Teraz jest 25 lut 2025, 23:09

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 118 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 26 paź 2006, 23:08 

No zadowoleni z siebie :) W koncu :) Rozumiem, ze juz swoje osiagneliscie :) QW jest lepsze :) Przepraszam bedzie lepsze, a zanim bedzie to ja przez te kilka miesiecy pogram sobie w BF2142 zamiast w sapera :wink: Skonczyliscie czy jeszcze sobie tutaj pogadacie :?: :D W sumie macie na to czas, do momentu wyjscia QW. Moze specjalne podforum sobie tutaj zalozycie bo nie wiem co wy byscie zrobili, gdyby nie powstal ten temat :wink: No coz, ale bez BF-a zyc przeciez sie nie da :wink: Zapraszam do kolejnych komentarzy :) Ja za to ide pograc sobie dalej w gre, ktora (jak dla mnie) jest dobra i gra sie w nia przyjemnie. Nic mi wiecej do szczescia nie potrzeba :)

Tytuł:
PostNapisane: 27 paź 2006, 00:36 

Apos napisał(a):
Na koniec dodam tylko określenie CD-Action, które 'doczepiło' pod grę Enemy Territory: Quake Wars co następuje: jest to gra tworzona z pasją, przez mistrzów gier online, którym 'ciąży' wielki bagaż doświadczenia.

Tere fere. Digital Illusions była 'sławna' lekko licząc 10 lat temu, jeszcze w czasach Amigi 500. Na długo zanim SD w ogole powstało. Nie ma nic prostszego, niż reputację rozmienić na drobne.

pozdrawiam, Ognacy

Tytuł:
PostNapisane: 27 paź 2006, 02:25 

primo - Apos ma rację, secundo - Juha ma rację, tertio - Ognacy też ma rację :D ET:QW będzie lepsze od BF2142. I teraz są dwa wyjścia - albo siedzieć w kiblu z CD Action, czytać zapowiedź i marszczyć freda podniecając się ET:QW, albo pograć sobie w bardzo fajnego BF2142 przez te pół roku, bez stresu czekając na ET:QW, a potem się na nie przesiąść. Żeby była jasność, wybieram drugą opcję.

Tytuł:
PostNapisane: 27 paź 2006, 07:54 

ImRo|Keyser.Soze napisał(a):
primo - Apos ma rację, secundo - Juha ma rację, tertio - Ognacy też ma rację :D ET:QW będzie lepsze od BF2142. I teraz są dwa wyjścia - albo siedzieć w kiblu z CD Action, czytać zapowiedź i marszczyć freda podniecając się ET:QW, albo pograć sobie w bardzo fajnego BF2142 przez te pół roku, bez stresu czekając na ET:QW, a potem się na nie przesiąść. Żeby była jasność, wybieram drugą opcję.

Ale czy wszystkie moje ordery z Bf2142 na pewno przejdą do tego kłejka nowego? :-) A tak na serio, to czy w QW jest planowany system statystyk, unlocków itp? Podejrzewam, że po tym jak się ludzie do tego w bf przyzwyczaili to będzie chyba warunek wejścia na rynek okupowany teraz przez EA.

Ognacy

Tytuł:
PostNapisane: 27 paź 2006, 08:26 

W QW bedzie system expa jak w Et. Grajac na serwie zyskujesz punkty, ktore daja ci levele. Wraz z jego wzrostem masz np wiecej ammo i takie tam. Jednak co kilka map(kampania) lub po wyjsciu z serwa punkty sa zerowane.

Tytuł:
PostNapisane: 27 paź 2006, 10:58 

A mi sie ET nie podobał.... i jakoś wcale nie wkurza mnie to że gościu jakiś ma 40 unlocków a ja 10... zaczaje sie.. zabije go.. wezme sobie jego sprzęt.. i tez jestem mastah ;). Dyskusja o wyższości banana nad jabłkiem... 2 różne gry.. po prostu. Ja tam wole BF'a.... nawet z opisu jakos QW mi nie podchodzi :P

Tytuł:
PostNapisane: 27 paź 2006, 11:36 

Lailonn napisał(a):
W QW bedzie system expa jak w Et. Grajac na serwie zyskujesz punkty, ktore daja ci levele. Wraz z jego wzrostem masz np wiecej ammo i takie tam. Jednak co kilka map(kampania) lub po wyjsciu z serwa punkty sa zerowane.

Ciekawe, czy jeszcze nie zmienia zdania. Calkiem mozliwe, ze jedna z przyczyn dobrego startu bf2142 jest obecnosc i rozbudowa systemu odznaczen i unlockow. Jak sobie popatrzyc na sytuacje na rynku gier online, to wiekszosc z tych najpopularniejszych oferuje wlasnie jakąś formę persistence. Do tego dochodzi jeszcze aspekt ekonomiczny - EA zarabia na serwerach rankingowych, zapewne nie pogardziłoby tą kasą również SD czy dla kogo oni tam pracują. Kolejną zaletą jest to, że można wydawać dodatki, których głównym zastosowaniem jest dokładanie kolejnych unlocków (vide SF), które kupią również ludzie, którzy skądinąd dodatkiem zainteresowani by nie byli. Jakby nie było to same zalety, z punktu widzenia wydawcy.

Ognacy

Tytuł:
PostNapisane: 27 paź 2006, 12:06 

mam szczerą nadzieję, że nie zmienią, bo system XP z Enemy Territory "ownuje" unlocki z BFa. Jest bardziej skillowy - w BF wystarczy że dużo grasz, a unlocka dostaniesz, choćbyś lamił niesłychanie, tam zaś trzeba było naprawdę umieć grać, żeby w ciągu jednej kampanii 6-mapowej zrobić tego generała/1000 punktów i zdobyć wszystkie poziomy we wszystkich klasach. To było o wiele fajniejsze, niż ganianie z unlockami. W ET:QW mogą dać jakiś zintegrowany system statsów, baretki i inne badziewie - ale niech nie zmieniają systemu XP! I niech gra kosztuje 250 złotych, żeby jak najmniej przedszkolaków w nią grało! :D

Tytuł:
PostNapisane: 27 paź 2006, 19:23 

ognacy napisał(a):
Lailonn napisał(a):

Ciekawe, czy jeszcze nie zmienia zdania. Calkiem mozliwe, ze jedna z przyczyn dobrego startu bf2142 jest obecnosc i rozbudowa systemu odznaczen i unlockow. Jak sobie popatrzyc na sytuacje na rynku gier online, to wiekszosc z tych najpopularniejszych oferuje wlasnie jakąś formę persistence. Do tego dochodzi jeszcze aspekt ekonomiczny - EA zarabia na serwerach rankingowych, zapewne nie pogardziłoby tą kasą również SD czy dla kogo oni tam pracują. Kolejną zaletą jest to, że można wydawać dodatki, których głównym zastosowaniem jest dokładanie kolejnych unlocków (vide SF), które kupią również ludzie, którzy skądinąd dodatkiem zainteresowani by nie byli. Jakby nie było to same zalety, z punktu widzenia wydawcy.

Ognacy

Hmmm powiedz mi ile "najpopularniejszych fps-ów" ma unlocki?
BF? na sile AA? Najpopularniejsze od lat są cs, et, oraz kolejne czescie kwaka (z akcentam na cs i q3 - w bf czy aa scena jest znacznie mniejsza)- grajac w nie czy tez w ut czu RO jakos unlockow nie uswiadczylem :?
System expowy z ET jest super bo tak jak mowilo kilku przedmowcow jest poprostu skillowy i tyle ;)
I tak przy okazji - czytajac sobie trailery i czytajac "features" qw zaczynam sie zastanawiac czy w qw nie beda grane mecze w systemie 8 na 8 zamiast 5 na 5 czy 6na6 jak w rtcw/et... troche glupio - i wogole jakas mniejsza rola skilla w infantry bedzie przy tych wszystkich automatycznych wierzyczkach, latadłach czy mechach - w poprzednich czesciach byl podzial na graczy smg i rifle - i bylo spoko. Ciekawe jak teraz bedzie... :? (nie zebym krakal - jezeli to bedzie jakos grywalnie rozwiazane to bede sie cieszyc i klaskac uszami bo na gre czekam bardzo niecierpliwie :) )

Tytuł:
PostNapisane: 27 paź 2006, 20:19 

kluczmen napisał(a):
ognacy napisał(a):
Jak sobie popatrzyc na sytuacje na rynku gier online, to wiekszosc z tych najpopularniejszych oferuje wlasnie jakąś formę persistence.

Hmmm powiedz mi ile "najpopularniejszych fps-ów" ma unlocki?

Najpopularniejsze gry onlineowe to MMORPGi, a nie fpsy. Jak używasz cudzysłowu, to cytuj dokładnie, a nie wymyślaj. Wielkośc 'sceny' jest tu beznaczenia - w tym kontekscie znaczenie ma udział wartościowy gry na rynku.

Ognacy

Tytuł:
PostNapisane: 27 paź 2006, 22:34 

Sprawa punktów zostanie załationa jest dwojako.

Dla fanów zbierania punków - niektórym dobrze znany serwis bf2tracker.com już jest gotowy na premiere Quake Wars. Wystarczy zajrzeć tu i już wiemy, że tak samo jak dla Battlefieldów oraz AAO bedą zliczane punkty, prowadzone statystyki itp.

Przyzwyczajonych do zbierania expa czeka rozwiązanie znane z obecnego ET:W - serwery z savexp, które jak sama nazwa wskazuje zapisują liczbę punków.

A jeżeli chodzi o najgorszy minus ET:QW - czekanie do daty premiery - można załatwić na wiele sposobów: gry (niekoniecznie 2142, jest wieeele wartych świeczki tytułów), praca, sport co kto woli ;)

Tytuł:
PostNapisane: 27 paź 2006, 23:09 

bf rulez :D:P
do dupy z ET:QW

Tytuł:
PostNapisane: 27 paź 2006, 23:27 

coraz dluzej jestem na tym forum i caraz bardziej boje sie spotkac na jakims serverze w jaka kolwiek gre vide fpp gracza BF na 100% bedzie to qw
skad wy sie wzieliscie :? :? czytam te forum od dluszego czasu i co piaty topic,to jakis belkot o statystykach,odznaczeniach,unlockach itd... boze wy gracie w RPG czy w FPP

Creative-baned,Roocat-baned

Tytuł:
PostNapisane: 27 paź 2006, 23:29 

Nooo byla ankieta i 80% mowi, ze ma w nosie statystyki. :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 27 paź 2006, 23:45 

dla mnie temat o etqw powinien byc usuniety z podforum bf2142. adekwatny topic istnieje w hyde parku, jest serwis [ w tym momencie w przebudowie] wylacznie o etqw... ludzie przestancie sie wpier innym w ich wybor. nie badzcie az takimi misjonarzami.

ewentualnie moge przyjac sytuacje ze kazdy post z bf2142 w tresci jest automatycznie uzupelniany o moja sygnaturke :D

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 118 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2