Teraz jest 14 gru 2017, 15:25

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 104 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 6 lip 2007, 09:22 
Offline
Redaktor Battlefield.pl
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 cze 2005, 10:20
Posty: 1989
Lokalizacja: Piaseczno
Witam,

UWAGA!

Jako, że podany niżej plik nie działa po spatchowaniu gry, najlepiej jest wykonać kopię bezpieczeństwa oryginalnego nośnika. Jak to zrobić, znajdziecie w tym temacie - http://forum.battlefield.pl/viewtopic.php?f=37&t=26247

UWAGA!

Otóż można uruchomić Battlefield'a 2142 bez płyty! Jak to zrobić?

Najpierw musicie ściągnąć specjalną wersje exe (nie mówię tu o cracku). Jest to po prostu wersja bf2142.exe z gry pobieranej przez EA Link. Wystarczy że to ściągniecie i gra działa bez płyty ;).

Uwaga! Prosiłbym o wykonanie najpierw kopii wcześniejszego pliku bf2142.exe . Gdyby nadal ten plik nie działał, to upatchujcie jeszcze raz grę!

DOWNLOAD

Pozdrawiam i życzę miłej gry,
DeathName

_________________
Obrazek


Ostatnio edytowano 20 sie 2008, 13:36 przez DeathName, łącznie edytowano 4 razy

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 6 lip 2007, 11:11 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 wrz 2006, 11:23
Posty: 539
Lokalizacja: Białystok
Potwierdzam, działa. Ciekawe tylko czy patch 1.4 tego nie zmieni.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 6 lip 2007, 11:15 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 sty 2006, 10:28
Posty: 1190
Lokalizacja: Warszawa
zmieni !

_________________
Don't fear the reaper :]


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 6 lip 2007, 11:39 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 mar 2006, 11:50
Posty: 1277
Lokalizacja: Camp Gibraltar :)
Ostatnio path zmienil i teraz tez zmieni ten ;p

Kurde, dlaczego wczesniej z tym plikiem nie wyjechales? ;]
I znowu plytka musiala dluzej pracowac ;p


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 6 lip 2007, 12:54 
Offline
Redaktor Battlefield.pl
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 cze 2005, 10:20
Posty: 1989
Lokalizacja: Piaseczno
Nie zmieni, bo to plik z EA Linka. Upatchujecie sobie gre na nowo i powinno chodzić. Zresztą, testować na 1.40 beta xD.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 6 lip 2007, 13:09 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 kwi 2004, 11:12
Posty: 3384
działa, bo testowałem, thx DeathName :D

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 6 lip 2007, 13:24 
Offline
Spamer!
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 7 gru 2006, 19:48
Posty: 5032
Lokalizacja: żyję od 14 mld lat ;] więc skąd ?
ehh a nie lepiej zrobić obraz płyty ? raz a porządnie i działa zawsze 8)

_________________
Obrazek
#5000. post i "spamer!" :lol: | prawie od początku ciekawiło mnie co czeka na mnie tam (:


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 6 lip 2007, 13:28 
Offline
Redaktor Battlefield.pl
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 cze 2005, 10:20
Posty: 1989
Lokalizacja: Piaseczno
Blizzard_ napisał(a):
ehh a nie lepiej zrobić obraz płyty ? raz a porządnie i działa zawsze 8)


Jakbyś wiedział, to to niestety nie pomaga. Nawet SD4Hidery inne tego typu programy ;).

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 6 lip 2007, 13:47 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 kwi 2004, 11:12
Posty: 3384
działa, trzeba wyłączyć wszystkie napędy fizyczne w menedżerze urządzeń



Blizzard - problem w tym, że obraz waży około 3 GB, a ten pliczek 6 MB :)

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 6 lip 2007, 14:02 
Offline

Dołączył(a): 25 cze 2007, 10:23
Posty: 24
U mnie śmiga :lol: W końcu nie muszę targać płyty z laptopem :D


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 6 lip 2007, 14:58 
Offline
Spamer!
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 7 gru 2006, 19:48
Posty: 5032
Lokalizacja: żyję od 14 mld lat ;] więc skąd ?
DeathName pomaga trzeba tylko poszukać i poczytać ... :wink:

Piospi no ale jakoś ja wole obraz :] zobacz na przykład ze jak odinstalujesz BF to musisz wkładać płytkę by go zainstalować , a jak masz zrobiony obraz płyty to aby zainstalować BF nie musisz wkładać płytki:] tylko klikasz na wirtualny dvd :] , gdy masz cracki czy co tam to najczęściej musisz z kolejnym path'em odinstalowywać BF jeśli nie zrobiłeś kopi bezpieczeństwa bf2142.exe ;] i musisz czekac do następnego cracka czy czego tam :] sam tego używałem do póki do póty nie przeczytałem artykułu Aligatora gdzieś w przyklejonych i zrobiłeś obraz płytki tak do BF 2 jak i do BF 2142 :mrgreen:

EDIT : DeathName aha spox , i tak wole obraz xD wiem wiem jestem inny :lol:


Ostatnio edytowano 9 sty 2009, 16:05 przez Blizzard_, łącznie edytowano 2 razy

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 6 lip 2007, 15:14 
Offline
Redaktor Battlefield.pl
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 cze 2005, 10:20
Posty: 1989
Lokalizacja: Piaseczno
Blizzard, nie musisz czekać do wydania następnego cracka. Wystarczy, że jak wyjdzie nowy patch to po prostu spatchujesz grę i ten plik będzie działał. Gdyby tak nie było, to Ci z wersji BF2142 ściągniętej z EA Link musieliby czekać na plik exe po wydaniu patcha :D.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 6 lip 2007, 17:53 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 lis 2005, 12:07
Posty: 23
THX !! Dobrze ze wkoncu jest cos dzialajacego.


Pozdrawiam.

_________________
Only BF !!! Pozdrawiam Outsider_102 :]

Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 6 lip 2007, 18:04 
Offline

Dołączył(a): 26 cze 2007, 13:53
Posty: 103
Lokalizacja: Koszalin
O tak. Teraz przynajmniej nie muszę wyciągać płyty co jakiś czas. Wielkie dzięki!


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 13 lip 2007, 21:47 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 cze 2006, 08:49
Posty: 41
Lokalizacja: Kraina PodziemnejPomara?czy
Potwierdzam DZIAŁA BEZ PROBLEMU.
...płytka..." Wielkie szczęście, strach pomyśleć co by było gdyby ..."
a rysy już mam na płytce :)...

_________________
ZDRWKO!!!@!!!


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 104 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL