Teraz jest 10 cze 2025, 22:26

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 61 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 2 lip 2007, 22:28 
Moderator forum

Jeśli się nie ma sponsora, to trzeba przeznaczyć kasę na hosting stronki, server do gry, server TS'a. Mając dobry klan to wstyd nie mieć własnego servera :]

Tytuł:
PostNapisane: 2 lip 2007, 22:46 

Piospi napisał(a):
Mając dobry klan to wstyd nie mieć własnego servera :]

No właśnie. Na początku szkoda mu inwestować pieniądze w to wszystko. Lepiej jechać na freebe :D Jak sie okaże, że ten jego klan to porażka to gość straci niemałą kasę...

Tytuł:
PostNapisane: 3 lip 2007, 08:55 

Mozecie mowic co chcecie, ale wiek ma tu duze znaczenie. Nie stworzysz DOBREGO klanu majac 13-lat. Chyba, ze w tym klanie bedziesz mial bogatego czlonka druzyny, ktory bedzie chcial pakowac kase w ten klan. 13-letni CL nic nie zalatwi bo nikt powazny nie bedzie chcial z nim rozmawiac.

Tytuł:
PostNapisane: 3 lip 2007, 10:22 

JUHA napisał(a):
Mozecie mowic co chcecie, ale wiek ma tu duze znaczenie. Nie stworzysz DOBREGO klanu majac 13-lat. Chyba, ze w tym klanie bedziesz mial bogatego czlonka druzyny, ktory bedzie chcial pakowac kase w ten klan. 13-letni CL nic nie zalatwi bo nikt powazny nie bedzie chcial z nim rozmawiac.

Taka prawda. Nie dziwcie się ale trudno mieć szacunek do tak młodego CL-a.

Ostatnio edytowano 3 lip 2007, 10:23 przez Darek mix, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 3 lip 2007, 12:30 

No faktycznie :mrgreen:
Cóż, widzę, że nawet na sam szacunek muszę poczekać kilka lat :omg:

Tytuł:
PostNapisane: 3 lip 2007, 13:05 

malonec napisał(a):
No faktycznie :mrgreen:
Cóż, widzę, że nawet na sam szacunek muszę poczekać kilka lat :omg:

Szacunek szacunkiem. Tu kazdy ma inne podejscie i inna skale. Bardziej chodzi mi o magiczna bariere 18 lat kiedy to odpowiadasz juz prawnie za swoje czyny. Wiecej mozesz zalatwic, a i potencjalni sponsorzy chetniej rozmawiaja z osobami doroslymi.

Tytuł:
PostNapisane: 3 lip 2007, 15:21 

Darek mix napisał(a):
Taka prawda. Nie dziwcie się ale trudno mieć szacunek do tak młodego CL-a.

Śmieszny jesteś... Jak masz takie podejście do ludzi to chyba mało kto szanuje Ciebie... Albo poje**** Ci się pojęcia. Tak się składa, że ten 13-letni CL jest bardziej dojrzały niż niejeden "dorosły" na tym forum...

A wiek 13 lat to jest granica od której odpowiada się prawnie za swoje czyny. Właśnie dlatego podczas rejestracji na stronach jest pytanie czy masz ukończone 13 lat a nie 18... :stupid: Z resztą co ja się będę denerwował. Dzisiaj jak zapytasz nastolatka co daje mu 18 powie: "Możliwość kupowania piwa", a nie np. "Możliwość głosowania w wyborach"...

Co do kolegi zakładającego klan... Trzymam kciuki :)

Tytuł:
PostNapisane: 3 lip 2007, 16:36 

Rutford napisał(a):
(...) Tak się składa, że ten 13-letni CL jest bardziej dojrzały niż niejeden "dorosły" na tym forum...

Wiekszosci nie interesuje czy jest dojrzaly czy nie. Z 13 letnim CL-em nikt nie bedzie rozmawial czy chcesz tego czy nie. W powaznym klanie sa powazne sprawy, ktorych wiekszosci 13-letni chlopak nie zalatwi.

Rutford napisał(a):
A wiek 13 lat to jest granica od której odpowiada się prawnie za swoje czyny. Właśnie dlatego podczas rejestracji na stronach jest pytanie czy masz ukończone 13 lat a nie 18... :stupid:

Co Ty opowiadasz :?: Niby w jaki sposob 13-latek odpowiada za swoje czyny :?: W wiekszosci wypadkow odpowiadaja rodzice. Jedynie w przypadku powaznych przestepstw odpowiada 13-latek i to tez nie w taki sam sposob jak osoba dorosla. Majac 13 lat niczego praktycznie w tym kraju nie zalatwisz.

Rejestracja na stronie :?: Ty wiesz w ogole co piszesz :?: Wiekszych bzdur nie slyszalem. Rejestrowanie sie na forum to nie podpisywanie umowy, nie zaciaganie kredytu ani nie odpowiadanie za czyny prawne. Rejestrowanie sie na forum/stronie to jedynie zalozenie swojego konta na forum/do gry, wiec nie ma potrzeby ustalania granicy = 18 lat. Nie porownuj rejestracji na forum/rejestracji gry z odpowiedzialnoscia karna.

Tytuł:
PostNapisane: 3 lip 2007, 17:15 

JUHA napisał(a):
Z 13 letnim CL-em nikt nie bedzie rozmawial czy chcesz tego czy nie.

Jeśli mówisz to na podstawie własnych doświadczeń to musiałeś trafić na ograniczonych adminów/sponsorów... Ja w wieku 12 lat sam kupiłem serwer i znalazłem sponsora. BigStar płacił za mnie całą kwotę za hostowanie strony klanowej forum TS'a i innych bajerów. Inna firma dała dla całego mojego klanu kubki z nickami z gry. I wcale mnie nikt nie olewał bo miałem 12 lat... Było to dość dawno temu (6 lat możen nie wiem nie pamiętam dokładnie która klasa podstawówki to była... :?:) Więc wiem co mówię...

A co do 13... Nie porównuję odpowiedzialności karnej z zakładaniem konta na forum... Cały czas pisze mając na uwadze to, że rozmawiamy zakładaniu klanu. Więc gdzie tu zaciąganie kredytu :shock: albo czy ściga nas ktoś za to, że zabijesz Rutforda w grze :roll:

Nie muszę udowadniać Wam tego na siłe. W sumie to dość egzotyczne słyszeć, że prawie przedszkolak sam znalazł sponsora :shock: bo teraz będąc dorosłym mam problem z takimi sprawami, ale ja się chciałem tylko podzielić doświadczeniami z mojego życia. Tak więc jeśli ktoś naprawdę myśli o zakładaniu klanu i ma jakiś plan w głowie jak to ma wyglądać niech się nie poddaje. I nie słuchajcie tych wszystkich co mówią, że się nie uda... Zazdroszczą, bo sami nic nie zrobili. :wink: :wink: :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 3 lip 2007, 17:41 

Ja też miałem już sponsora, który postawiłby mi darmowego TS-a, ale nie przyjąłem tego, bo za dużo wymagał...
I nawet , że mam 13 lat, rodzice dadzą mi pieniądze na postawienie serwera BF2142 i serwera TeamSpeak.
Oczywiście składam się na to z kolegami z klanu!

Na samym początku myślałem, że ten mój cały klan nie wyjdzie i niepotrzebnie to robię.
Ale teraz widzę, że się myliłem.
Poznałem wielu ciekawych ludzi.
I gram lepiej w BF'a.

Więc mam takie zdanie jak Rutford...
Jeśli ktoś z was chce założyć klan, to nic nie stoi na przeszkodzie...

Tytuł:
PostNapisane: 3 lip 2007, 18:50 

prawda jest taka, ze to nie wiek jest wazny... tylko to w jaki sposob CL mysli o klanie i z jakim podejsciem podchodzi do klanu... Wilde zalozylem w wieku 13 lat, i w chwili obecnej chyba widac co z tego wyszlo... tak wiec nie smiejscie sie prosze was bardzo z osob ktore zalozyly klan w wieku 13 lat. Bo to nie wiek swiadczy o clu tylko jego dojzalosc...

Tytuł:
PostNapisane: 3 lip 2007, 19:10 

Oooo :D Jaka cisza nastała :D Teraz już chyba nikt nie zarzuci niczego 13-latkowi :>

Tytuł:
PostNapisane: 3 lip 2007, 19:24 

:o :o :o :o :o
Maniac!
Nawet nie wiedziałem, że to ty założyłeś Wildę 8)
I to na dodatek w wieku 13 lat 8)
A teraz ile masz lat?
Tak z ciekawości pytam!

Jak pomyślałem o tym co napisałeś, to ujrzałem swoją przyszłośc :P
Może kiedyś będę dowódcą jakiejś 'drugiej Wildy' :mrgreen:

Ale to tylko marzenia :|

Tytuł:
PostNapisane: 3 lip 2007, 19:37 

Maniac , nieskonczone 20l mlodzik :)

tez w tym penwie wieku prowadzilem jakas druzyne pierscienia w podworkowej pilce noznej, faktem jest ze to sa nieliczne przypadki, glupota i niedojrzalosc kroluje, i powstaje opinia o calej grupie

ps. powazne klany nie przyjmuja odrazu ludzi, zeby sie nie spazyc i nie zepsuc opinii, w pewnych przypadkach to jest wskazane

malonec napisał(a):
Ja też miałem już sponsora, który postawiłby mi darmowego TS-a, ale nie przyjąłem tego, bo za dużo wymagał...

jesli dobrze pamietam to w twoim wieku nie masz nawet czesciowej zdolnosci prawnej wiec on nic od ciebie nie moze wymagac :P

Tytuł:
PostNapisane: 3 lip 2007, 20:06 

Tzn. ten niby sponsor mówił, że postawi mi serwer TS...
I wymagał poprostu zmianę forum, reklamę i na dodatek taga innego...
Więc nie przyjąłem...
Ale mówił, że nie muszę być dorosły...
I postawi mi TS'a tylko za to co wymieniłem powyżej...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 61 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2