K4rnos napisał(a):
Czyli jesli w FF trzeba wlaczyc popupy to juz znaczy, ze dziala dziadowsko?
Dla mnie akurat jest wygodniejsze jesli otwiera mi nowa zakladka, zamiast przezucania strony w otwartej juz... przynajmniej jest latwiej zrobic rozneog typu porownania. Co do flasha... no coz, obecnie duza czesc stron internetowych zawiera elementy rozbione we flashu, wiec nie rozumiem twojego rozgoryczenia...
Domyslam sie, ze wiekszosc stron zawiera elementy we flashu - roznego rodzaju reklamy przede wszystkim. Dlatego mam domyslnie flasha wylaczonego, i jak sobie wejde na gazete.pl, to nie wita mnie reklama, ktora zaslania caly ekran. Podobnie w 99% innych stron - co zreszta zapewniam sobie dodatkowo adblockiem i innymi pluginami. Dzieki temu jak szukam czegos, to nie musze tracic czasu przebijajac sie przez wybryki jakichs niespelnionych artystow ludowych. Praktycznych zastosowan flasha nie zaobserwowalem do tej pory, mimo 10+ letniego stazu "w internecie" - jak dla mnie to jest plugin wymyslony przez i dla reklamodawcow. Jesli jakas strona ma nawet menu we flashu, to nie jestem zainteresowany przegladac dalej - bo juz widze, ze autor to jakis kompletny internetowy redneck, ktory lubi zeby mu wszystko migalo, blyszczalo, a najlepiej rowniez gralo. To mowiac, musze przyznac, ze strony z orderami i odznakami sa generalnie dla dzieci, tak wiec byc moze i dobrze, ze to wszystko jest kolorowe i sie ladnie jarzy i mruga. Nie mam pretensji do EA, bo mi ta strona nie potrzebna. Po prostu wyrazam opinie, ze obecne w czasach BF2 strony amatorskie byly, paradoksalnie, o wiele profesjonalniej zrobione i praktyczniejsze. Z mojej strony EOT, jesli masz mnie zamiar przekonywac, ze flash to nowoczesnosc a popupy - blogoslawienstwo, to mozesz to od razu kierowac na /dev/null.
Ognacy