Teraz jest 27 lis 2024, 09:53

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 20 maja 2003, 23:36 

A czytaliscie moze slynna trylogie Tomasa Harisa :?: :?: . Mam na mysli "Czerwonego smoka", "Milczenie Owiec" i "Hanibala".... Ja przeczytalem tylko 2 pierwsze czesci i powiem wam ze naprawde bylo warto! Duzo lepsze niz film naprawde polecam :D Juz nie moge sie doczekac kiedy zdobede ostatnia czesc :)

Tytuł:
PostNapisane: 21 maja 2003, 01:27 
Moderator forum

Zwykle ekranizacje filmowe są o wiele gorsze niż oryginały książkowe. W książce da się zmieścić więcej treści niż w 2 godzinnym filmie..

Tytuł:
PostNapisane: 27 maja 2003, 16:07 

teraz czytam "wojna powietrzna 1939-1945" jestem dopiero na poczatku - kampania wrześniowa. niemcy mieli przewage 5:1, nowocześniejszy sprzęt i lepszą organizacjie (nasza organizacja była w rozsypce). nie wiem czy wiecie ale wtedy doszło do pierwszej bitwy powietrznej, było to w okolicach warszawy i brało w niej udział ok. 150 samolotów.Jak sie domyślacie niemcy mieli przewage ale ich atak został rozbity i nie doszło do zbombardowania warszawy.

Tytuł:
PostNapisane: 27 maja 2003, 18:16 
Moderator forum

Wiem, wiem. Jak lubisz "te" klimaty poszukaj za ksiażkami firmowanymi nazwiskiem Jerzy Gotowała (generał i pilot - naprawde fajne rzeczy pisze) - np. "Splątane Wiraże". A co do bitew powietrznych - jest tam jej dokładny opis (jak i kilku innych) - Niemcy przegrali, bo mieli błedną taktykę - bodajrze za eskorte chcieli używać BF-110. Anyway - Polacy dopiero nauczyli ich taktyki...

Tytuł:
PostNapisane: 17 cze 2003, 13:08 

oglądałem wczoraj na jednej z naszych komercyjnych stacji (kij jej w oko za te 16 reklam które co chwile przerywają film - policzyłem :evil: ) "cienką czerwoną linie". co oni zrobili najlepszego :cry: !! film jest słaby, ale widziałem gorsze. ale do sedna - książka jest nie porównywalnie lepsza, oddaje całkowicie klimat wojny. film jest zrobiony na motywach książki ale oprócz miejsca akcji, samych imion głównych bohaterów i tytułu nie ma nic z nią wspólnego. mógł bym napisać o tym prace 20 stronicową. ale bym był nie sprawiedliwy jak bym nie powiedział że muzyka w filmie była extra :D .użyto jej w 4.0 mirciless.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 2