BF2 będzie ich pewnie więcej. Jakie to mogą być pojazdy sprawdzić możecie tu:
http://realitymod.com/forum/f13-media-gallery.html
9. Czy jak zainstaluje Project Reality będę mógł dalej normalnie grać w Battlefielda 2?
No jasne, że tak! Project Reality to jest po prostu mod do Battlefielda tak samo jak Special Forces.
9. Nie mam teraz czasu i ochoty na wymyślanie jakie to pytania was nurtują.
Piszcie o tym tytaj, a chętnie na nie odpowiem i dorzucę do tych powyżej.