Wiesz, komputer na dwa lata mozna kupić, ale grafę na 2 lata - napewno nie. Tymbardziej ze juz 8 listopada maja premiere GeForce'y serii 8.
ja bym na twoim miejscu zrobił tak :
1. Procesor - Core 2 Duo E6300 - ponad 700zł
Dlaczego? Bo C2D to bardzo dobre procesory, nie mówię ze athlony juz są do dupska, ale zawsze lepiej kupić coś, co starczy na conajmniej 2 lata.
2. Płyta główna - Asus P5B - 500zł
Możesz tez kupić lepszą płytę główną, ale skoro mówisz ze nie bedziesz podkręcać, to nie widzę potrzeby
3. Grafika - MSI 7900GTO 512 MB - 1000zł
Wiesz, możesz też i zaczekać i kupić 8800GTS'a. DX10, bodajże 640 MB, 380 bit... Ale po pierwsze, podobno to bedzie wydatek 1500-1700zł, a moze nawet więcej tuz po premierze. Po drugie, zasilacze, mozliwe ze trzeba bedzie nawet 500-550 W kupić. 600W według dupielosa to juz zbytni persymizm
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
ja bym kupił teraz taką kartę, bo mimo ze wchodzą G80, to jednak za wcześnie by kupować od razu. No i te ceny zasilaczy spadną, jezeli te pozeracze energii sie zadomowią na rynku. Więc kupiłbym 7900GTO, a za rok a moze i w wakacje kupił geforce'a 8 albo i nowe radeony.
4. Pamięć - GeIL Dual Ultra 2x 1GB DDR2 800 MHz -
http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=24722
Nie mówię że te goodramy są złe, ale podobno cos nie teges mają z płytami asusa pod procki C2D. Nie wiem czy akurat z tym modelem co dałem. Ale te geile są lepsze.
5. Monitor - myslę ze ten co podałeś będzie dobry.
Na reszcie sie zbytnio nie znam, mzoe ic ktos inny podpowie. Myślę ze ta reszta to 500 - 1000zł.
I masz juz bardzo dobry komputer, w którego pograsz w BF 2142 na max detalach, nie mówiąc o tych starszych grach. W nowych z resztą też sobie pograsz.