Teraz jest 24 lut 2025, 01:08

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 73 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Profesje
PostNapisane: 19 paź 2006, 16:10 

Jakie profesje wybieracie i dlaczego?

Osobiście skupiłem się na Zwiadzie z naciskiem na special forces czyli ładunki wybuchowe, kamuflaż i karabinek.
Bardzo dobrze mi się tym gra chociaż czasami narzekam na mała siłę ognia.

Pewnie z czasem będzie mozna zrobić unlock innych profesji ale każdy kolejny awans wymaga więcej grania więc początkowy wybór skazuje na gre w okreslonej profesji przez bardzo długi czas.

Co do powodów to musze przyznać, że zdecydowałem się na taki wybór ponieważ BF2142 dostarcza bardzo szeroką gamę sposobów na wykrywanie przeciwnika, gra wymaga sporego skupienia, nie ma bezpiecznych miejsc, w których mozna się ukryć przed szturmowcem :)
Totez postanowilem wybrac ten kierunek, ktory pozwala na troche spokojniejsze poruszanie się po polu walki.
Pewna wadą jest konieczność ciagłego przełaczania się z broni na kamuflaż i vice versa. Kamuflaż nie jest idealny, więc broń trzeba mieć pod ręką.

Jednak nic nie dostarcza lepszych wrażeń niż przebicie się przez linie wroga na tyły i ostrzał z bezpiecznej pozycji.
Wolę pistolet maszynowy od strzelby snajpera bo w spotkaniach na bliska odleglosc, snajperka do niczego sie nie nadaja a pistolet też jest daleki od ideału.

Natomiast karabin zwiadowcy ma ta zaletę ze przy przelaczeniu ognia na tryby pojedynczy jest również świetny do strzelania na spore odległości, rozrzut jest minimalny.

jestem tylko ciekaw czy stabilizator ze sprzetu snajpera będzie również działał z karabinkiem... to by już było spełnienie snów :)

Tytuł:
PostNapisane: 19 paź 2006, 16:24 

taka jaka się przyda w danej chwili, nie ma sensu ograniczać się do jednej słusznej profesji :)

Tytuł:
PostNapisane: 19 paź 2006, 16:27 

Exil napisał(a):
taka jaka się przyda w danej chwili, nie ma sensu ograniczać się do jednej słusznej profesji :)

Tu się zagdzam oczywiście, z tym że pełny unlock zabiera sporo czasu, a profesja bez unloków jest tylo namiastką tego co mozna osiągnac po 'uwolnieniu' wszystkich umiejętności/sprzętu.

Stąd moje pytanie od czego zaczynacie :)

Tytuł:
PostNapisane: 19 paź 2006, 16:53 

ja od supporta z wiezyczka i EMP granatami. A teraz albo spec-ops albo snajper. No moze cos z medyka ;). Wazne sa tez te ogolne unlocki. Granaty to byl pierwszy unlock

Tytuł:
PostNapisane: 19 paź 2006, 17:08 
Moderator forum

zdecydowanie mechanik :) imo najbardziej wszechstronny

Tytuł:
PostNapisane: 19 paź 2006, 17:46 

Durendal napisał(a):
ja od supporta z wiezyczka i EMP granatami. A teraz albo spec-ops albo snajper. No moze cos z medyka ;). Wazne sa tez te ogolne unlocki. Granaty to byl pierwszy unlock

A jak się sprawuje ta wieżyczka?

A co do unlocków to faktycznie też zacząłem od granatów, potem zwiadowce zrobiłem na maksa, to znaczy tą część od special forces do pistoletu maszynowego włącznie.

A teraz będę sięzajmował unlockami ogólnymi, tymi poprawiającymi bieg i wytrzymałość.. minie sporo czasu zanim się zajmę drugą częścią profesji zwiadowcy, o innych profesjach nawet nie wspominając :)

Tytuł:
PostNapisane: 19 paź 2006, 17:49 

Ja snajpera calego odblokowalem,znaczy sie 1 "wiezyczke"unlockow,roznica miedzy ta druga snajpa z zamontowanym stabilizatorem i regulowanym powiekszeniem jest ogromna.Teraz odblokuje kamuflarz{z} i i druga bron.

Tytuł:
PostNapisane: 19 paź 2006, 17:50 

swirek555 napisał(a):
Ja snajpera calego odblokowalem,znaczy sie 1 "wiezyczke"unlockow,roznica miedzy ta druga snajpa z zamontowanym stabilizatorem i regulowanym powiekszeniem jest ogromna.Teraz odblokuje kamuflarz{z} i i druga bron.

załuje tylko że nie można używać karabinku zamiast pistoletu i snajperki razem :)

Tytuł:
PostNapisane: 19 paź 2006, 17:58 
Moderator forum

Najczęściej korzystam z enga i asfalta. Rzadziej z suporta i snajpera, bo dla mnie są zbędnymi profesjami na polu walki :)

Tytuł:
PostNapisane: 19 paź 2006, 18:08 

Dwutlenek napisał(a):
Durendal napisał(a):

A co do unlocków to faktycznie też zacząłem od granatów, potem zwiadowce zrobiłem na maksa, to znaczy tą część od special forces do pistoletu maszynowego włącznie.

A teraz będę sięzajmował unlockami ogólnymi, tymi poprawiającymi bieg i wytrzymałość.. minie sporo czasu zanim się zajmę drugą częścią profesji zwiadowcy, o innych profesjach nawet nie wspominając :)

Jest kapitalna. Dowod? Sama zdjela 3 graczy w korytazu jak ja spokojnie siedzialem za rogiem. Generalnie daje kapitalna oslone np. w czasie przeladowania. Kladzie ogien na przeciwnika i bez obawy ze ktos szybko podniegnie do ciebie jak robisz reload. Ona ma duza sile ognia wiec na otwartym terenie nie ma z nia wiekszych szans (ale latwo ja zniszczyc np. granatami). Swietna rzecz w tytanach przy bronieniu konsol. Dobre do postawienia przy przejmowanej fladze no i oczywiscie w kazdym waskim przejsciu. Glowna zaleta to taka, ze robisz wymiot nic nie ryzykujac. Jak ja zniszcza to spokojnie wychodzisz zza rogu i dopelniasz formalnosci ;)

Tytuł:
PostNapisane: 19 paź 2006, 18:10 

Asfalt.Moj ulubiony.

W bf2 asfalt,w bf 2142 tez mi sie spodobal.Bronie spoko,jeszcze sie zamontuje granatnik jak to bylo w bf2 i bedzie git.

No,moze jeszcze od czasu do czasu pogram dluzej wsparciem,bo poprostu tez lubie wsparcie :D (i ten ogien zaporowy :twisted: :twisted: )

Tytuł:
PostNapisane: 19 paź 2006, 18:17 

Durendal napisał(a):
Dwutlenek napisał(a):
Durendal napisał(a):

Jest kapitalna. Dowod? Sama zdjela 3 graczy w korytazu jak ja spokojnie siedzialem za rogiem. Generalnie daje kapitalna oslone np. w czasie przeladowania. Kladzie ogien na przeciwnika i bez obawy ze ktos szybko podniegnie do ciebie jak robisz reload. Ona ma duza sile ognia wiec na otwartym terenie nie ma z nia wiekszych szans (ale latwo ja zniszczyc np. granatami). Swietna rzecz w tytanach przy bronieniu konsol. Dobre do postawienia przy przejmowanej fladze no i oczywiscie w kazdym waskim przejsciu. Glowna zaleta to taka, ze robisz wymiot nic nie ryzykujac. Jak ja zniszcza to spokojnie wychodzisz zza rogu i dopelniasz formalnosci ;)

A jakie ma pole ostrzału? do okoła czy tylko w określonym promieniu?
I czy po zniszczeniu jednej mozna postawic druga?

no i jeszcze jak z amunicja do wiezyczki, wyczerpuje sie czy mozna doładowac?

Tytuł:
PostNapisane: 19 paź 2006, 18:37 

Odblokowałem Lokalizator do respawn'u i powiem że jak go sensownym miejscu położysz to zaskakująco pomaga w zdobywaniu flag przeciwnika.
Gdy w połowie rundy przeciwnik przejmie flage to zawsze masz o wiele przyjemniejszą droge do jej zdobycia :wink:
Skupiłem się na medyku i właściwościach sqad leader'a i samego żołnierza.

Tytuł:
PostNapisane: 19 paź 2006, 19:07 

Dziedzic-PL1 napisał(a):
Odblokowałem Lokalizator do respawn'u i powiem że jak go sensownym miejscu położysz to zaskakująco pomaga w zdobywaniu flag przeciwnika.
Gdy w połowie rundy przeciwnik przejmie flage to zawsze masz o wiele przyjemniejszą droge do jej zdobycia :wink:
Skupiłem się na medyku i właściwościach sqad leader'a i samego żołnierza.

Ja chyba z Tobą grałem raz w teamie jesli się nie mylę...
Nieważne zresztą, grałem ze squad liderem medykiem, który rozłozył respawn becon, świetna sprawa.

A tak przy okazji, to urządzenie można zniszczyć?

Tytuł:
PostNapisane: 19 paź 2006, 19:22 

wiezyczka z tego co zauwazylem obraca sie o 360 stopni. Jak ja zniaszcza to nie mozna postawic, ale mozliwe ze jak sie dozbroisz swoja skrzynka z amunicja to mozna bedzie ja rozstawic. Nie sprawdzalem. A z katem... w sumie nie przyjzalem sie dokladnie bo staralem sie ja sprytnie rozstawiac. Ale wydaje mi sie ze ma kat 360. Ale sprawdze i napisze pozniej.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 73 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2