Właśnie przed momentem sobie pobieżnie oblookałem to demo. Kilka zdań na temat pierwszych wrażeń.
Po pierwsze już na wstępie przy ściąganiu LOL dla EA - na Downloaderze najpierw 30 minut czekania w kolejce, później nędzny transfer przez kilkanaście minut, i znów czekanie... Ehhh, szkoda gadać :/ Dobrze, że jest Filecloud
Po zainstalowaniu, pierwsze odpalenie i już znany, jak się zdążyłem zorientować, błąd - brak d3dx9_29.dll. Niby żaden problem jak się wie co zrobić i zna odpowiednią stronkę, ale o co tutaj chodzi? Źle się zaczyna...
Pierwsze odpalenie, przebrnięcie przez nieczytelne jak dla mnie menu, próba połączenia z serwerem i....restart kompa konieczny do odzyskania nad nim kontroli :/
Za drugim razem poszło już bez większych problemów, więc zasiadłem wygodnie i postanowiłem sobie co nieco posprawdzać. Grałem EU. W telegraficznym skrócie: cztery klasy jedynie, mniej wyposażenia dla każdej (nie ma granatów???), ciekawy design wielu pojazdów, mało ciekawy "klimat" mapki (zdaje się Sidi Power Plant) oraz ogólnie dużo typowej bieganiny, strzelaniny i chaosu, jak to na 64 w BFie.
Słowem pierwsze wrażenia z gry w demko jeszcze bardziej utwierdziły mnie w przekonaniu, że warto poczekać na ETQW. Jeszcze pewnie sobie w nie przytnę z ciekawości, ale tylko i wyłącznie z ciekawości...