Teraz jest 6 wrz 2025, 09:15

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 20 sie 2004, 17:06 
Oldboy Battlefield.pl

no prawie... tam byl bardziej zniszczony i to tak "swierzo" rozerwane blachy swiecace na przekroju wierzyczka stracona na przod i wogole resztka... zreszta obok stal "ostrzelany" z karabinow wrak jakiegos samolotu... a co ja bede pisal... wygladalo to poprostu lepiej niz to co podales :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 20 sie 2004, 19:36 

Ja własnie szukam iwecej materialow na temat robienia "rozwalonych" pojazdow. Przymierzam sie zrobic diorame (Wrzesien 1939) jak to sobie stoi rozwalony 7TP obok "zaparkowany" Panzer II i załoga Panzera oglada sobie 7TP , obok jakies wsowe zabudowania , plotek itp. Jedyna "rozwalana" diorame to zrobilem z B25 jak lezy sobie wrak bez skrzydla lekko nadpalony, ale wtedy to ten bombowiec to znalazlem u kolegi w pudle "do wywalenia" po prostu matka sprzatala i uwalila skrzydelko :/ wzialem sobie i nawet fajnie to wyglada (jak na amatora) :P

Tytuł:
PostNapisane: 20 sie 2004, 23:32 

A nie lepiej spalony Pz. II C i Polacy na okolo? ;)
Obrazek

No ale ciekawa sprawa z tym rozwalonym 7TP... Z tym, ze moze byc problem. Nikt tak naprawde nie wie jak wygladalo wnetrze tego czolgu. Sa szczatkowe fotki, jakies proby rekonstrukcji, na podstawie tego co wiadomo o pierwowzorze (Vickers E, 6 ton). Ale jak to faktycznie wygladalo - nie wiadomo.

Tytuł:
PostNapisane: 21 sie 2004, 02:57 

Pytacie o modele więc odpowiem, chociaż takie modele nic was nei obchodzą :( Ja chodze na modelarnie lotniczą i sklejam, z róznych materiałów - przeważnie balsa, samoloty swobodnie latająca klasy F1H, a aktualnie szybowiec sterowany (RC) klasy F3J. Dziękuje. :)

PS - kiedyś bawiłem się w modele kartonowe i nawet jeden był ładny - jakiś czołg polski, ale podczas generalnego remontu robiłem porządki i wyleciał do kosza :( :roll:

Gotowy F3J będzie wyglądał mniej więcej tak :
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 21 sie 2004, 08:32 

Ja też chodziłem na modelarnie tylko ze lotniczo-szkutnicza :) Mam pare szybowcow i jeden RC elektryk i jeden spalinowy. Ze szkutnictwa to mam calkowicie drewniany "Bounty" i "Civetta"(<pierwszy statek z napedem srubowym)

A co do 7TP To mozna chyba zrobic tak ze nie jest on rozerwany ale np hmmm palil sie i zaloga spierniczyla albo dostal z PAK'a bo jakby z FLAKA 18 to by sie rozwalil na czesci... Mam w takiej ksiazce fotke KW1 po oberwaniu pociskiem 88mm, wanna rozwalona na dwie czesci, wiec jakby maly 7TP takim zerwal....

Tytuł:
PostNapisane: 23 sie 2004, 17:57 

Cytuj:
Centrum Handlowo-Rozrywkowe "Promenada" i Polska Witryna Modelarska mają przyjemność zaprosić Państwa na imprezę modelarską

"Forum Polskiego Modelarstwa"

która odbędzie się w Warszawie na terenie CHR Promenada
w terminie 21-29 sierpnia 2004r.przy ulicy Ostrobramskiej 57C.

Impreza będzie miała charakter dwuwymiarowy. Pierwszym wymiarem imprezy będzie część typowo rozrywkowa, której celem będzie ukazanie publiczności odwiedzającej CHR Promenada walorów modelarstwa dzięki organizacji wielu interesujących pokazów, konkursów, zabaw.

Drugim wymiarem imprezy będzie część typowo modelarska, której zadaniem ma być wymiana doświadczeń modelarskich realizowana dzięki warsztatom modelarskim, wystawie i konkursowi modelarskiemu. Impreza w tym wymiarze przygotowywana jest przez modelarzy dla modelarzy i w związku z tym ma mieć charakter spotkań i pogawędek w celu integracji środowiska modelarskiego.

Udział w imprezie zarówno uczestników jak i widzów jest bezpłatny.

SERDECZNIE ZAPRASZAMY !!!!

Wiecej tutaj -> http://www.fpm.modelarstwo.org.pl/

Ktos sie wybiera? Ode mnie to rzut beretem wiec moze w sam raz okazja na jakiegos browca? :)

Tytuł:
PostNapisane: 23 sie 2004, 18:53 

Odemnie to tez niedaleko moze zajrze :) .

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 2