Teraz jest 20 kwi 2025, 21:48

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 4 cze 2004, 18:04 

Dedido jakas antypatia do Francuzow :?:

Tytuł:
PostNapisane: 4 cze 2004, 18:18 

eee tam zwykłe znudzenie ich powszechnością / wywyższaniem się nad innymi i robienie nam kłopotów z wejściem do unii (nie to znowu żebym był takim euroentuzjastą) - chociażby słynna afera że 95% polskich melczarni wg nich produkuje syf.

Tytuł:
PostNapisane: 4 cze 2004, 18:46 

heh a jesli to prawda ze 95% owych mleczarni produkuje co produkuje :roll: (niewiem nie jestem wychowywany na polskim mleku :lol: ) ,a co do snobizmu to owszem jest ale to po za granicami Francji bo ja jakos tego "na plecach" nieodczulem...Robienei klopotow z wejsciem do Unii :?: heh pewnie chodzi ci o konstytucje :roll: to prawda robili co robili.

Tytuł:
PostNapisane: 4 cze 2004, 19:26 

o kłopoty chodzi mi właśnie o to mleko.

za to byłem w Hiszpanii (w drodze byłem też we Francji) i uważam, że Hiszpanie są najbardziej gościnnym narodem w EU.

A szczególnie policja jest fajna - nic nie robi za przejście na czerwonym ;)

Tytuł:
PostNapisane: 4 cze 2004, 20:02 
Moderator forum

powiem tak: Francuzi nie sa nastawieni zbyt przychylnie do Polakow, wystarczy przypomniec slowa chiraca-bufona zebysmy nie wsadzali nosa w nieswoje sprawy

zabojady suxx

Tytuł:
PostNapisane: 4 cze 2004, 21:02 
Moderator forum

Musicie być świadomi, że Francuzi ciagle nie mogą się pogodzić z utratą kolonii i dalej uważają się za 3 potęgę na świecie (za USA i Rosją). Dlatego uważają, że europa zachidnia i centralna to sfera ich wpływów i wszędzie to manifestują. Traktują Polaków bardzo podobnie jak Rosjanie - jako nacje pomniejszą. Zresztą jak każdy naród patrzą na świat poprzez pryzmat własnych interesów.

Tytuł:
PostNapisane: 4 cze 2004, 21:34 

_XENA_ napisał(a):
Musicie być świadomi, że Francuzi ciagle nie mogą się pogodzić z utratą kolonii i dalej uważają się za 3 potęgę na świecie (za USA i Rosją). Dlatego uważają, że europa zachidnia i centralna to sfera ich wpływów i wszędzie to manifestują. Traktują Polaków bardzo podobnie jak Rosjanie - jako nacje pomniejszą. Zresztą jak każdy naród patrzą na świat poprzez pryzmat własnych interesów.

nie można poddać sie ich dyktatowi. Nie można im ulec, jeśli popuścimy to na sniadanie bęzie bakietka zamiasta bułek i chleba a na obiad zamiast polskich ziemnaków jakeiś ciągnące się pire. Ja się nie zgadzam na takie coś. Jedyne co jest dobre we Francji to wina, siarka tak ostro się nie odkłada na zębach jak po naszych :wink: :lol: :lol: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 4 cze 2004, 21:57 

a ja jednak znowu wole hiszpańskie... wina tym razem ('rosa' rulz)

mi już sie niedobrzse robi bo moja siostra sie 3 lata francuskiego uczyła i mi to bokiem wyszło.

Tytuł:
PostNapisane: 4 cze 2004, 22:00 

dedido napisał(a):
mi już sie niedobrzse robi bo moja siostra sie 3 lata francuskiego uczyła i mi to bokiem wyszło.

Ja teraz w liceum sie ucze francuskiego, nie wiem po co mi ten francuski, szczerze mowiac wolalbym rosyjski niz francuski.

Tytuł:
PostNapisane: 4 cze 2004, 22:24 

Francuz i Rosjanin to jak Wegier i Polak :lol: tyle tu jest Rosjaninow ze to sie w pale niemiesci :lol: i w ogole Francuzi to z deczka rasisci ,wiec wola miec u siebie Polakow czy Ruskow niz Arabow :?

Tytuł:
PostNapisane: 4 cze 2004, 22:51 

Rudy mieszkasz we Francji i nie wyglądasz przez okno. ;)
Przecież wy tam macie (wg statystyk) bardzo dużo arabów (lub innych islamistów) i to legalnie mieszkających.
Bo nielegalnie to wszędzie dużo ;)

A co do rasizmu to nas niektórzy (phi kto tu jest rasistą) oskarżają że jesteśmy (Polacy) największymi rasistami.

Tytuł:
PostNapisane: 4 cze 2004, 23:46 

wiesz można staci sie rasistom jak przez pare wieków wszystkie narody chcą cie zgładzici :|

Tytuł:
PostNapisane: 5 cze 2004, 02:55 
Moderator forum

BIEPIO napisał(a):
wiesz można staci sie rasistom jak przez pare wieków wszystkie narody chcą cie zgładzici :|
Hehe :) nie popadajmy w paranoie. Było też kilka które my usiłowaliśmy anihilować. A co do polaków i Francuzów to najbardziej podoba mi się postawa legionów polskich na Tahiti :D.
XENA napisał(a):
A najlepsze jest to że od czasów napoleońskich, zdaje się nie mieli żadnego sukcesu militarnego (I WW to żaden sukces był - gdyby nie Amerykanie i Brytyjczycy to by sobie z Niemcami nie poradzili). Potęga... ani ekonomicznie ani militarnie ani kulturowo.

Tytuł:
PostNapisane: 5 cze 2004, 03:05 

Cytuj:
Erę kupiło Deutsche Telekom i z każdym dniem jest coraz lepiej i taniej (przynajmniej dla mnie).

A kiedy będziecie mieli jakiś zasięg? :lol:

Ja traktuje francuzów jako kolaborantów, to oni pomagali niemcom jeszcze 3 września '39 roku! Potem w większości się do nich przyłączyli. To że jedzą żaby to nic dziwnego, to kraj mięczaków. Cały czas kombinuj, knuja, spiskują robią jakieś podziały. Francuzi to może są potęgą, ale w stosunkach... Tak samo jak niemcy. Oni jakieś kompleksy chyba mają że tak jątrzą. Ja tam jestem polakiem (niestey :) ) I mam ich głeboko w wydechu, bo Polacy zawsze se dadza rady, nawet te jamochłony :) , nasz naród jest zdolny, a nie musi dawać d... :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 5 cze 2004, 08:40 

dedido napisał(a):
Rudy mieszkasz we Francji i nie wyglądasz przez okno. ;)
Przecież wy tam macie (wg statystyk) bardzo dużo arabów (lub innych islamistów) i to legalnie mieszkających.
Bo nielegalnie to wszędzie dużo ;)

A co do rasizmu to nas niektórzy (phi kto tu jest rasistą) oskarżają że jesteśmy (Polacy) największymi rasistami.

to prawda duzo ich jest ,ale wiecej legalnie niz Ruskow :lol: z reguly to sa mieszkancy z bylych koloni francuskich wiec sa legalnie i mieszkaja tutaj z pokolenia na pokolenie :P za to rosjanie doszukuja sie korzeni po wojskach napoleonskich i masowo tu przybywaja :lol: Polakow tez jest duzo u mnie w klasie pochodzenia czysto Francuskiego sa tylko 4 osoby ,mnie to tam nieprzeszkadza wiecej kultur sie ze soba miesza :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 2