Teraz jest 25 lis 2024, 18:48

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 102 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 26 mar 2009, 15:25 

Ehhh niestety przegięli z tymi baretkami ale... można je łatwo łączyć np:
commander + AA
SL + APC
i tak dalej :mrgreen:

PostNapisane: 26 mar 2009, 17:40 
Zbanowany

Wracajac do Tytanow.
To naprawde samobojstwo bo jeszcze jak wjedziesz to wrogowi u gory pisze ze wrog sie dosatl do naszego tytana i/lub jest w ladowni.
Tak jak qWaku napisal mozna to laczyc, Ja zwsze tow bf2 robilem :)

PostNapisane: 26 mar 2009, 17:58 

Samobójstwo... może :D Jeżeli to prawda to ktoś mi zapomniał o tym powiedzieć bo zazwyczaj w tytanie mam lepsze staty niż jak latam po ziemi :D

Poza tym - na tytana spada się grupowo to raz. Dwa koniecznie z medykiem. Kogoś zabije RDX/mina/rakietka/seria z HMG (nie potrzebne skreślić) to medyk go podniesie i gramy dalej:D

Dobry squad na tytana to 2 medyków, 2 supportów (jeden z shogiem, drugi z LKMem, bez IDSa niech się nie ruszają) mechanik i opcjonalnie komandos z RDXami i minami. Wejście nawet przy zabunkrowanych szybach went. nie jest trudne, bo dolny poziom jest trudny do obrony a łatwy do ataku.

Do obrony squad wystarczy 4 osobowy - bo 2 supportów i 2 komandosów. Shotguny latają dołem i kasują ludzi wchodzących od ładowni (obrona na dole MUSI być mobilna. I musi dobrze strzelać z shotguna :) ). Górę kryją komandosi RDXami. Paczka z amunicją ma wystarczający zasięg aby dozbroić gościa, więc nie musi schodzić na dół.

Tyle ode mnie - ja sam często bronie tytana z shotgunem i wielu ludzi mnie potem wyklina, że nie pozwalam im nawet przez ładownię przejść :D

PostNapisane: 26 mar 2009, 20:27 

A może mi ktoś powiedzieć jak zdobyć rozbitka z tytana?
Gdzieś widziałem, że trzeba chwilę przed pokazaniem siętej końcowej animacji wyskoczyć z tytana, ale wyskakuję 2s przed wybuchem i nie mam tego znaczka, co robię źle?

PostNapisane: 26 mar 2009, 20:31 

Ja do obrony tytana wykorzystuje działko i IDS (żebym mógł się przygotować) i pilnuje jednego korytarza.
No i racja jest w tym że żeby zaatakować tytana trzeba zgrać skład bo i z 2-3 osobową drużyną można zrobić niezłe zamieszanie na wrogim tytanie :twisted: . A tak do tematu to w sprawie tej odznaki Zrzutów z Tytana to był już taki temat i musisz ich przetransportować z tytana na tytana albo z ziemi na tytana liczą się tylko ci co wsiądą a nie odrodzą się w heli :wink:

PS: Rozbitka tytana- Musisz wyskoczyć w momencie wybuchu wrogiego tytana z niego samego i dotknąć ziemi.

PostNapisane: 26 mar 2009, 20:34 
Zbanowany

Musisz wyladowac na ziemie. NAjlepiej wyskoczyc i tuz przed ziemia spadochron :). POwodzenia ;D
Hmmm, Narazie clarka nie mam ale herozgeim tez dosyc kosze ^^.
POdnosze kity z clarkiem bo fajnie mi sie nim gra, mozna nim niezle sobie k/d "podrasowac" 8)
Najlepiej jak campie przy dolnych konsoalch to enforcer+ganz. Oraz spam granatami
U gory to trudniejsze poniewaz jest krotszy korytarz i latwiej zabic z granata. Tym samym latwiej atakowac gore :)

Ps. Lemurs ;) Wyprzedziles mnie ;D

PostNapisane: 26 mar 2009, 20:38 

A na rozbitka, to muszę wyskoczyćz wrogiego tytana, czo mogę też ze swojego?

PostNapisane: 26 mar 2009, 20:44 

Z wrogiego tytana

[Edit] by Carnophage[PL] - flame wyczyszczony.

PostNapisane: 3 kwi 2009, 19:34 

Ciastek - módl się żebym cię w grze nie znalazł bo coś cię złego spotka ze ten spam granatami - to jest chyba najbardziej noobska taktyka do obrony tytana jaką znam. Zero frajdy i zero fragów

PostNapisane: 3 kwi 2009, 19:42 

Bo najlepiej to weź AMP i RDX i dopiero można bronić tytana :D . Bo samym strzelaniem dużo fragów za obronę tytana nie zdobędziesz bo wystarczy że granat w twoją strone poleci :?

PostNapisane: 4 kwi 2009, 16:01 

tak, tak apm + rdx do tego kolo z sgun'em i medyk i można bronić tytana :)
Na szturm przydaje się mechanik

PostNapisane: 4 kwi 2009, 17:57 

Nom ale mechanikiem też się fajnie gra na Conq. na przykład na Camp Giblatra. Ma dobrą broń na bliskie dystanse ale na średnie też się da bo celownik mu się nie rusza :D . Fajnie jest zobaczyć jak ktoś ze składu albo ty zabijasz z "turkotka" np Szturm albo Wsparcie :lol: .

PS: Chociaż mechanik na małych mapach bez pojazdów jest zbędny i nie zawsze się sprawdza ale można nim szybciej srebro albo inne odznaki za jego pomocą zdobyć :wink: ( Tylko trzeba się trochę pomęczyć )

PostNapisane: 4 kwi 2009, 18:08 

Mechanik pod tym względem ma przewagę, że ma jedyną broń w grze, która zawsze zabija piechotę za 1 razem, nieważne gdzie trafisz. Rakietki lecą prosto, celownik się nie majta i można nimi kierować. Tak więc jeden strzał - jeden trup :).
A PMka też jest mordercza na krótki dystans.

Ja mechanikiem zdobyłem większość swoich odznak (z wyjątkiem tych, których mechanikiem zdobyć się nie da, bądź jest wyjątkowo ciężko). Wystarczy, że na mapie jest choć 1 pojazd, czy działko AA i już gra nim nabiera sensu :).

PostNapisane: 4 kwi 2009, 18:18 

Mi najtrudniej zdobyć baretkę za chyba 200 lub 400 zabić z Obrony Naziemnej trzeba trochę czasu żeby to zdobyć no chyba że jest pełna APC albo Goliat to wtedy po 5 fragów leci ale i z tym problem:
1. APC nigdy nie jest pełne (albo ja nie mogę takiego znaleść )
2. Goliatowi trzeba najpierw te konsole naprawcze zniszczyć żeby można go było z Rosha rozwalić a co za tym idzie że jeśli idziesz na solo z Goliatem to za 3 razem go rozwalisz no chyba że walkerem to troche szybciej ale to się wtedy nie liczy :?

PostNapisane: 4 kwi 2009, 18:34 
Spamer!

#Kuki# napisał(a):
Mi najtrudniej zdobyć baretkę za chyba 200 lub 400 zabić z Obrony Naziemnej trzeba trochę czasu żeby to zdobyć no chyba że jest pełna APC albo Goliat to wtedy po 5 fragów leci ale i z tym problem:/

Wsiądź np. do obrony naziemnej bądź komendantem i zabijaj ludzi z artylerii. Tak tez Ci nalicza pkt. za zabicia z nimi obrony naziemnej :]

#5000. post i "spamer!" :lol: |czekałem od początku(:
kliknij i zarejestruj się -15% opłat transak. na najlepszej giełdzie kryptowalut

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 102 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2