Teraz jest 20 lis 2024, 01:10

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 57 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 28 paź 2006, 14:22 

Ciekawe kiedy, ba czy wogole cena tych gier spadnie? BF2 pommo ponad roku od wydania nadal kosztuje tyle co BF2142 u mnie w media oba tytuly kosztuja po 120zl. Pewnie nigdy nie beda dodawane do czasopism z grami po 20zl :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 28 paź 2006, 14:27 

Bf 42 nigdy nie był dodany do jakiejkolwiek gazety. Ceny nie spadają, nie ma żadnych promocji ale po jakimś czasie te gry trafiają do specjalnej serii - tak jak wspomniany już 42 i Nam.

Tytuł:
PostNapisane: 28 paź 2006, 14:39 

Uwierz mi, nie masz na co narzekać, ciesz się, że nie siedzisz w symulatorach lotu :wink:

MS Flight Simulator 2004, mimo iż upłynęły 3 lata od premiery, nadal nie staniał i kosztuje 140zł, jego następca Flight Simulator X, który niedawno został wypuszczony w wersji Deluxe, kosztuje 320zł

W świecie bojowych - LockOn można juz kupić za 30zł, ale żeby latać on-line, dobrze jest mieć dodatek Flaming Cliffs, który:
a. nigdy nie został w Polsce wydany
b. wersja CD kosztuje nadal około 130zł
c. istnieje wersja download (15 USD), ale ma sie tylko 3 klucze pozwalające na 3 instalacje, potem trzeba prosić o nowe.

Chociaż z drugiej strony faktem jest, że EA wydaje gry po przesadzonych cenach, UbiSoft, cokolwiek by o nich nie mówić (zdecydowanie nic dobrego) jakoś był w stanie wydać u nas takiego Chaos Theory za 75zł - to jest cena jaka powinna być za nowe tytuły gier "populistycznych".

Tytuł:
PostNapisane: 28 paź 2006, 14:43 

Sundowner napisał(a):
Chociaż z drugiej strony faktem jest, że EA wydaje gry po przesadzonych cenach, UbiSoft, cokolwiek by o nich nie mówić (zdecydowanie nic dobrego) jakoś był w stanie wydać u nas takiego Chaos Theory za 75zł - to jest cena jaka powinna być za nowe tytuły gier "populistycznych".

Chaos Theory wydała w Polsce Cenega - Ubi jest producentem i wydawcą europejskim.
No a cena Flight Simulatorów podyktowana jest tym że nikt nie prowadzi w Polsce dystrybucji tego tytułu, stąd obowiązuje Microsoftowska cena... :/

Tytuł:
PostNapisane: 28 paź 2006, 14:47 

Ceny gier EA są większe ponieważ dostajemy produkty typu multilanguage, które możemy potem odsprzedać za granicą :]

Tytuł:
PostNapisane: 28 paź 2006, 14:49 

Meewosh47 napisał(a):
Ceny gier EA są większe ponieważ dostajemy produkty typu multilanguage, które możemy potem odsprzedać za granicą :]

Już to gdzieś pisałem na tym forum :P ;)

Tytuł:
PostNapisane: 28 paź 2006, 15:12 

co do ubisoftu - za bodaj 2 tygodnie wyjdzie wysmienite Double Agent ktore bedzie kosztowalo 99zl... nie wiem jakie zastrzezenia mozna kierowac do Ubisoftu bo to akurat nie dosc ze uznana marka to jeszcze wydajaca bardzo dobre, oryginalne gry, czego nie zawsze mozna powiedziec o EA (2142 to na dobra sprawe rozwiniecie bf2, seria FIFA, NBA, NHL, Madden itp i ostatnio popada w to NFS - jak widac same kontynuacje a jezeli cos 'nowego' to opartego na filmach).

Tytuł:
PostNapisane: 28 paź 2006, 15:25 

BiShopKF napisał(a):
Chaos Theory wydała w Polsce Cenega - Ubi jest producentem i wydawcą europejskim.
Raczej bez znaczenia, aby taka była cena - Ubi musiało dać odpowiednie możliwości.

Ubi ma zrytą politykę, po wypuszczeniu tytułu przez rok płacą podwykonawcy za wypuszczanie patchy, a potem mówią "spadaj" zachowując wszelkie prawa do produktu. Wtrącają sie do każdego produktu, i to wysyłając całkowicie przypadkowe osoby w roli konsultantów, przerabiało to m.in. Eagle Dynamics i twierdzą, że "Never more" :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 28 paź 2006, 15:54 

Można tu przyrównac Rise of Nations. Pierwsza część kosztuje nadal ponad 100zł i są tam same płytki, a część 2 (wydana przez CDP) kosztuje 99zł i wiele ma dodatków w pudełku :)

Ostatnio edytowano 28 paź 2006, 15:55 przez Crist, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 28 paź 2006, 15:54 

We Wrocławiu to nawet BF2 jest drozszy od BF2142 o 10-20 zł

Tytuł:
PostNapisane: 28 paź 2006, 20:31 

Sundowner napisał(a):
Uwierz mi, nie masz na co narzekać, ciesz się, że nie siedzisz w symulatorach lotu :wink:

MS Flight Simulator 2004, mimo iż upłynęły 3 lata od premiery, nadal nie staniał i kosztuje 140zł, jego następca Flight Simulator X, który niedawno został wypuszczony w wersji Deluxe, kosztuje 320zł

W świecie bojowych - LockOn można juz kupić za 30zł, ale żeby latać on-line, dobrze jest mieć dodatek Flaming Cliffs, który:
a. nigdy nie został w Polsce wydany
b. wersja CD kosztuje nadal około 130zł
c. istnieje wersja download (15 USD), ale ma sie tylko 3 klucze pozwalające na 3 instalacje, potem trzeba prosić o nowe.

Z cały szacunkiem EA moze sie uczyc pisania gier od Ubisoftu. "Kultura programowania", cenami, stabilnoscia przewyzszaja EA o co najmniej rok. Zreszta, EA bardzo chciala kupic Ubisoft zeby pozbyc sie najgrozniejszej konkurencji, ale jak sie okazalo Ubisoft jest zbyt mocny. Z zadna gra od US nie mialem problemow. Sa bardzo nowoczesne (PS 3.0 + HDR a DA ma byc optymalizowany pod 2 rdzenie) a przy tym stabilne i nie drogie. Szczerze mowiac, Ubi to moja ulubiona firma i mam do niej 100% zaufanie. I chcialem nadmienic ze nie mam nic wspolnego z US i nie robie im reklamy ;). Dobra firma jest i tyle.

PS. Chaos Theory bylo dwojezyczne.

Tytuł:
PostNapisane: 28 paź 2006, 20:59 

UbiSoft to UbiSoft nie ma co.... EA chce dużo kasy bo wie że ludzie( a przynajmniej takie ma nadzieje) kupią wszystko o co postarali się raz i wydają kontynuacje... ceny są ehm.. nieprzystosowane do warunków wschodnio Europejskich- to jest niestety fakt bo być może dla Niemca czy obywatela UK to niewiele ale nie dla Polaka..
Co do spadania cen produktów EA to chyba po Microsofcie mają drugie miejsce... Jak na produkty do których konieczne sa 300MB patche gdyż zakupiony przez nas artykuł jest"niepełnosprytny" to chcą zdecydowanie zbyt wiele. Oby poważne firmy nie dawały im się wykupić bo strach pomyśleć o monopolu EA na gry komputerowe.

Tytuł:
PostNapisane: 28 paź 2006, 21:19 

Poważne firmy "dadzą się" wykupic jesli tylko EA zaoferuje rozsądną cene... :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 28 paź 2006, 21:31 

Pieniadz moze wszystko :shock:

Tytuł:
PostNapisane: 28 paź 2006, 22:03 

Właśnie.. pieniądz może wszystko-a EA ma zamiast oczu chyba dwie monety... W tym wszystkim powinni się liczyć z graczami/klientami! Początkujące firmy znajace się na rzeczy robią wszystko aby graczowi żyło się lepiej z ich produktem... zdanie gracza się nie liczy? jezeli mamy za coś płacić 129zł to jakąś określoną jakość powinno to chyba mieć? Nie chodzi tu tylko o BFa bo wszyscy wiemy ile kosztują WSZELKIE (dobre czy złe) gry EA.. z grami Ubi Softu/Eidosa jakoś nie miałem problemu... wyszedł patch-naprawił co trzeba niczego nie psując i wtedy wiem że za te 80 pare złotych mam zapewnioną pomoc techniczną i mogę liczyć na łatki. Gracz też ma coś do powiedzenia! niech panowie z EA pamietają iż nie wszyscy zarabiają tyle samo :!: :!:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 57 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2