Teraz jest 24 lis 2024, 05:13

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 18 cze 2008, 18:19 

1Na tej stronce znalazłem coś co mnie zaciekawiło a mianowicie z tego co wyczytałem pisze że można grać w PR z botami [SP] czy to prawd ??

2Czy opłaca się pobierać tego moda "Offworld:Fall Of Mars"??

3Jak spuścić JDAM'a <czyli jaką komend podać aby commander wysłał JDAM'a>??

4Cz idzie przebić kokpit np w Heli i czym jak się da ??

5Jak da się przestawić CP kiedy jest postawione nie w tym miejscu co potrzeba <zamiast w bazie głównej w jakiejś wiosce otoczonej przez wroga>[pytanie niżej jest podobne]

6Co zrobić jeżeli pisze ze nie można postawić bunkra ponieważ [nie wiem czy dobrze przetłumaczyłem] CP jest za blisko <jakieś 100m pisze czy jakoś tak :roll: >. Co w takiej sytuacji zrobić ??

7Czy można by w jakiś dzień zebrać ekipę i wejść na jakiś <najlepiej pusty> serw w PR aby obejrzeć JDAM'a i inne podobne rzeczy
[chodzi mi o to aby zebrać jakąś ekipę i wejść na serwa tylko po to aby obejrzeć bombkę> [jest ktoś chętny :mrgreen: ??]

8Gdzie najlepiej celować z czołgu aby zniszczyć inne <zadek odpada> [walka tylko od przodu,daleki dystans] ??

9 CO TO ZA MOD ALBO CO??? /// ???
Obrazek

PostNapisane: 18 cze 2008, 18:48 

1) Można musisz tylko ściągnąć i zainstalować :) Boty są dużo lepsze niż w BF2 (celniej strzelają) ale mimo wszystko są z nimi problemy (team play, podnoszenie kitów etc)
2) Nie wydaje mi się by wiele osób w to grało
3) "request air strike"
4) chyba nie
5) Nie da się przestawić (jedyne wyjście to poprosić by ktoś rozwalił z C4)
7) wątpię by komuś się chciało poświęcić ponad godzinę ;-)
9) W PR da się w Merlinie otworzyć klapę z tyłu zarzucić na nią linę i po prostu po niej zejść (nie łatwe i bardzo nie praktyczne) - http://www.youtube.com/watch?v=h8ONQfm_uBs zobacz sobie tutaj drugą połówkę filmiku

PostNapisane: 18 cze 2008, 20:26 
Moderator forum

1. Tak da się. W sprawach Pra polecam dowiadywać się u źródła ;) http://www.realitymod.com/
2. To już wydali go? Ściągnij i sprawdź, ja jeszcze go nie testowałem :D
3. Ktoś musi być commanderem i musi być chyba postawiony command post, poza tym JDAM długo się ładuje (chyba ok. 1h), wybierasz SOFLAMem cel, wybierasz request area attack i commander musi potwierdzić.. inaczej nici z fajerwerków :mrgreen:
4. Prawie na pewno da się przebić szybę w śmigłach i samolotach z czegoś cięższego (przynajmniej do tej pory się dało, nie testowałem tego w PR 0.75)... kiedyś kumpel z klanu odstrzelił mnie z MECowskiej P-lotki przez owiewke w F-16 :lol:
5. Hmm... Można go zniszczyć :mrgreen: Nie próbowałem szczerze mówiąc przestawiać go jeszcze, Po prostu nie stawiaj go gdzie popadnie :wink:
6. Raczej źle przetłumaczyłeś :wink: Przeczytaj manual do PRa ;)
7. Jeśli będziesz grał w PRa na pewno nie raz zobaczysz, a jak będziesz miał prawdziwe szczęście to może będziesz miał okazję zobaczyć go z naprawę bliska i przeżyć :lol:
8. Cała sztuka jest właśnie w tym by tak nie walczyć :lol: Każdy głupi potrafi brać na klatę :) Idealnie jest właśnie atakować od boku/tyłu. Potestuj na serwerze lokalnym lub na training mode, ja ci nie powiem :wink:
9. Szukajcie a znajdziecie :)

PostNapisane: 18 cze 2008, 20:41 

9. Skąd wziąłeś tego scereena mi to wygląda z daleka 8)
(trudno się przyjrzeć) na mod Desert combat do bf1942 troche dziwna grafa jak na bf2 ,Pr-a :idea:

PostNapisane: 18 cze 2008, 20:44 

Co do przebijania kokpitu, tak, raz po desancie squadu zostało w moim transport helim po osobie na działko i chcieliśmy ostrzelać piechotę ale dostałem bodajże z 50' padłem a helikopter z braku pilota explodował wraz z gunnerami

Co do screena to Heli są poprostu wzięte z BF2 z kolei otoczenie kojarzy mi się z jedną misją z gry BH:Down

"W PR da się w Merlinie otworzyć klapę z tyłu zarzucić na nią linę i po prostu po niej zejść" [PS: co to jest merlin? :P]

PostNapisane: 18 cze 2008, 20:54 
Moderator forum

Lt Mic napisał(a):
9. Skąd wziąłeś tego scereena mi to wygląda z daleka 8)
(trudno się przyjrzeć) na mod Desert combat do bf1942 troche dziwna grafa jak na bf2 ,Pr-a :idea:

Na moje oko to DC 1942.

PostNapisane: 18 cze 2008, 20:58 

Merlin to brytyjski helikopter transportowy. Wie ktoś jakim przyciskiem opuszcza się klapę? I którym koła w Ospreyu wypuszcza?

PostNapisane: 18 cze 2008, 21:34 

Lodyga napisał(a):
? I którym koła w Ospreyu wypuszcza?

A gdzie Ty masz V-22 ?? !! ??
:shock: :shock: :shock:

Jeszcze nigdy Osprey'a nie widziałem w PR

http://planetbattlefield.gamespy.com/screenshots/?ss=314&view=ss&page=6&subcat=7
Tutaj jest to zdjęcie no i stronka :D

Dzięks za szybką odpowiedz :D .
Filmik całkiem ciekawy a zwłaszcza te liny które zostały w powietrzu :lol:

Polecam moda NAW Tutaj pobieramy xD
Naprawdę ciekawy modzik a zwłaszcza rakiety atomowe z SeeShadow :D

P.S.
Ale czasami się nie da atakować od flanki , jedziesz sobie spokojnie na góre a tu ci wrogi czołguś z zakamienia wyskakuje a ty panika w oczach i :
pierwszy strzał miss....
drugi strzał miss....
trzeciego strzału ... już nie będzie :mrgreen:

PostNapisane: 18 cze 2008, 21:49 
Moderator forum

Lodyga napisał(a):
Merlin to brytyjski helikopter transportowy. Wie ktoś jakim przyciskiem opuszcza się klapę? I którym koła w Ospreyu wypuszcza?

Co do Ospreya to nie wiem ale w Merlinie to klawiszami "W" i "S" z fotela drugiego pilota (no chyba że zmienili :wink: ).

Danexis napisał(a):
Polecam moda NAW Tutaj pobieramy xD
Naprawdę ciekawy modzik a zwłaszcza rakiety atomowe z SeeShadow :D

A Ja polecam Mod AIX do ściągnięcia tu :lol:

Danexis napisał(a):
P.S.
Ale czasami się nie da atakować od flanki , jedziesz sobie spokojnie na góre a tu ci wrogi czołguś z zakamienia wyskakuje a ty panika w oczach i :
pierwszy strzał miss....
drugi strzał miss....
trzeciego strzału ... już nie będzie :mrgreen:

Nie panikuj, będzie ci się grało o wiele łatwiej :lol:

PostNapisane: 19 cze 2008, 00:18 

Co do przestrzelenia kokpitu - nie jestem tego dalej pewien, ale jest inna możliwość. Dziś udało mi się zdjąć little birda zabijając pilota strzelając z boku, przez nie osłoniętą część.

PostNapisane: 19 cze 2008, 10:49 

Tak to na 100% kogoś zabijesz :D
Mnie kiedyś w BF-ie [nie wiem jakim cudem ] zabili poprzez stłuczkę Heli z Heli ale oba się nie rozbiły mnie tylko0 zabiło a kolesiowi co we mnie walnął zaliczyło :lol: <wirnikiem mnie chyba zabił :P

AIX jest modem bardzo podobnym do NAW tyle że niema SeeShadow z taktyczną bronią atomową :D no i są trochę inne ustawienia w broniach i ich typach ale AIX jest bardzo fajnym modem zwłaszcza Bitwa o Falklandy gdzie Harriera nic nie straci :D

PzDro 8)

P.S.
Ładny Grzybek :lol: :lol:

Ostatnio edytowano 20 cze 2008, 11:23 przez Danexis, łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: 19 cze 2008, 12:14 
Moderator forum

Hehe :D No tak, atomówka nieźle wygarnia :lol:

PS. Mimo że nie jest to miejsce na takie sprawy ale z podobnych modów dodałbym jeszcze BF2Assault, coś pomiędzy BF2 a PR :wink:

PostNapisane: 20 cze 2008, 11:30 

Wiem że to nie tutaj się pisze ale nie che nowego topika tworzyć :roll:

Mod NAW działał mi bez problemu ale dzisiaj pobrałem sobie mappacka5 <na NAW5.2> i instaluje następni odpalam grę i wchodzie na mapke i wywala do windowsa i co z tym zrobić ??

PostNapisane: 20 cze 2008, 12:05 
Moderator forum

Też tak mam z niektórymi... i to nie tylko w tym modzie. Być może ktoś nie dokończył robić mapki jak trzeba i zostawił jakiegoś babola :D Odpal inną mapkę ;)

...albo odpal grę w wyższych ustawieniach graficznych (jeśli grasz na minimalnych), podobno kilka mapek z PR_SP wykrzacza się jak odpala się w minimalnych ustawieniach graficznych (nie mam pojęcia dlaczego tak się dzieje... na forum to wyczytałem), być może w tym modzie jest podobnie.

PostNapisane: 20 cze 2008, 12:21 

Acha :D
no ja nie jadę na minimalnych <nie ustawiałem ich> ale jest możliwe ze przypadkowo takowe ustawiłem :D
Zaraz to sprawdzę :D
Dzięks za szybką i dosłowną odpowiedz :wink:

Edit:
No nie działa ale trudno :p pobawię się na podstawowych mapkach 8)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2