Teraz jest 22 lis 2024, 22:51

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 324 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 22  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 11 maja 2006, 19:14 

off topic z racji tego że tu dużo o ET:QW

http://media.pc.ign.com/media/748/748377/vids_1.html

nowe filmiki wprost z pola bitwy !! Bardzo ciekawe a nie ważą wiecej niż 120 MB łącznie !

Dowiedziałem się ponadto, że grając Marines na jednej mapie ( jedna mapa ma 3 pod mapy ) w jednej z podmap mamy za zadanie wybudować most, przejechać, wybudować Command Post i się chyba bronić ( więc tak jak było z ET [ coś budować coś wysadzić ] )

IMHO gra stroggami będzie ciekawsza, ponieważ oni będą głównie atakować i te ich kosmiczne zabawki :P

Ktoś może powiedzieć że manu ( takie jak w Bf2 pod Q ) jest wprost z Bf2 i też tak myślę, ale od razu widać że same opcje rozkazów są bardzo rozwinięte ( nawet bardziej niż commander posiada a to przecież taki SL wydawał :mrgreen: )

Tytuł:
PostNapisane: 11 maja 2006, 19:46 

Hmmm co do tego tekstu na wp.pl to nie wiem dlaczego ale jakoś grałem w Heroes of Might & Magic V na swoim komputerze a mam XP a nie viste
Poza tym w systemie vista jest zawarte coś takiego jak zgodność systemu ale
przecież nie można wypuścić gry tak żeby nie dało się grać na wcześniejszej wersji systemu być może BF2142 będzie obsługiwał Dx10 ale nie będzie go wymagał do działania poza tym z tego co czytałem Vista wcale nie będzie wymagać GB RAMU ale jej minimum potrzebne do działania to 256 mb
i procek 1,5 GHz
a i ponoć na systemie vista będzie możliwe odpalenie gier z X-klocka bo zawiera w sobie jego kod źrudłowy

Tytuł:
PostNapisane: 12 maja 2006, 09:53 

Relacja z Targow Gier

http://pclab.pl/art19638-3.html

Tytuł:
PostNapisane: 12 maja 2006, 16:24 

Xelo14 napisał(a):
a i ponoć na systemie vista będzie możliwe odpalenie gier z X-klocka bo zawiera w sobie jego kod źrudłowy

"Ponoć" ? Niby skąd masz te dane ?

Tytuł:
PostNapisane: 12 maja 2006, 19:55 

krążyło coś po necie jakis czas temu jak były pierwsze wzmianki o LongHorn
czyli win Vista ale wsumie ja niemiał bym nic przeciwko gdyby było to prawdą
jest pare gier które wyszły na X-klocka a i są zajefajne

Tytuł:
PostNapisane: 12 maja 2006, 21:03 

To byłaby bardzo fajne rzecz...ale skoro nie jest to pewne...to jakoś nie chce mi się w to wierzyć...

Tytuł:
PostNapisane: 14 maja 2006, 00:50 

ja tej gry nawet nie zainstaluje, dajcie spokoj
tylko bym sobie zepsul opinie o Battlefieldzie

Tytuł:
PostNapisane: 14 maja 2006, 11:30 

shakal jeżeli nie masz nic sensownego do powiedzenia to się nie odzywaj bo chyba grasz tylko w BF2 nie grałeś w BF42 ani BF Vietnam jeżeli nie chcesz kupić BF2142 to nie musisz nikt ci nie każe tak samo jak ja nie gram w ET bo go poprostu nie lubię ale nie sprzeciwiam się temu że inni chcą w to grać

Tytuł:
PostNapisane: 15 maja 2006, 17:14 

grałem i w BFV i BF 2 i nawet mi przez myśl nie przeszło sprzeciwianie się temu, w co inni chcą grac

to jest forum wiec powiedzialem to co ja myśle i jakie jest moje zdanie i tyle ;)

Tytuł:
PostNapisane: 15 maja 2006, 20:05 

shakal napisał(a):
grałem i w BFV i BF 2 i nawet mi przez myśl nie przeszło sprzeciwianie się temu, w co inni chcą grac

to jest forum wiec powiedzialem to co ja myśle i jakie jest moje zdanie i tyle ;)

ja bym sie zastanowil czy konformizm(przepraszam za trudne slowo)to takie dobre wyjscie. poddawanie sie opinii wiekszosci do niczego nie prowadzi. poczytaj troche o grze to moze wyrobisz sobie wlasne zdanie.

Tytuł:
PostNapisane: 15 maja 2006, 20:58 

czytałem o tej grze i już sobie wyrobiłem opinie ;)
pewnie w nią zagram ale myśle że mi nie spasuje, nie lubie gier przyszłości typu StarCraft, Star Warsy (wszystkie części).

Tytuł:
PostNapisane: 16 maja 2006, 14:11 
Moderator forum

shakal napisał(a):
czytałem o tej grze i już sobie wyrobiłem opinie ;)
pewnie w nią zagram ale myśle że mi nie spasuje, nie lubie gier przyszłości typu StarCraft, Star Warsy (wszystkie części).

własnie

Tytuł:
PostNapisane: 17 maja 2006, 11:22 

Widzieliście filmik z planet battlefield? Hmm... Bf2142 robi się ciekawszy za sprawą tytanów.... pozatym dla kazdego cos milego... czy to closecombat na tytanie.. czy tez otwarte przestrzenie dla sprzetowców. Gra będzie jeszcze szybsza, z tego co dobrze zrozumiałem można się spawnować właściwie wszędzie gdzie się ustawi spawn point... pozatym "nurkowanie" z tytana.... i jeszcze skoki z APC'tki na znaczą odległość.. Coś czuję, że taktyka na Bf2142 będzie wyglądała "skaczemy wszyscy kupą do silosu nr 2" :D.... Ciekawe kiedy pojawi się demko.

Tytuł:
PostNapisane: 17 maja 2006, 13:17 

rozkładając zagadnienie na czynniki pierwsze przy braku konkretów

na niekorzyść BF2142 przemawia:
-wrażenie że sprzedają ci moda w cenie pełnej gry
-stare bugi + nowe bugi
-niechęć do EA za rozpieprzenie BF2 na cześci składowe za pomocą SF, EF, AF (ja mam bardzo wielku uraz do EA za EF)
-ranking, punkciki

plusy:
-bezwład masy BF2 która zapewne się przesiądzie na BF2142 (mowa o tych graczach FFA którzy angażują się tylko w to w co gra "większosć" )
-te same wymagania sprzętowe (mniejwięcej)
-"fazery i inne bajery" (większość typowych masowych graczy lubi się wcielać w "nowe prototypowe jednostki typu 'high definition advanced warfighter battlewarrior'" gdzie nawet papier toaletowy jest zastąpiony laserowym drapakiem)
-ranking, punkciki

osobiście przy doborze nastepnej gry sieciowej będę się raczej kierował klimatem gry
QW chwilowo pozostaje dlamnie niewiadomą, aczkolwiek to co było w Q4 niewywierało namnie specjlanie wrażenia, we'll see...
BF2142 z założenia jest bardziej zjadliwy po tym względem (brak ufoków itp.) ale nic pozatym

bardzo możliwe że goście z WA sobie niezdają z tego sprawy, ale mają bardzo mocnego asa w rekawie - wystarczy że zastosują takie zagranie marketingowe:
-BF2142 będzie sprzedawany normalnie w sklepach ale obecni juz posiadacze BF2 mogą go zassać przez EA downloadera ze zniżką 50% (że niby w cenie dodatku, oficjalnego moda) - to by sprawiło że zdecydowana większość obecnych graczy BF2 by się na to skusiło i przynajmniej zapoznało
-gracze BF2 mogą przenieść swoje konta (razem ze statystykami!) do BF2142 - te same ksywy, nowe odznaki wpiętę w kolejną zkładkę (obok tej z SF) i to samo, wciaż rosnace Global Scorę (żaden statsiaż nie przeszedł by obok tego obojętnie)

zakładając żę BF2142 wyszedł by wcześniej niż QW lub mniej więcej równoćześnie (tzn. z opóżnieniem nie większym niż 2 tygodnie) powyższe zagranie gwarantowałoby przejście obecnej battlefieldowej masy FFA na nowy tytuł - a tutaj zadziałałoby już prawo grawitacją - im większa masa tym bardziej przyciąga

Tytuł:
PostNapisane: 17 maja 2006, 14:26 

Kolec napisał(a):
-BF2142 będzie sprzedawany normalnie w sklepach ale obecni juz posiadacze BF2 mogą go zassać przez EA downloadera ze zniżką 50%

To mi się podoba, ogólnie gra robi wrażenie, chętnie ją kupie, wkońcu coś nowego, nowy kimat (dla mnie), ponieważ nie grywam w gry takie jak Quake IV czy innego typu gry w których technologia poszła strasznie do przodu, nowe zabawki i nowy świat po którym będziemy się przemieszczać to nie realna (dla niektórych) odległa przyszłość.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 324 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 22  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2