Teraz jest 17 lis 2024, 22:21

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 101 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 13 lis 2006, 18:46 

Tom@s napisał(a):
Hm... no więc, albowiem, ponieważ...

Jest to w sumie dobra reguła, stosowana już od dawna i szczerze wątpię, aby od niej klany zaczęły odchodzić.
Średnia wieku osób grających w BFa jest dość wysoka w porównaniu do innych gier i śmiało mogę stwierdzić, że wynosi trochę ponad 20 lat.
Są też osoby, które mają 30-kilka lub nawet 40-kę na karku. Patrząc na takie różnice wieku, nie koniecznie uda Ci się zbudować dobrze rozumiejący się zespół z 30 latków i z 16 latków. Nie polega to tylko na graniu, ale także na spędzaniu ze sobą czasu (bo w końcu trochę siedzisz na tym TSie czy na lanie), a w końcu o czym może gadać stary pryk z gówniarzem? Jeden będzie dla drugiego za stary, a drugi będzie rozwydrzonym dzieciakiem... a nie o to chodzi. Muszą się dobrze rozumieć i dogadywać.

Oczywiście są wyjątki, bo przecież różni są ludzie, ale zdecydowanie łatwiej spotkać kogoś "zrównoważonego" w grupie 20+ lat...

Do tego dochodzą rzeczy czysto techniczne. Gościu pracujący/studiujący w zasadzie sam sobie ustala godziny i planuje dzień, co sprawia, że jak chce to oleje egzamin/dziewczynę/pracę i zagra w meczu. A młodszy?
Dostanie szlaban od rodziców za 1 z matmy, albo będzie musiał pójść spać o 22:00, a sporo meczy zaczyna się o 21 i często trwa do północy...

:( :( sad bat truu :( :(
jerzul napisał(a):
generalnie z wiekiem to różnie bywało, dla przykładu w =onz= ( poźniej ejw, oj nazwy to my często zmienialiśmy) homer jak do nas dołączył miał 12-13 lat i choć upierdliwy był czasami strasznie to całkowicie nadrabiał tym, że pod eskortą swojego ojca zjawiał się na naszych popijawach bądź (sic!) sam je organizował

jerzul napisał(a):
ale to było bardzo dawno temu i nieprawda Very Happy

A już mi smaka zrobiłeś
:( :wink:

Jak to ma DaGodness w podpisie: Own3d :D

Tytuł:
PostNapisane: 13 lis 2006, 19:14 

Dzieci poniżej 16 lat nie powinny w ogóle grać w bf, bo na pudełku jest wyrżnie 16+ :)

Tytuł:
PostNapisane: 13 lis 2006, 19:56 

No to co ja tutaj jeszcze robie? :(

Tytuł:
PostNapisane: 13 lis 2006, 20:22 

Z doswiadczenia moge wam powiedziec, ze gracze w wieku 16+ z wyż nadaja sie do klanu. Nawiazuja spokojnie kontakt ze starszymi graczami, moga grac do pozna i jesli im zalezy to bardzo sie poswiecaja w rozwój klanu. Ale nie zawsze jest tak pieknie. Co do graczy w wieku 13 / 14 to jest masakra ; ) albo sie popisuja i mysla, ze pozjadali wszystkie rozumy albo sie chwalą itd + ich glos przed mutacją :P to wszystko wkurza bardzo starszych graczy dlatego takich delikwentów sie nie przyjmuje.

Tytuł:
PostNapisane: 13 lis 2006, 22:46 

ChaoS sugerujesz cos ?? :p a np, jak to sie mialo do mnie ?;p no przyzanm jestem mlody ale zal mi troche ze e popykam sobie TP bo 16+ a np. masz 15 to co ?;o Podziekowania i papa.. ;/

Tytuł:
PostNapisane: 13 lis 2006, 22:57 

W wieku 15-16 lat to sie bierze za nauke, a nie za gre "profesjonal"...

Tytuł:
PostNapisane: 14 lis 2006, 00:13 

a pocalujcie wy mnie w nos. PFFF ! na dzien dzisiejszy mam lat 16. gralem w Enclave, kiedy mialem lat 14, czy przeszkodzilo to nam z zdobyciem 1szego miejsca w CB ? Otoz nie, mam 16 lat, a jakos bylem w stanie pojechac na lana, mialem 14 lat i bylem w stanie grac z klanem na FF do 1-2 w nocy, (co teraz mi sie nie zdarza, nie wiem czemu).
Chociaz to roznie bywa, nie zawsze bedac malym gnojkiem nie umiesz sie zachowac.
Mam 16 lat, a jestem bardzo przywiazany do swojego klanu :P jakies takie poczucie przynaleznosci, zreszta, wiek nie ma znaczenia, spotktalem czesc z was, bylem na wszystkich turniejach BFowych w stolicy, udalo mi sie nawet dotrzec kiedys na ten pokaz BF2 w kinie... scena moze przyjmowac mlodych ludzi, niech mlodzi ludzie beda jednak powazni ;-)

Wiek nie ma ogromnego znaczenia ;]

Tytuł:
PostNapisane: 14 lis 2006, 00:21 

... scena moze przyjmowac mlodych ludzi, niech mlodzi ludzie beda jednak powazni ;-)

Wiek nie ma ogromnego znaczenia ;][/quote]

I chyba Damianek wyjasnil wszystko "niech mlodzi ludzie beda jednak powazni"
Pozdrawki od dziadka

Tytuł:
PostNapisane: 14 lis 2006, 12:46 

MaZZeo napisał(a):

No to ty , lepiej sie za ta gre nie bierz 8)

Tytuł:
PostNapisane: 14 lis 2006, 13:30 

KobolT2 ale ja nie mam zamiaru zapisywac sie do klanu czy innego ciulstwa... mam ochotę pograc sobie, postrzelac na mapkach z polakami i tyle...

Ale jezeli ktos wiąze sobie przyszłość z gamingiem, zamiast z nauka to zal mi go...

Tytuł:
PostNapisane: 14 lis 2006, 14:33 

Robta co chceta .. kazdy ma prawo robic to na co ma ochote :)

Tytuł:
PostNapisane: 14 lis 2006, 15:50 

KobolT2 napisał(a):
MaZZeo napisał(a):

No to ty , lepiej sie za ta gre nie bierz 8)

za naukę to się człowiek bierze miesiąc przed maturą i dwa tygodnie przed sesją :D

Tytuł:
PostNapisane: 14 lis 2006, 16:14 
Moderator forum

FS a nie chcecie GOKU odzyskać bo już go nie mogę znieść na TS :lol: jak wyście go wychowali !!

a tak poważnie :) w enclave przedział wiekowy to 16 - 41 i jakoś da się wszystko dogadać. Nikt się nie burzy, że dostaje podczas meczu zjebkę od młodszego gracza. Ważny w tym wszystkim jest oczywiście charakter i tego 16 latka i 40 latka :) ale najważniejsza jest akceptacja faktu że na TS nie ma wieku jeśli umiecie sobie wmówić, że internetowi koledzy nie mają wieku to łatwiej pogodzić taką realną różnicę wieku.

Co do Lanów - pamiętam jak dziś jak jechałem do domu jednego z moich kluczowych graczy (miał coś wtedy 17 lat) po to żeby jego matka mogła mnie zobaczyć i pogadać. Na lana pojechał. No ale to już inna kwestia podchodząca bardziej pod sposób organizacji klanów.

Tytuł:
PostNapisane: 14 lis 2006, 22:07 
Oldboy Battlefield.pl

[Night]MaX napisał(a):
FS a nie chcecie GOKU odzyskać bo już go nie mogę znieść na TS :lol: jak wyście go wychowali !!

Swego czasu był taki pomysł, ale zainteresowany stwierdził, że nie możliwa byłaby jego koegzystencja z Herr Doktorem Okotą :P

Tytuł:
PostNapisane: 18 lis 2006, 21:50 

Wg. mnie powyzej 18 lat powinnien miec CL, zeby jakos klan w kupie trzymac i nie poddac sie po pierwszej przegranej. A i pelnoletniego CL'a wiecej osob szanuje. A ja jak juz mialem grac meczyki, to uczylem sie wczesnie i konczylem przed (lub wczesniej ) meczem.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 101 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2