Teraz jest 23 paź 2017, 02:54

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 6 lut 2011, 16:53 
Offline

Dołączył(a): 28 mar 2010, 13:02
Posty: 19
Witam , zamierzam sprawić sobie bf 2142 - jedyna część , w którą nie grałem. :lol:
Mam kilka pytań odnoście tej gry.
1.Czy bf 2142 jest kompatybilny z Windowsem7 (64 bity)?
2.Wiele osób jeszcze gra?
3.Jak ma się scena, jakieś polskie aktywne klany?
4.Czy występuje "dostawanie znikąd" podobne do tego bfbc2?
Moja specyfikacja sprzętowa:
Procesor 2.40 GHz Ram 4gb Karta graficzna ATI HD 5650
Z góry dziękuje za odpowiedzi.
Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 lut 2011, 17:15 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 lip 2010, 17:09
Posty: 121
Lokalizacja: Kraków
Klanów jest kilka np "battlefield2142Legends". Więc kilka osób gra.
www.battlefield2142legends.fora.pl

Osób jesszcze troche gra (przynajmniej po 10 pełnych serwerów.

Wymagania:
Win-pójdzie
procek-pójdzie
ram-spoko
grafa -raczej uciągnie

_________________
"Demokrację od dyktatury różni tylko liczba oszołomów."

J.J. Arcyz


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 lut 2011, 17:17 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 lis 2008, 15:50
Posty: 208
Lokalizacja: Szczecin
W sumie powinienem odpowiedzieć "poszukaj se na forum" ale... co mi tam...

M4rio napisał(a):
1.Czy bf 2142 jest kompatybilny z Windowsem7 (64 bity)?

Teoretycznie tak. Teoretycznie, bo np mojemu kumplowi nie chodzi i totalnie nie mamy pojęcia czemu xD.

M4rio napisał(a):
2.Wiele osób jeszcze gra?

Powiem tak... Wystarczająco. BF2142 powoli odchodzi do odniebytu i zostają już powoli tylko najwięksi zwolennicy. Liczba serwerów przy szybkim odświeżaniu wynosi ok 50, ale domyślam się, że na że starczy tego jeszcze na rok czy dwa.

M4rio napisał(a):
3.Jak ma się scena, jakieś polskie aktywne klany?

To do kogoś innego pytanie. Myślę, że większość już porzuciła BF2142 lub tylko for fun gra.

M4rio napisał(a):
4.Czy występuje "dostawanie znikąd" podobne do tego bfbc2?

Ee... Nie.

M4rio napisał(a):
Moja specyfikacja sprzętowa:
Procesor 2.40 GHz Ram 4gb Karta graficzna ATI HD 5650

Fajnie, a teraz... strawdź sobie tutaj

_________________
"Magii się nie pije" (Kruk)
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 lut 2011, 17:20 
Offline

Dołączył(a): 28 mar 2010, 13:02
Posty: 19
Wielkie dzięki. :D
Do zobaczenia na polu bitwy!
EDIT1. Co do "Can you run it"
Według tej strony BF2 powinien latać na moim windowsie ,a tak się nie dzieje.
Wolałem spytać osób ,które grały bądź grają na 64 bitowym systemie.
EDIT2. Dla pewności napisałem do EA.
The minimum system requirements for Battlefield: 2142 are:

Processor: Core 2 Duo, 2.0 GHz or better
Memory: 2 GB
Graphics card: 256 MB, GeForce 7800 GT / ATI X1900 or better
OS: Windows XP Service Pack 3 (32-bit only)
HDD Space: 15 GB for Digital Version, 10 GB for Disc Version
Recommended system requirements are:

Processor: Quadcore
Memory: 2 GB
Graphics card: 512 MB, GeForce GTX 260 or better
OS: Windows Vista or Windows 7
HDD Space: 15 GB for Digital Version, 10 GB for Disc Version

Więc raczej nie pogram...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 lut 2011, 23:31 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 lis 2008, 15:50
Posty: 208
Lokalizacja: Szczecin
To "You can run" to tylko tak ogólnie pokazuje, by się zorientować. Nie ma co mu ufać w 100%, a w sumie to należy brać jego wyniki za wersję pesymistyczną

Moim zdaniem Dice strzeliłoby sobie samobója nie dostosowując BF2142 do Win7. Musi być opcja.

_________________
"Magii się nie pije" (Kruk)
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 lut 2011, 01:04 
Offline
Redaktor Battlefield.pl
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 lis 2005, 20:16
Posty: 3918
Lokalizacja: Białystok
Przecież ta gra została wydana nawet przed Vistą, skąd więc gwarancje, że pójdzie na 7? Inna sprawa, że na siódemce działa bez problemu 99% aplikacji napisanych do XP. A 99% z tego jednego procenta będzie działać po drobnych modyfikacjach

_________________
Obrazek

I'm as cold as the cold wind blows


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 lut 2011, 15:59 
Offline

Dołączył(a): 28 mar 2010, 13:02
Posty: 19
Do tego 1% należą między innymi battlefield 2 i call of duty 2.
Chciałbym zauważyć ,że nie wszystkie programy są kompatybilne z 64 bitowymi systemami.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 lut 2011, 16:21 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 kwi 2007, 21:27
Posty: 2384
Lokalizacja: Pyrlandia
BF2 , BF2142 doskonale chodzą na Windows 7 64 bit ...
Po prostu zainstalowałem , spatchowałem i grałem. Zero problemów, nie ustawiałem żadnych trybów zgodności czy uruchamiania z uprawnieniami Admina.
Zainstaluj i graj.

_________________
Nie pomagam przez PW. Od tego jest forum.
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 lut 2011, 17:58 
Offline

Dołączył(a): 28 mar 2010, 13:02
Posty: 19
Mnie wywala do pulpitu za każdym razem...
Próbowałem już naprawdę wszystkiego.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 mar 2011, 16:45 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 sie 2009, 15:22
Posty: 39
Lokalizacja: Skierniewice
Podepnę się pod temat ;)
Czy można jeszcze pograć w BF2142? Czy serwery już świecą pustkami?? Ostatnio grałem w 2009r i już wtedy bywało cienko ;)

_________________
Obrazek
Obrazek
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 mar 2011, 19:37 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 lip 2010, 17:09
Posty: 121
Lokalizacja: Kraków
Po paczó jest trochę serwerów.

_________________
"Demokrację od dyktatury różni tylko liczba oszołomów."

J.J. Arcyz


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 mar 2011, 21:32 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 gru 2008, 12:53
Posty: 441
Lokalizacja: Poznań
jurasj napisał(a):
Po paczó jest trochę serwerów.


Musiałem... twój słownik też potrzebuje patchu.

_________________
Obrazek
plaY^ | http://www.maxfloplay.pl/ | #MaxFloPlaY @ QuakeNet


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 mar 2011, 20:59 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 lip 2010, 17:09
Posty: 121
Lokalizacja: Kraków
z4p0mNl@l3m D0ppl$4ćććć z3 t0 z4rrT.

_________________
"Demokrację od dyktatury różni tylko liczba oszołomów."

J.J. Arcyz


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 mar 2011, 14:40 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 sie 2009, 15:22
Posty: 39
Lokalizacja: Skierniewice
No dobra to może sobie zainstaluje jeszcze ;)

_________________
Obrazek
Obrazek
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL