Mam takie ogólne pytanko bo bardzo słabo szukałem i nie mogę znaleść informacji odnośnie łączy internetowych, może komuś takie dane pomogą przy ewentualnym wyborze łącza internetowego. Nie chodzi mi o tabelki ze stron operatorów ale o dane od użytkowników.
Przy zależności łącze/ping nie zawsze pokrywają się nazwy z transferem.
Jeśli to możliwe niech pare osób napisze jakie ma łącze i pingi no i operatora. Nie chodzi mi tu o reklame ale o wygodę grania.
Casem podpisując umowe na dostarczanie usług internetowych wiążemy się z danym operatorem na okres długi (do 2 lat) a potem się dowiadujemy że dana nazwa i transfer łącza które wybraliśmy nie odpowiadają naszym założeniom przy zakupie; a odwrotu już niema.
Np . szlak mnie trafia jak się dowiedziałem że łącze G3(UMTS) w
O-syfie zamist zakładanego 1,8Mb/s ma zaledwie 200kb/s i to między modemem a punktem dostępowym potem tracimy jeszcze paredziesiąt
kb/s w "hiperszybkim" punkcie dostępowym.
Podobno teraz powstaje szybsze łącze o nazwie G31 (HSPDA) gdzie prędkość ma wzrosnąć do " hihihi"
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
14.4Mb/s a ktoś mi powiedział że tak naprawdę to będzie zaledwie 384kb/s.
Niemuszę chyba nikomu mówić jak się gra na tak wolnym łączu zwłaszcza że sam PB wywala za zawolny ping albo administratorzy serwerów nie wspominając jakie lagi ma się na kompie i opinie innych graczy którym to też przeszkadza.
mam następujące łącze :
( 1,8 Mbps)
operator sieći:
ORANGE G3
ping w BF2142:
najszybciej - 150
najwolniej - 1450