Teraz jest 19 lut 2025, 22:19

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 13 kwi 2007, 09:00 

Dowiedziełem się że to nie jest problem łącza ale pakietów przesyłanych przez transponder, pakiety są mniejsze niż w przypadku łączy szerokopasmowych po kablu (ADSL, DSL).
Poprostu pakiety są dużo mniejsze i jest ich wiecej, pomimo szybszego łącza dłużej trwa przesyłanie danych bo za każdym razem idzie zapytanie i odpowiedź z transpondera kilka razy a nie raz.

Z tąd duże pingi, dla tego nie polecam łączy przez telefonie komórkową,
do tego powiem że robią ludzi w balona ( choć ostatnio już poprawili na stronach informacje ) "G31" (HSPDA) ma podobno transfer 3,1 Gbps
ale tylko przy zastosowaniu odpowiedniego modemu i jest to jak narazie tylko jeden modem sprzedawany przez O-syf i dotego na łączu do rozszerzania laptopów. Ale oczywiście tego nie mówią przy zakupie modemu bo poco , niech się klient martwi w końcu i tak kupi po pewnym czasie odpowiedni modem.

p.s.
Dzięki wszystkmi za dobre rady i mam nadzieję że jak sie odkorkuje Netia to będę miał odpowiednie łącze do BF2142

Ostatnio edytowano 13 kwi 2007, 12:24 przez Ronin_FST, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 13 kwi 2007, 11:05 
Moderator forum

Dialog telecom 2MBit/512Kb bez problemów z transferem (bez problemu wchodzi na ściaganie 245-250 KBajtów na sek.), brak lagów, brak warningów, pingi stabilne od 40 (PL) do 60-80 (Europa) 100-120 (Hiszpania Rosja). Przerw w dostawie netu właściwie nie ma, limitów brak. Paket lossy - a co to jest ?? :D

Najlepsza jest cena - mam w pakiecie z telefonem (z abonamentem telefonicznym) za 70 zł. (69 zł za net i 1 zł za telefon). Polecam, jeśli ktoś ma możliwość.

PS: Podczas korzystania (ze dwa lata juz będzie) zauważyłem zły routing do kilku (słownie kilku - na setki przetestowanych) europejskich serwerów.

Podpis nieczytelny...

Tytuł:
PostNapisane: 28 kwi 2007, 12:45 

ja polecam Neostrade :D

Tytuł:
PostNapisane: 15 maja 2007, 15:02 

Ja mając sieć lan(512kbps) mam pingi 15-30 na polskich serwerach i 50-70 na holenderskich. Na rosyjskich i angielskich jak grałem to w granicach 80-90.
Ogólnie dobrze jest...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 2