Teraz jest 19 lis 2024, 14:40

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 21 lis 2006, 19:31 

Moze juz widzieliscie i pisaliscie o tym, ale to wiekopomna chwila :P. EA na oficjalnej stronie battlefielda http://battlefield.ea.com/battlefield/bf2142
zrobilas logowanie do konta i zolnierza na ea.com. Do tego dochodzi zakladka player profile w ktorej mamy dostep do wszystkich informacji o naszym zolnierzu. Trzeba przyznac ze zrobili to ladnie i pozadnie. I chyba bardzo mnie zaskoczyli tym ruchem. Nigdy bym nie wpadl, ze EA moze zrobic strone ze statystykami... :P

PostNapisane: 21 lis 2006, 19:46 

Durendal napisał(a):
Moze juz widzieliscie i pisaliscie o tym, ale to wiekopomna chwila :P. EA na oficjalnej stronie battlefielda http://battlefield.ea.com/battlefield/bf2142
zrobilas logowanie do konta i zolnierza na ea.com. Do tego dochodzi zakladka player profile w ktorej mamy dostep do wszystkich informacji o naszym zolnierzu. Trzeba przyznac ze zrobili to ladnie i pozadnie. I chyba bardzo mnie zaskoczyli tym ruchem. Nigdy bym nie wpadl, ze EA moze zrobic strone ze statystykami... :P

Dziadowsko dziala w firefoxie, wymaga wlaczeia popupow i flasha, zeby sie tam w ogole dostac. Ogolnie na poziomie webmastera licealisty, ktory wlasnie po raz pierwszy zainstalowal scrackowanego dreamweavera.

Ognacy

Tytuł:
PostNapisane: 21 lis 2006, 19:51 

jesli tobie sie nie podoba/nie dziala to nie jest to wina autorow, bo zrobili to bardzo porzadnie! zly dzien?

Tytuł:
PostNapisane: 22 lis 2006, 10:39 

Czyli jesli w FF trzeba wlaczyc popupy to juz znaczy, ze dziala dziadowsko?
Dla mnie akurat jest wygodniejsze jesli otwiera mi nowa zakladka, zamiast przezucania strony w otwartej juz... przynajmniej jest latwiej zrobic rozneog typu porownania. Co do flasha... no coz, obecnie duza czesc stron internetowych zawiera elementy rozbione we flashu, wiec nie rozumiem twojego rozgoryczenia...

Tytuł:
PostNapisane: 22 lis 2006, 11:06 

K4rnos napisał(a):
Czyli jesli w FF trzeba wlaczyc popupy to juz znaczy, ze dziala dziadowsko?
Dla mnie akurat jest wygodniejsze jesli otwiera mi nowa zakladka, zamiast przezucania strony w otwartej juz... przynajmniej jest latwiej zrobic rozneog typu porownania. Co do flasha... no coz, obecnie duza czesc stron internetowych zawiera elementy rozbione we flashu, wiec nie rozumiem twojego rozgoryczenia...

Domyslam sie, ze wiekszosc stron zawiera elementy we flashu - roznego rodzaju reklamy przede wszystkim. Dlatego mam domyslnie flasha wylaczonego, i jak sobie wejde na gazete.pl, to nie wita mnie reklama, ktora zaslania caly ekran. Podobnie w 99% innych stron - co zreszta zapewniam sobie dodatkowo adblockiem i innymi pluginami. Dzieki temu jak szukam czegos, to nie musze tracic czasu przebijajac sie przez wybryki jakichs niespelnionych artystow ludowych. Praktycznych zastosowan flasha nie zaobserwowalem do tej pory, mimo 10+ letniego stazu "w internecie" - jak dla mnie to jest plugin wymyslony przez i dla reklamodawcow. Jesli jakas strona ma nawet menu we flashu, to nie jestem zainteresowany przegladac dalej - bo juz widze, ze autor to jakis kompletny internetowy redneck, ktory lubi zeby mu wszystko migalo, blyszczalo, a najlepiej rowniez gralo. To mowiac, musze przyznac, ze strony z orderami i odznakami sa generalnie dla dzieci, tak wiec byc moze i dobrze, ze to wszystko jest kolorowe i sie ladnie jarzy i mruga. Nie mam pretensji do EA, bo mi ta strona nie potrzebna. Po prostu wyrazam opinie, ze obecne w czasach BF2 strony amatorskie byly, paradoksalnie, o wiele profesjonalniej zrobione i praktyczniejsze. Z mojej strony EOT, jesli masz mnie zamiar przekonywac, ze flash to nowoczesnosc a popupy - blogoslawienstwo, to mozesz to od razu kierowac na /dev/null.

Ognacy

Tytuł:
PostNapisane: 22 lis 2006, 14:01 

Widac, ze pomimo twojego 10+ "stazu" jak to ujales masz mniejsze pojecie o tych sprawach niz jak.. a ja sie na tym praktycznie nieznam.
Owa strona nie wymaga wlaczenie popuow ani flasha... sek w tym ze bez tego tracisz wiele przydatnych opcji oraz informacji. Pomijajac fakt, ze we flashu strony chodza szybciej.

PostNapisane: 22 lis 2006, 17:50 

Durendal napisał(a):

to wyjaśnia dlaczego EA nie chciało pozwolić innym serwisom na tworzenie programów do monitorowania poczynań gracza :P Swoją drogą wykonali to bardzo dobrze :wink: żaby tak BF chodził :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 22 lis 2006, 19:02 

K4rnos napisał(a):
Widac, ze pomimo twojego 10+ "stazu" jak to ujales masz mniejsze pojecie o tych sprawach niz jak.. a ja sie na tym praktycznie nieznam.
Owa strona nie wymaga wlaczenie popuow ani flasha... sek w tym ze bez tego tracisz wiele przydatnych opcji oraz informacji. Pomijajac fakt, ze we flashu strony chodza szybciej.

Mistrzu, tyle nowych wiadomosci w jednej wypowiedzi to za duzo. Ciemny lud nieuzywajacy flasha wolno te wszystkie nowinki, rozumiesz, lapie. Trzeba wolniej, krotszymi zdaniami. Poki co zas proponuje nie marnowac czasu na forum tylko kosic kase na ludziach, ktorzy czerwienia sie z rozkoszy jak im strona miga, tanczy i spiewa. Swoja droga, tak dla celow statystycznych, masz mniej czy wiecej niz 13 lat?

Ognacy

Tytuł:
PostNapisane: 22 lis 2006, 19:21 

Skoro prowadzisz statystyki na temat wieku, moge tobie powiedziec, ze jest duze prawdopodobienstwo, ze mam wiecej lat niz ty.

Tytuł:
PostNapisane: 22 lis 2006, 20:10 

dziwne. ea odwala wkoncu dobra robote, statystyki smigaja az mila a tu ludzie marudza. strona zrobiona jest pod ludzi a raczej przegladarki popularne. zanim ea zrobila strone z elementami flash'a to napewno wiedziala jaki procet przegladarek to ie, opera, ff i inne temu podobne.
ze ognacy uzywa ff mimo stazu 10+ to... hihi. zycze jeszcze nastepne 10:)
i nie !! nie uzywam IE.
ale nie pisz prosze wiecej ze strony z elementami flash'a sa zle, ze wolno chodza i ze jest to wymysl dla reklamodawcow!! bzdura totalna wypowiadana przez 10+ :D
ale wszystko mi wyjasnia "/dev/null" czyli kolejny maniak linuxa, ff i wszystkiego co nie eMeSowe.
odrazu wyprzedze twoje pytanie... tez mam wiecej lat niz ty. tak dla statystyk. :P

PS. strona Ea ze statami to zyste ASP. flash jest zastosowany przez ea w innych elementach stron.

Tytuł:
PostNapisane: 22 lis 2006, 20:52 

Off topic sie robi, wiec nie kontynuuje dyskusji. Linuxa nie uzywam, tak dla porzadku, od dobrych paru lat.

Tytuł:
PostNapisane: 1 gru 2006, 13:24 

Sprawdźcie tą strone
http://bf2142tracker.com/portal.php

Tytuł:
PostNapisane: 1 gru 2006, 13:33 

Najlepsze statsy są tu:

http://www.2142-stats.com/

Ładnie pokazują progress do zdobycia każdej nagrody i wszystko wygląda bardzo przejrzyście. Niestety mają małe problemy z EA i zostali na jakiś czas zablokowani. Ale kwestia paru dni i znowu powinni działać tak dobrze jak przedtem.

Z oficjalnymi statsami są problemy w FF. Dlatego proponuje się przerzucić na lepszą przeglądarkę jaką jest opera :]

Strefa czasowa: UTC + 2