Teraz jest 19 wrz 2018, 19:34

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2175 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 141, 142, 143, 144, 145
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2 lip 2013, 14:05 
Offline

Dołączył(a): 25 kwi 2009, 20:30
Posty: 717
Lokalizacja: Rzeszów
Optymalziacja shaderów nie powinna zamulić na 14%, bo wtedy są ogólnie rozpakowywane pliki konfiguracji obiektów, a nie ładowana grafika. Mi zawsze optymalizacja zamula koło 60% na geometrii, aczkolwiek zdarzyło mi się że pary razy zacięło się na optymalizacji shaderów. Wbij jeszcze raz na serwer i powinno przejść.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 lip 2013, 16:51 
Offline

Dołączył(a): 14 lis 2008, 13:18
Posty: 135
No jakoś udało mi się wejść na serwer i wielka porażka - nie da się grać ;(
Po pierwsze FPS, podobno ta wersja miała być mniej wymagająca od komputera, ja mam wrażenie, że jest zupełnie odwrotnie... Wcześniej miałem ok. 15-35 FPS i jakoś z trudem dało się grać, teraz mam wrażenie, nie wiem dokładnie bo Mumble nie wyświetla, że mam 5-10 FPS...Poprzednio mogłem ustawić w Mumble wyświetlanie FPS, teraz nie można...
Po drugie Mumble, zamyka i wywala całą grę do pulpitu średnio co 2-3 sek.!!! Jak grać? Przez 15 min. na serwerze oglądałem pulpit kilkadziesiąt razy!!! Porażka i tyle.
Spróbowałem na innym serwerze gdzie było ok. 15 osób, na początku trochę lepiej, ale Mumble nie działało. Wraz z przybywaniem graczy, malała niestety jakość. Przy ok. 100 osobach: FPS 1-2...Niestety nie da się grać. Wszystko działo się z kilkusekundowym opóźnieniem - po trafieniu, komunikat "jesteś ranny" pojawił się po 4 sekundach, a przez te 4 sekundy obraz "zamrożony". Jak dla mnie to porażka - nie będę przecież kupował komputera za kilka tyś., tylko po to żeby pograć w grę ;)
Oczywiście wchodziłem na serwery EU, ping ok.30. Samo BF2 chodzi idealnie, zero lagów. W wersji 0.98, jak już pisałem, można grać - trochę muli przy dużej ilości graczy, ale jeszcze można wytrzymać, często grałem na serwerach US, np. HOG (ping ~ 120). Natomiast w tej wersji więcej nawet nie będę próbował, bo szkoda moich nerwów i czasu. Szkoda ;(

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 lip 2013, 19:12 
Offline

Dołączył(a): 25 kwi 2009, 20:30
Posty: 717
Lokalizacja: Rzeszów
Z tego co słyszałem dla niektórych PR działa lepiej, dla niektórych gorzej, zależy od kompa. Co do mumbla, to niestety normalne, ale to w końcu beta, ale i tak działa to znacznie lepiej niż w sobotę, AncientMan nie spał prawie w ogóle w weekend, tylko cały czas pracował nad naprawieniem problemów.

Pamiętaj że to jest wciąż beta i błędy są nieodzownym elementem bety. Im więcej błędów w czasie bety, tym mniej podczas finalnego releasa.

Nie trzeba komputera za kilka tysięcy żeby grać w PRa.
Ja mam za 2 tysiące i PR działa średnio z 80 FPSami(podczas kiedy mam włączone masę innych procesów), a mapy ładują się w niecała minutę.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 lip 2013, 21:23 
Offline

Dołączył(a): 14 lis 2008, 13:18
Posty: 135
Wiem, że to Beta, dlatego opisałem swoje spostrzeżenia. Jeśli masz komputer za 2 tyś., tzn. że masz za kilka tysięcy ;) Mi niestety nie udało się zagrać normalnie nawet 5 min. Jeśli tak to będzie w wydaniu finalnym, to niestety rozstanę się z PR, podobnie jak zapewne wiele innych osób. Mam jednak nadzieję, że coś się polepszy.
80FPS? Nigdy w życiu tyle nie widziałem (nie wiem jak w BF2, nie sprawdzałem), a mapy ładują się ok. 5-8 min., także jak wchodzę do gry, to wszyscy już dawno grają ;) Dodam jeszcze, że wszystkie ustawienia mam na minimum ;)

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 lip 2013, 08:36 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 gru 2012, 19:43
Posty: 162
Lokalizacja: Łódź
Mi tylko dogryzły lagi, kiedy cały temat był w jednym miejscu + wróg. Czyli wielki nakład ludzi.
Wrażenia są w sumie mieszane z Bety.
Podobają mi się nowe pojazdy, kity...
Ale gdzie są moje czerwone granaty? Nożem już nie rozwalę foba. Cache'ów będzie tylko 5 w trybie insurgency. SKS wygląda, jakby go prosto z fabryki wzięli i dali w łapę czeczeńcom. Z kolei HIND wygląda bosko, tak jak BMP-1. Pecheng się świetnie strzela, choć nie wiem co robi u chinoli. No i bardzo mnie dogryzło, że tylko niektóre kity mają lornetki, trochę to pomieszane. Ale na szczęście to beta.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 lip 2013, 08:49 
Offline

Dołączył(a): 25 kwi 2009, 20:30
Posty: 717
Lokalizacja: Rzeszów
Co do lagów, to AM cały czas pracuje nad optymizacją. Okazało się że wszyscy testerzy i devowie mają w miarę high-endowe PCty i nikt nie zauważył, ze hakci AMa powodują bardzo duże zużycie procesora. Dlatego zmniejszył częstotliwość ich odświeżania, co dla wielu graczy znacząco zwiększyło FPSy.

Granaty zapalające nie były wykorzystywane w sposób realistyczny w PRce więc zostały usunięte. Promuje to takze współpracę, gdyż teraz jedna osoba nie jest w stanie sama podkraść sie i rozwalić FOBa. Po prostu trzeba działać w grupie.

Co do PKP do chinoli, to chociaż nie używają go w rzeczywistości, ta broń jest najbliższa pod względem parametrów co do tego co aktualnie używają.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 lip 2013, 09:00 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 gru 2012, 19:43
Posty: 162
Lokalizacja: Łódź
Ja już bym im dał PKM'a z niewidzialną optyką.. Chociaż, jak sprawdzałem ich stan uzbrojenia, to fakt, mają taki UKM między Pechengiem a PKM'em.. Może i fakt, teraz inżynier będzie respektowany, czy też właściwie nawet strzelec specjalista. Ale i tak z lornetkami przesadzili.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 lip 2013, 11:28 
Offline

Dołączył(a): 14 lis 2008, 13:18
Posty: 135
Kox napisał(a):
...Ale i tak z lornetkami przesadzili.

Też tak uważam. Na współczesnym polu walki informacja, wiedza o przeciwniku, to podstawa. Praktycznie każdy wie (może wiedzieć), gdzie jest przeciwnik. Rezygnacja z lornetek to krok do tyłu...

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 lip 2013, 02:43 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 cze 2007, 22:32
Posty: 152
Lokalizacja: Wrocław
Kox napisał(a):
Ja już bym im dał PKM'a z niewidzialną optyką.. Chociaż, jak sprawdzałem ich stan uzbrojenia, to fakt, mają taki UKM między Pechengiem a PKM'em.. Może i fakt, teraz inżynier będzie respektowany, czy też właściwie nawet strzelec specjalista. Ale i tak z lornetkami przesadzili.


Pewnie chodzi Ci o tę broń: http://world.guns.ru/machine/ch/type--gpmg-e.html
Ale generalnie prosta zasada - Chińczycy są mistrzami w kopiowaniu :) Zapewne mają swój PKM tyle, że pod nazwą typu "Typ-xx".

_________________
www.forgottenhonor.com


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 lip 2013, 22:52 
Offline

Dołączył(a): 9 gru 2012, 23:04
Posty: 429
http://projectreality.wikia.com/wiki/Pr ... ality_Wiki


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 lip 2013, 08:54 
Offline

Dołączył(a): 25 kwi 2009, 20:30
Posty: 717
Lokalizacja: Rzeszów
Jeśli się zastanawiacie dlaczego nie ma jeszcze 1.0, mimo ze beta wyglądała ok, to tu macie odpowiedź.

I jeszcze jedna rzecz, która zostanie zapewne dodana do PRa po wersji 1.0

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 lip 2013, 08:49 
Offline

Dołączył(a): 25 kwi 2009, 20:30
Posty: 717
Lokalizacja: Rzeszów
Obrazek

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 paź 2014, 16:51 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 cze 2009, 15:02
Posty: 2054
Lokalizacja: Stumilowy las
Jak wygląda na obecną chwilę społeczność nasza? Klany jeszcze działają? Jak ogólnie gra się trzyma? Nadal wieczorami niektóre serwery pełne?

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 lis 2014, 15:07 
Offline

Dołączył(a): 9 gru 2012, 23:04
Posty: 429
Ludzie grają jeszcze. Z serwerów to zawsze jest zapełniony chociaż jeden. Wieczorami jest lepiej. Zawsze jest zapełniony amerykański i jakiś europejski. Na weekendy są 3 serwery - MeRk i NEW ERA (oprócz rosyjskich).
Wrzucę tu nicki polaków, których często można spotkać na serwerach:
Antol (ja)
ogólnie chłopaki z [GDW] regularnie grają, warto się zgadać z nimi
Highway, Wiktor, Wojos, Andrzejsob, Xarex, Menuen, Ideli,
z BiA czasem też, np. Sokolonko

Pozostałych nie widzę na serwerach albo nicki zmienili/nie znam.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 sty 2015, 04:43 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 cze 2007, 22:32
Posty: 152
Lokalizacja: Wrocław
PR zdechł śmiercią naturalną. Najlepsi gracze już nie grają i przeszli na jakieś inne gry. Ja podobnie już tam nie wchodzę... zrobiła się z tego straszna kopia Army 2...


A Polish Forces nadal nie wyszło xDD

_________________
www.forgottenhonor.com


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2175 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 141, 142, 143, 144, 145

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL