Teraz jest 4 gru 2024, 22:06

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 25 maja 2005, 16:28 

pomysł nie jest zły. ja jestem za

Tytuł:
PostNapisane: 25 maja 2005, 20:35 

proponuje wprowadzic zwyczaj, że forum czytamy tylko w krawacie, to dopiero "ukulturni" cała scene, wyznaczymy komisje która bedzie kontrolowac autofotki nadsyłane przez uzytkowników co 1h. Wywalanie postów za ortografie to chyba drobna przesada. Rozumiem że, ruszyla akcja wiosna, ale apeluje o nie popadanie z jednej skrajności w drugą.

Tytuł:
PostNapisane: 25 maja 2005, 22:42 

aBe napisał(a):
proponuje wprowadzic zwyczaj, że forum czytamy tylko w krawacie, to dopiero "ukulturni" cała scene, wyznaczymy komisje która bedzie kontrolowac autofotki nadsyłane przez uzytkowników co 1h. Wywalanie postów za ortografie to chyba drobna przesada. Rozumiem że, ruszyla akcja wiosna, ale apeluje o nie popadanie z jednej skrajności w drugą.

Ale tu nie chodzi o karanie za kazdego orta (przynajmniej ja tak rozumiem), tylko za ludzi piszacych lamana polszczyzna, ktorych sie nie da zrozumiec.

Tytuł:
PostNapisane: 25 maja 2005, 22:56 
Oldboy Battlefield.pl

maTTi napisał(a):
Ale tu nie chodzi o karanie za kazdego orta (przynajmniej ja tak rozumiem), tylko za ludzi piszacych lamana polszczyzna, ktorych sie nie da zrozumiec.

Dokładnie o to chodzi... posty co niektórych naprawdę są mocno nie zrozumiałe, a jak się usunie takiemu delikwentowi posta raz, drugi, trzeci to może nauczy się pisać zrozumiale...

Tytuł:
PostNapisane: 25 maja 2005, 23:01 
Moderator forum

Dokladnie tak. Niestety nie moge przytoczyc szczegolnie drastycznych przykladow bo juz ich po prostu nie ma ;) Natomiast moge podac przyklad "umiarkowanego belkotu":

666PROTECTOR napisał(a):
no fajowo :cry: wy to sobie będziecie na pokazie :( a ja będę pił wtedy browca za wasze szczesciarskie dpupy w domu z nosem w książce od logiki
horerna sesja . ha ha lol mam dylemat czy byc z wami na pokazie :) i byc wywalonym z studiuw czy niebyć z wami sobote :( i zdac na nastepny rok :(
zobacze w piatek...wrr co wazniejsze bf2 czy studja? :cry:

Nikt nie bedzie kasowal postow za bledy - mimo ze sa razace czasem (chyba ze ktos bedzie uporczywie je powtarzal mimo apeli)tylko za szeroko pojety "brak umiejetnosci poprawnego formulowania informacji" np. cos w stylu:

"Elo ziomiale ! Nic mi nie dziala. Pomozecie bo nie moge grac. "

Takie posty to:
1. az zal dupe sciska jak sie cos takiego przeczyta i pomysli ze sie zmarnowalo te oare sekund na cos takiego
2. 100x taki post out i juz sie forum szybciej laduje o 0,05 sek ;) To realny zysk hehe.

Co nie znaczy ze mozna robic bledy jak sie chce. Chodzi o to zeby pokazac jakis szacunek dla potencjalnego odbiorcy ze nie produkuje sie jakiegos spama tylko probuje przekazac zrozumialy komunikat.

Tytuł:
PostNapisane: 25 maja 2005, 23:14 

Holman napisał(a):
Dokladnie tak. Niestety nie moge przytoczyc szczegolnie drastycznych przykladow bo juz ich po prostu nie ma ;) Natomiast moge podac przyklad "umiarkowanego belkotu":

666PROTECTOR napisał(a):
no fajowo :cry: wy to sobie będziecie na pokazie :( a ja będę pił wtedy browca za wasze szczesciarskie dpupy w domu z nosem w książce od logiki
horerna sesja . ha ha lol mam dylemat czy byc z wami na pokazie :) i byc wywalonym z studiuw czy niebyć z wami sobote :( i zdac na nastepny rok :(

Na jakie studia 666PROTECTOR chodzi? Można już wykluczyć polonistykę i jakakolwiek filologie. :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 25 maja 2005, 23:34 

NosekzKoszalina napisał(a):
Holman napisał(a):

666PROTECTOR napisał(a):

Na jakie studia 666PROTECTOR chodzi? Można już wykluczyć polonistykę i jakakolwiek filologie. :wink:

No jak sie uczy logiki, to obstawiam jakas matematyke/informatyke/itp. na I/II roku.

Tytuł:
PostNapisane: 26 maja 2005, 02:12 

Holman napisał(a):

666PROTECTOR napisał(a):

Nikt nie bedzie kasowal postow za bledy - mimo ze sa razace czasem (chyba ze ktos bedzie uporczywie je powtarzal mimo apeli)tylko za szeroko pojety "brak umiejetnosci poprawnego formulowania informacji" np. cos w stylu:

"Elo ziomiale ! Nic mi nie dziala. Pomozecie bo nie moge grac. "

Takie posty to:
1. az zal dupe sciska jak sie cos takiego przeczyta i pomysli ze sie zmarnowalo te oare sekund na cos takiego
2. 100x taki post out i juz sie forum szybciej laduje o 0,05 sek ;) To realny zysk hehe.

Co nie znaczy ze mozna robic bledy jak sie chce. Chodzi o to zeby pokazac jakis szacunek dla potencjalnego odbiorcy ze nie produkuje sie jakiegos spama tylko probuje przekazac zrozumialy komunikat.

oba przykłady to totalne bzdury, i to jak sa napisane nie ma nic do rzeczy. Chodzi mi o to żeby nie kasowac postów za forme (za treść jak najbardziej). Po za tym byki i składnia z kosmosu to nie tyle brak szacunku do odbiorcy, a lenistwo :)
"niech pierwszy postawi kropke ten kto nigdy leniwym nie był"

Tytuł:
PostNapisane: 26 maja 2005, 02:40 
Moderator forum

Dobrze, nie zwracajmy uwagi na forme. Rozkoszujmy sie bledami. Z przyjemnoscia dam sobie z tym spokoj bo skoro lenistwo i olewanie czytelnej formy sa tolerowane to nie ma co sobie glowy zawracac.

A i zgadzam sie z tym ze oba przyklady to totalne bzdury - obdywa sa z autopsji (2gi troche podkolorowany ale bardzo podobne przynajmniej raz widzialem) :)

Tytuł:
PostNapisane: 27 maja 2005, 10:55 

posty w których błędy ort. nie są nagminne tzn 1-2 moim zdaniem nie powinny byc usuwane, ja jestem za usuwaniem postów z przekleństwami, bez sensu i z dużą ilością błędów ort.

Tytuł:
PostNapisane: 27 maja 2005, 11:13 
Moderator forum

Dosyć.

Zaraz zacznie się spór, czy do forum mamy zasiadać po czy tuż przed obiadem.
Nie dziwi mnie zasadność tego wątku.
Zobaczcie co się dzieje ostatnimi czasy.

Zasady są czytelne i jasne. Jeśli ktoś kaleczy jezyk z powodów nie będących czynem zamierzonym, w wyniku dysleksji, pośpiechu w pisaniu, słabym obcowaniem z językiem polskim (polacy za granicą) wówczas nikt nikomu nie będzie zwracał uwagi.

Jeśli jednak okaże się, że poetyckie twory będą nazbyt kaleczyły w oczy brakiem ortograficznej czy też gramatycznej ogłady z powodu lenistwa, głupoty, którą od razu można poznać czytając niektóre kwitnące wypowiedzi, czy też wszechobecnej grypsującej gówniażerii jaka z ogromnym postępem opanowała internet, wówczas nikt nie będzie biernie się przypatrywał na takie zachowania.

Z całą odpowiedzialnością posty będą kasowane, a nieogarnięci użytkownicy upominani.

Tytuł:
PostNapisane: 27 maja 2005, 15:28 

===Tomy===[PL] napisał(a):
Dosyć.

Zaraz zacznie się spór, czy do forum mamy zasiadać po czy tuż przed obiadem.
Nie dziwi mnie zasadność tego wątku.
Zobaczcie co się dzieje ostatnimi czasy.

Zasady są czytelne i jasne. Jeśli ktoś kaleczy jezyk z powodów nie będących czynem zamierzonym, w wyniku dysleksji, pośpiechu w pisaniu, słabym obcowaniem z językiem polskim (polacy za granicą) wówczas nikt nikomu nie będzie zwracał uwagi.

Jeśli jednak okaże się, że poetyckie twory będą nazbyt kaleczyły w oczy brakiem ortograficznej czy też gramatycznej ogłady z powodu lenistwa, głupoty, którą od razu można poznać czytając niektóre kwitnące wypowiedzi, czy też wszechobecnej grypsującej gówniażerii jaka z ogromnym postępem opanowała internet, wówczas nikt nie będzie biernie się przypatrywał na takie zachowania.

Z całą odpowiedzialnością posty będą kasowane, a nieogarnięci użytkownicy upominani.
Opanuj się troszke, nie jesteś sam, to forum współtworzy równierz czy ci sie to podoba czy nie "grypsująca gównażeria". To, że ktoś zamiast czesć, mówi "yo!" nie oznacza, że należy go wyzywac od gówniarzy. Poczułes misje edukowania? To smiało czerwony "marker" w dłoń i POPRAWIAJ posty. Osobiście wolałbym żeby moderatorzy zamiast czepiać się ortografi wykorzystali swój czas na dalsze tepienie debilizmów, takich jak te przytoczone przez holmana.

Ostatnio edytowano 27 maja 2005, 15:38 przez aBe, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 27 maja 2005, 15:35 
Moderator forum

aBe napisał(a):
To, że ktoś zamiast czesć, mówi "yo!" nie oznacza, że należy go wyzywac od gówniarzy.

Ja czasem mowie Yo zamiast czesc :) Tomy nie raz mnie wyzywal i to o wiele gorzej niz "ty gowniarzu" :lol: Tomy w ogole jest bardzo niedobry itp itd. hehe

Tytuł:
PostNapisane: 27 maja 2005, 16:26 

mnie to sie czasem nawet "elo zią" wymsknie ale jakoś mnie nikt od gówniarzy nie bluzga :)

z resztą, co my jesteśmy? jak ich nauczyciele nie nauczą, i rodzice w domu w łeb nie walną to po prostu się natną przy pisaniu listu motywacyjnego czy CV typu
"elo yo yo fajna robota u wsa zajefajna i sem myśle kurde żeb u was trochu łorknąc se troszku i kabony chapsnąć kumasz zią?" :D

hehehe

imho wywalać posty zdebilone, ale nie dlatego ze niby ich nauczyć chcemy, bo to troche przesada chcieć kogoś pouczać, po prostu wywalać posty które sa nieczytelne zeby nas oczy nie bolały.
przykład: wchodzi mod, widzi post którego nie rozumie to out, i nie dlatego ze "następnym razem może zrozumie" tylko "tego sie qrwa czytać nie da" i tyle.

Tytuł:
PostNapisane: 27 maja 2005, 22:10 
Moderator forum

Abe. Uparcie ukazujesz swoim czytelnikom, że nic nie zrozumiałeś, kompletnie. Proponuję o ponowne przeanalizowanie całego wątku.
Tu nie chodzi o gwarę i zwykłe skróty myślowe, nawet te z ulicy.

Tutaj zależy nam wszystkim, aby szanowano czytelników = forumowiczów. O języku polskim nie wspomnę.

Odchodząc od tematu.

Jeśli masz uwagi do mnie / do innych moderatów proszę o komentarz w dziale temu poświęconym. Jeśli tam nie będzie odzewu napisz do Administratora. To nie jest miejsce, aby podejmować jakąkolwiek formę krytyki. Mojej czy innego moderatora.

Każda uwaga jest cenna, pod warunkiem, że nie tryska z niej jad i moralizowanie i mimo wszystko dziękujemy za informacje.

Na zakończenie jestem zmuszony odrzucić Twoją cenną lekcję odnośnie czerwonego flamastra - dlaczego ? Sięgnij pamięcią i przypomnij sobie jaka była wojna w związku z Okotą, który dopisywał swoje 5 groszy i jakie były jej skutki. Jednym się podobało, innym nie.

Dzięki nowym środkom mamy inną, lepszą formę działania.
Magiczna ikona X, której z całą odpowiedzialnością używamy bez względu na opinię społeczeństwa.

EOT.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 2