Teraz jest 20 cze 2025, 18:25

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 6 lis 2006, 15:18 

Niedawno mialem awans i do nastepnego brakowalo mi ponad 500 punktow not o sobie mysle troche poczekam.Gram a tu dostaje bodajze odznake srebrna zwiadowcy(nie wiem dokladnie a nie mam czasu aby wchodzidz do Bata) i awans :) mysle sobie co jest k...a,jak runda sie skonczyla okazalo sie ze dostalem 500 punktów.Wie ktos moze o co biega i czy jest gdzies opisuje za co i ile dostaje sie punktów.

Tytuł:
PostNapisane: 6 lis 2006, 15:45 

Tak, to bardzo trudne. W samej grze w BFHQ masz opisy odznak oraz na http://www.battlefield.pl/odznaczenia9/ tak samo..

Tytuł:
PostNapisane: 7 lis 2006, 01:07 

Łatwe,ale nie chcialo mi sie szukac :)

Tytuł:
PostNapisane: 7 lis 2006, 10:12 

w BF2142 są dwa rodzaje punktów: kariery i te któe liczą się w statystykach ogólnych. Pkt. kariery liczą się tylko dla ciebie bo dostajesz za nie awans. Za otrzymane odznaczenia też dostajesz puntky (i to bardzo dużo :) ). W punktacji ogólnej nie liczą siępunkty za odznaczenia

Tytuł:
PostNapisane: 7 lis 2006, 11:20 

swirek555 napisał(a):

Szkoda, ze nikt nie odpowiedzial: "nie chce mi sie odpowiadac". Uwielbiam nowych forumowiczy... moze odrazu zalozymy odddzielny temat dla kazdej baretki/odznaki :?: Dla tych, dla ktorych wejscie w BFHQ i klikniecie na dana odznake jest zbyt trudne :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 7 lis 2006, 13:08 

JUHA napisał(a):
swirek555 napisał(a):

Szkoda, ze nikt nie odpowiedzial: "nie chce mi sie odpowiadac". Uwielbiam nowych forumowiczy... moze odrazu zalozymy odddzielny temat dla kazdej baretki/odznaki :?: Dla tych, dla ktorych wejscie w BFHQ i klikniecie na dana odznake jest zbyt trudne :roll:
JUHA nie drzyj sie tak na serwerach bo nie mozna myslec !@!!

Tytuł:
PostNapisane: 7 lis 2006, 15:32 

Zmniejsz sobie głośność dźwięku albo wywal z gry plik "enemy spotted" jak Ci commander nie pasuje...

Tytuł:
PostNapisane: 7 lis 2006, 15:48 

to ja się dopisze do tego off-topa, bo mnie wkurza że wywala się każdego comma, który spotuje tak jak należy, czyli dużo (jak na meczu) :)

Tytuł:
PostNapisane: 7 lis 2006, 18:32 

Ja ostatnio gralem jako comm na niemieckim serwerku, staralem sie uczyc commowac, spoty lecialy jak az milo, tylko ze to adminowi sie nie podobalo... no i byl kick :x

Tytuł:
PostNapisane: 7 lis 2006, 21:12 

mam pytanko sprawdzałem liste najlepszych i polak homerr czy jakos tak ma najlepszy wynik za runde ponad 3400 ja mam tylko 159 jak mozna miec za runde 3400 ? ofkoz bez dodatków za samą runde :shock:

Tytuł:
PostNapisane: 7 lis 2006, 21:55 

nie barzo rozumiem twoje pytanie ale wyglada na to ze koles zdobyl naprzyklad zlota gwiazde np za rozdawanie amunicji zlota za leczenie pare znaczkow i jedna srebrna no i mamy 3400 :) pkt

Tytuł:
PostNapisane: 7 lis 2006, 22:40 

no własnie nie bez znaczków i nagród na koniec za samą runde jak sie bierze liste najlepszych tam jest poruwnanie i sobie sprawdz goscia homerr to jest wynik z samej rundy bez nagród na koniec

Tytuł:
PostNapisane: 8 lis 2006, 17:53 

Czyzby stats padding?

Tytuł:
PostNapisane: 8 lis 2006, 18:07 

3400 punktow w rundzie sie oczywiscie nie da legalnie zarobic. Jest w grze kilka bledow, ktore ludzie exploituja i nabijaja sobie w ten sposob punkty. Jedni tysiacami, zapewne wiele innych osob w mniejszym, niezauwazalnym zakresie. Ten konkretny bug zapewne przyspieszy wydanie patcha, bo umozliwia nabijanie grubych tysiecy punktow, a EA bardzo liczy sie z glosem ciulaczy punkcikow.

A tak a'propos komendantow - czy nie odnosicie wrazenia, ze komenderowanie w bf2142 jest nudniejsze i jeszcze mniej istotne niz w bf2? Z tego co do tej pory doswiadczylem to na conquescie wygrywa ta druzyna, ktora ma mniej kamperow i lepszych infantrowcow. Zadnych wyrafinowanych taktyk sie raczej nie da realizowac na ffa, biorac pod uwage waskie gardla na wiekszosci mapek. A co do narzedzi komendanta, to artyleria jest nieskuteczna (moim zdaniem super zmiana - sluzy do zepchniecia piechoty a nie jej wyciecia w pien), pociski EMP niezbyt skuteczne, a UAV dzieki unlockom NetBat i drugiemu unlockowi squad leadera mozna sobie w zasadzie darowac...

pozdr,
Ognacy

Tytuł:
PostNapisane: 9 lis 2006, 02:08 

A tak a'propos komendantow - czy nie odnosicie wrazenia, ze komenderowanie w bf2142 jest nudniejsze i jeszcze mniej istotne niz w bf2?

Hm....funkcja commandera jest istotnie nudna jednak bez jego wskazowek ciezko cos zdzialac.Co do dron zwiadowczych moze to i jest dobre ale wiszacy nad glowa robocik wskazuje czesto miejsce gdzie koles sie schowal.
Jak commander dobrze spotuje to duzo latwiej ogarnac kazda mape i reagowac nawet na pojedyncze egzemplarze ktore sie przedarly na tyly i nie ma znaczenia czy to cq czy titan.Problem w tym ze dobrych commanderow to i w BF2 i w BF2142 ze swieca szukac :)
Co do ilosci punktow i odznak to wiadomo ze sa luki na nabijanie punktow i kto taka znalazl to tlucze by byc na TOP10(homerr w 1 dzien pociagnal chyba z 15k punktow)ale w polu taki koles to dupa zreszta widac po ilosci zabitych i ilosci zgonow.Pozdrawki

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2