Teraz jest 25 lut 2025, 19:55

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 118 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 25 paź 2006, 09:18 

Dzieci. :P
Bf2142 mod? lol...

Ludzie.. poczekajcie na wyjscie ET:QW a potem dopiero oceniajcie !!!!!! Moze tam będą jeszcze gorsze bugi, ktorych na filmikach/zapowiedziach nie widać :P :D Ten temat dopiero po premierze pełnej wersji tej gry powinien powstać, teraz to jest bezsens !!!!

Ja osobiście byłem sceptycznie nastawiony do bf2142... ale po demku to się bardzo zmieniło na +... a Ci którzy piszą, że bf2142.. to mod do bf2.. heheh.. to chyba nie grali w bf2142 albo bf2. Te 2 gry... różnią się znacząco wieloma aspektami.

Bezsensowna dyskusja.. komuś się nie podoba bf? to niech nie gra, nie wchodzi na to forum i wogole ... :P :P :P Ale ludzie tak już mają... że muszą sobie pomarudzić, (czy to na ortografie, czy czepić się czegoś durnego, czy to na bf'a) chyba to im poprawia humor i dowartościowuje w postrzeganiu własnej osoby jacy to oni są super.. bo poznali ze bf2142 to mod.. ze nie wydali 130zł... i ze oni są "mondży" a reszta co gra w bf to ślepota. ;) :D

Byście się wzieli za nauke/prace/dziewczyne/żone.. a nie pisali głupoty na forum :twisted: :twisted: :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 25 paź 2006, 10:21 

Zadna strona nikogo nie przekona do swoich racji i tyle.

Co do qw, na razie mam to gdzies bo gry nie ma wiec wszystkie argumenty nt tego co jak ile itp w tej grze mnie nie przekonaja poki sam nie zagram.

2142 modem? Mozna tak to nazwac ale moznaby i mase innych gier nazwac modami prawda? Ok wiec przystajac do waszej opini - gra jest modem do 2. I co z tego? Mam to w dupie, na prawde wali mnie to, bo gra mi sie podoba wiec ja kupuje a to ze sie nad nie nie narobili, ze powstala malym nakladem czasu i kosztow to mnie to na prawde nie interesuje. Nie podoba sie nie kupuj , nie narzekaj i nie staraj sie przekonywac wszystkich jaka to ta gra (mod) jest zjebana. Rozumiem ze moze sie nie podobac i jasne, mozna napisac ze gra jest tak i taka i jest be dlatego i dlatego. Spoko, tylko dlaczego skoro wam sie nie podoba to ma sie nie podobac wszystkim?

Tytuł:
PostNapisane: 25 paź 2006, 10:48 
Moderator forum

calavero napisał(a):
Bf2142 mod? lol ...
... a Ci którzy piszą, że bf2142.. to mod do bf2.. heheh.. to chyba nie grali w bf2142 albo bf2. Te 2 gry... różnią się znacząco wieloma aspektami.

Taa, jakimi :?:
Może tymi :?:

Lailonn napisał(a):

-Ten sam engine
-Te same bledy
-Te same problemy "sprzetowe"
-Ten sam system druzyn
-Ten sam system komendanta
-Ten sam system rozmariow map 16-64
-Ten sam interface
-Ten sam system rankingowy
-Ta sama grafika z drobnymi moze polepszeniami(nie gralem na max wiec nie wiem)
-Te same klasy postaci z tym, ze je polaczono

Grałem w obie gry i BF2142 faktycznie mozna raczej zaliczyć do modów BF2 niż nowej gry.

I nie pieprzcie tutaj o jakiś FIFAch czy CoD2 - dlatego nie gram w ten chłam tylko w Battlefieldy i przez ich pryzmat oceniam kolejne części.
A najnowszej nie można wysoko ocenić (ale na półce trzeba mieć) :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 25 paź 2006, 11:14 

Jakos BFa 'dwojki' nikt nie nazywal modem dla BF1942 - a bylo tam naprawde sporo DOBRYCH modow i na przyklad ja osobiscien grywalem tam wiecej w DC niz w podstawke :)

calavero napisał(a):
[...]
Te 2 gry... różnią się znacząco wieloma aspektami.

Zatem moze pare przykladow, panie starszy? :P

Tytuł:
PostNapisane: 25 paź 2006, 12:17 

artih napisał(a):
Grałem w obie gry i BF2142 faktycznie mozna raczej zaliczyć do modów BF2 niż nowej gry.

dla mnie bf2 byla kopia dc na nowy engine - a bf2142 nowa idea, nowy enige = nowa gra :mrgreen: to teraz mozecie po mnie pojechac :P

Tytuł:
PostNapisane: 25 paź 2006, 12:25 

Jesli chodzi o FiFy to przeciez wlasnie dlatego, ze EA modduje nowe czesci zamiast zrobic cos na nowo PES zyskuja tak ogromna popularnosc wraz z kazda kolejna wersja. Zreszta jak mozna porownywac pilke nozna, ktora MUSI byc "taka sama" bo to w koncu ciagle ten sam sport z tymi samymi zasadami do shootera takiego jak seria Battlefield!??!

Tu ich NIC nie ograniczalo. Mogli dodac setki rzeczy jak np QW dodaje budowanie. Mogli dodac z 5 trybow gry.

1942 ->vietnam ->2 Te gry sie roznia chociazby enginem(vietnam to mocno podrasowany 1942 bodajze) a tu po raz pierwszy w historii serii jedyna nowosc to tekstury i modele

Najlepsze, ze rozwiazano odwieczny problem BF2. Jaki? Pamietacie, ze od premeiry narzekano na balans samolotow? No to w 2142 ich nie ma w ogole :lol:

Ostatnio edytowano 25 paź 2006, 12:27 przez Lailonn, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 25 paź 2006, 12:26 

aNDY^aND napisał(a):
Jakos BFa 'dwojki' nikt nie nazywal modem dla BF1942 - a bylo tam naprawde sporo DOBRYCH modow i na przyklad ja osobiscien grywalem tam wiecej w DC niz w podstawke :)

calavero napisał(a):
[...]
Te 2 gry... różnią się znacząco wieloma aspektami.

Zatem moze pare przykladow, panie starszy? :P

no problemo - mechy, Titan, całkiem inny system unlocków, nowa fizyka dla pojazdów. Tego się nie da kochane dzieci zrobić w modach, bo wymagane są ingerencje w kod idące o wiele dalej niż dołożenie kilku nowych modeli, tekstur i map. No i BF2142 ma poprawionych kilka klasycznych błędów, których nie udało się w żadnym modzie do BF2 usunąć, bo modderzy nie mogą grzebać w głębokim kodzie - popatrzcie jak szybko się ładują mapy w BF2142 chociażby. Jak wyszedł BFV to też marudziliście, że to mod?

Laillon---> ET:QW dodaje budowanie? i to nowość jest? no to w szoku jestem, bo tyle wieżyczek, ogrodzeń, ramp, zapór przeciwczołgowych i innego badziewia się engiem nabudowałem w ET, a tu nagle się dowiaduję, że mi się tylko wydawało, że coś buduję, bo to dopiero w QW będzie...

Ostatnio edytowano 25 paź 2006, 12:31 przez ImRo|Keyser.Soze, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 25 paź 2006, 12:30 

AHAHAHAHAHA no litosci ImRo|Keyser.Soze

Grales w jakies mody? ;D

Mechy - byl mod, ktory mial je dodac ALE niestety EA zablokowalo to w kodzie zrodlowym.

Titan - Zwykly tryb objective. w POE2 wysadzamy wyrzutnie rakietowa

System unlockow - No super, ze go rozbudowali. To, ze jest ich wiecej to znaczy, ze to inny system? Zmieniony interface wyboru i tyle.

Fizyka dla poajzdow i postaci to cos czym sie chociazby PRMM szczycil juz koope miesiecy temu...

"modderzy nie mogą grzebać w głębokim kodzie"

To, jak jest jakas zmiana drobna w kodzie gry to juz to ma prawo byc pelna kolejna wersja gry? Ciekawe ;]

Tytuł:
PostNapisane: 25 paź 2006, 12:56 

litości Laillon, grałeś w jakieś mody? dodali tam może Tytana? całego wielkiego latającego bydlaka? w POE2 możesz sobie wysadzać co chcesz - ale to jest zwykły model, taki jak domek przy fladze. Żeby zrobić Tytana trzeba czegoś więcej. EA nie zablokowało mecha w kodzie źródłowym, tylko po prostu nie było możliwości stworzenia z poziomu modkita maszyny kroczącej - tym różni się mod od gry na danym engine, że niektórych rzeczy w nim się nie da zrobić. System unlocków też jest nowy dziecię, bo to nie tylko nowe spluwki, ale też sprzęt, który możesz zmieniać na paperdollu w czasie gry, jak w RPG jakimś - w modzie się tak nie da zrobić.

W PRMM jest nieco inna fizyka - ale nie jakaś całkowicie nowa - a mech to całkiem nowa fizyka dla pojazdu. Naucz się czegoś o developingu i o tym czym się on różni od moddingu, a potem wygaduj swoje głupoty. Jeden przykład ci podam - w którym modzie do BF2 masz pływający celownik? W żadnym? A dlaczego? Bo z poziomu modkita się tego nie da zrobić.

Szkoda, że modkit do BF2 jest tak ograniczony, tak btw bo powinien mieć więcej opcji, przy narzędziach dla modderów z UT na przykład to jest śmiech na sali - ale mimo wszystko technicznie rzecz biorąc BF2142 nie jest modem. Jest grą na tym samym engine. Tylko niektórzy tego nie odróżniają, tak samo jak większość dzieciaków grających w BF2 nie widzi różnicy między T90 i Abramsem, bo przecież to czołg i to czołg.

Tytuł:
PostNapisane: 25 paź 2006, 13:19 

Keyser... nie ma co się sprzeczać.. oni mają swoje zdanie.. i swój świat. Wedłóg nich, modami nie są gry typu: Tetris, Wolfenstein 3D, Diuna 2, Civilization, Sim City, Transport Tycoon itp.. no.. powiedzmy że ten battlefield 1942... a cała reszta.. począwszy od Duke Nukema (który był modem Wolfensteina 3D).. a skończywszy na np. Supreme Commanderze (który jest modem do Diuny 2 przecież).... to mody.. mody .. mody... bo przeciez to juz bylo wczesniej.. a to nic ze nieco kodu przepisali i zmienili conieco ;) :lol:

Zmiany w bf2142? Powiem tylko o inżynierze/czołgu.. i pewnie mnóstwo rzeczy pomine, bo nawet nie chce mi się myśleć nad opowiadaniem wam :P

Inżynier - jedna z 4 klas.. całkowiicie inaczej sie nim gra (z uwagi na te wszystkie bronie i unlocki itd..), inne możliwości i zadania, tym bardziej w trybie tytan. (sam tryb tytan). inaczej jeździ się czołgami. 2 kompletnie różne puszki dla 2 stron konfliktu. Inne hitboxy, inny system celowania, Inna parabola lotu, inne rozwiązanie karabiniera, osłony, brak dymnych granatów... itd itp..

Tytuł:
PostNapisane: 25 paź 2006, 13:39 

ImRo|Keyser.Soze to, ze EA nie pozwala na dodanie czegos modderom nic nie zmienia. Sam przytoczyles UT, ktory to o ile sie orientuje jest bardzo modowalny. EA jednoczesnie w kolko powtarza jak bardzo zalezy im i wspieraja modyfikacje jednoczesnie robiac zupelnie na odwrot. Znasz branze wiec chyba widzisz to? Wszyscy modderzy narzekaja na ograniczenia i problemy.

Piszesz o technicznym aspekcie. Ale gracza to nie obchodzi. Widzi co mial i widzi co dostaje teraz. To czy sa to zmiany w kodzie zrodlowym przez co gra przestaje byc "modem" a zaczyna byc oddzielnym produktem czy tez zmiany z poziomu modkita to nie istotne. Liczy sie efekt a ten jest na poziomie moda. Dobrze wiesz, ze gdyby EA nie blokowalo modderom tylu rzeczy to juz dawno bylo by wiele, rozbudowanych i bardziej innowacyjnych modow niz "2142".

ps. Ponoc jest spsob na dodanie "nog" do BF2. BF2:Pirates bodajze konia chca zrobic i w jakims wywiadzie czlowiek z EA powiedzial, ze znalezli na to sposob.

calavero to co wymieniasz to akurat zadne dowody na "nowa gre" ;] Ale wlasciwie to co istotne juz wyzej napisalem.

Tytuł:
PostNapisane: 25 paź 2006, 14:20 

Dla mnie najwiekszym minusem jest to, ze nie ma lotnictwa. Strasznie ograniczyli mozliwosci gry. Az trudno uwierzyc, ze w przyszlosci samoloty znikna z dzialan wojennych. A ten sprzet latajacy - a raczej 'lewitujacy', to taki dupiaty jakis. Gorzej lata, niz wspolczesne helikoptery. Petle sie z rozpedu da zrobic, ale o zwyklej beczce to mozna zapomniec. Taka jakas dziwna blokade stabilizujaca ma. Co ciekawe dziala w obie strony. Tzn, ze gdy sie uda toto obrocic na plecy np z polpetli, to jest taka sama blokada na boki, wiec jest problem zeby wrocic do normalnej pozycji. Mozna tylko probowac lot w strone ziemi i liczyc na to, ze jest odpowiednio wysoko zeby dokonczyc petle.

Latanie tym nie wymaga praktycznie zadnych umiejetnosci oprocz odrobiny teorii, co jest moze dobre dla poczatkujacych, ale zupelnie nie daje satysfakcji dla kogos kto sie przyzwyczail do latania czyms trudniejszym.

Wpuscic by tam jakis mysliwiec bombardujacy z BF2 to sieczke by zrobil ze wszystkiego co tam sie rusza.

HOWGH

Odinstalowalem juz demo i wersje 'testowa' BF2142.

Tytuł:
PostNapisane: 25 paź 2006, 15:07 

Lailonn napisał(a):
Piszesz o technicznym aspekcie. Ale gracza to nie obchodzi. Widzi co mial i widzi co dostaje teraz.

gracza, czyli tego kto grał. Negatywnie o nowym BF ypowiadają się osoby które grały tylko w demo albo i nie grały w ogóle. Ci, którzy mają pełną, nie-piracką wersję i grają wypowiadają się w zupełnie innym tonie? Zauważyłeś? Większość sobie BF2142 bardzo chwali. A z tą argumentacją "widzi co mial i co ma teraz" to wszystkie BFy oprócz pierwszego są modami tylko - gra się zasadniczo tak samo przecież.

Polityka EA jest taka jaka jest, ale z drugiej strony niezaprzeczalnie i bezapelacyjnie BF2142 nie jest modem ani na taki nie wygląda. Jedynym sensownym kryterium oceny mod/nie-mod są tu kwestie techniczne - bo subiektywną opinią to sobie możesz wiadomo co podetrzeć, zwłaszcza że żaden z ciebie znawca. Pancerny Atak i Euro Forces - to były niby-mody. Widzisz różnice? Jak nie widzisz, to możesz sobie dalej pluć na grę - ale już z poziomu ośmiolatka.

Tytuł:
PostNapisane: 25 paź 2006, 17:19 

Lailonn a ty dalej swoje. Według twoich zasad przeszło 50 % gier wyjdzie na to, ze to mody do prequeli. Fifa, owszem tu co roku musi byc taka sama. A NFS'y? A dodatki do gier? A epizody half-life'a? A unreale 2003,2004,2007? A różnej maści Coliny i Toci? To tylko garstka z takich gier, BF 2142 w stosunku do BF2 jest bardziej innowacyjny, niz połowa wszystkich sequeli, dodatków itp. Ja twoim tokiem myślenia nazwę QW modem do ET, bo przeciez co w nim nowego, oprócz nowej grafiki i stron konfliktu? Ta sama technika gry, ten sam cel rozgrywki. hmmm...

I w ogóle co to argument, ze to jest mod? Czy to zabija przyjemność z gry? Hmm dla mnie nie, i mnie gówno obchodzi czy ma nowy silnik, czy ma 1365 trybów gry i milion nowych broni. Dla mnie liczy sie fun. Mysle ze dla wiekszosci BF2 owców też to nie przeszkadza. Świadczy o tym ogrom "dwójeczek" za zarejestrowanie w veteranie. Widać playerom z BF2 nie przeszkadza, ze to mod jest...

I dobrze Keyser zauwazył, jakoś nie zauwazyłem ani jednego gracza tutaj, który ma pełną wersję i krytykuje grę.

Chciałbym jeszcze zauwazyc, ze wy gracie w BF2 bardzo długo i pewnie nadal bedziecie grac, widac lubicie. A BF 2142 przeciez wg was jest prawie identczyną grą (modem). Ma bardzo wiele rzeczy wspólnych z BF2 (z resztą Lailonn tu przytoczył duzo podobieństw). I co, nagle sie nie podoba?

Tytuł:
PostNapisane: 25 paź 2006, 17:20 

MaZZeo napisał(a):
Chciałbym jeszcze zauwazyc, ze wy gracie w BF2 bardzo długo i pewnie nadal bedziecie grac, widac lubicie. A BF 2142 przeciez wg was jest prawie identczyną grą (modem). Ma bardzo wiele rzeczy wspólnych z BF2 (z resztą Lailonn tu przytoczył duzo podobieństw).I co, nagle sie nie podoba?

A ktoś mówił że wszystkie mody do Bf2 byly dobre ?? :evil:

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 118 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2