Teraz jest 6 sty 2025, 06:59

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 8 sie 2005, 23:58 

Splinter napisał(a):
@Kaserek - MU i Diablo to nie mmorpegi, zwykle hacknslash. Zabij xxx mobow, zeby wejsc na xxx lvl, zarob xxx kasy na zabijaniu xxx mobow, zeby kupic xxx bron. A ten gracz co biegnie obok tylko przeszkadza, bo zabija twoje moby. L2, D2, MU etc etc to zwykle hacknslashe. I nie dziwie sie, ze za takie cos nikt nie chcialby placic. I nie wiem jak ty, ale ja za bfa nie place :wink:

hmmm to wg. Ciebie na czym ma polegać MMORPG ?

Tytuł:
PostNapisane: 9 sie 2005, 00:24 

Znaczy przepraszam, MU etc to nie mmorpeg, to mmo. Nie sa to zwykle h&s, bo nie grasz samemu. Tyle, ze jesli mam zabijac to xxx mobow wole to robic bez ludzi obok, przynajmniej nic mi moba nie podpieprzy.

WoW, Eve, L2, Mu etc. to niby ten sam typ gry. Tyle, ze i Bf2, i Q3 to tez ta sama klasa, FPP, a porownywac ich nikt nie bedzie.

A na czym ma polegac - na dobrej zabawie. Jesli ktos sie dobrze bawi przy d2 chwala mu za to, nikt nie broni. Wisi mi to, czy bf bedzie nazywany fps'em, czy first-person-rts'em, czy jeszcze innym zlepkiem literek, wazne jest to, ze dobrze mi sie w niego gra. D2 to nie rpg, wiec np mu to nie mmorpg. Ale to wlasciwie czepianie sie literek.
A, no i WoW wbrew pozorom ma duzo z h&s wspolnego :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 9 sie 2005, 00:46 

Ja bym z checia zaczal grac w WoWa albo Guild Wars ale wiem ze kiedy bede gral do nie uda mi sie odejsc od kompa nawet do toalety :P Te gry mnie zabardzo wciagają :P

Tytuł:
PostNapisane: 9 sie 2005, 13:09 

Qrcze ale burzliwa dyskusje rozpoczalem :), hehe czekam na mojego WOW'a cos paka z ultimy sie spoznia ... :? ale spoko podziele jakos gre w WoW'a i BF'a :)

Tytuł:
PostNapisane: 9 sie 2005, 18:01 

Takie małe pytanko. Wykłucacie się o to czy coś jest MMORPG czy jest czymś innym a czy ktokolwiek grał z was w prawdziwe RPG?? Nie chodzi mi tu o NWN czy też BG, BG2 tylko o granie z kumplami przy stole w RPG. Jeżeli nie to wam przybliże. Jeżeli gierka polega tylko na dzikim wrzasku wrrrraaa i zabijaniu całych armi stworów to jest to H&S. Nie mówie że to jest be jest to ok ale to nie dokońca RPG. Musi być zróżnicowanie. Czasem powino się latać z mieczem i wyżynać co wpadnie pod ostrze a czasem powino się rozwiązać problem werbalnie. Do tego to co wy nazywacie RPG. Hej sprzedam ci ten miecz +XXX z obrażeniami od ognia a ty mi dasz rzecz XXX boże jeżeli tylko tak wyglądają rozmowy z graczami albo: chodzcie zapier... tego smoka :? to to nie jest RPG mam doświadczenie z diablo i z MU i to jest coś w tym stylu 0% odgrywania 100% myślenia mięśniami. Jak ktoś chce się przekonać co to jest RPG proponuje zakupić NWN i wejść na jakiś server gdzie należy odgrywać postacie.

Tytuł:
PostNapisane: 9 sie 2005, 20:07 

@Ziemniaczek - kazdemu wedlug potrzeb, jak ktos chce grac RPG, to wchodzi na serwer RPG - tam jest dokladnie tak, jak opisujesz, jednak gra na takim serwerze to solidny 'wkret' i GENIALNA znajomosc ang. - bez tego nie ma po co wchodzic, kolesie potrafia 'gadac' stylizowanym na czasy Shakespeare'a jezykiem, a ja ledwo z potocznym daje sobie rade :P

i w ktorym miejscu sie klocimy? 8)

Tytuł:
PostNapisane: 10 sie 2005, 08:37 

Nie chodzi mi o angielskie servery ale o polskie. A kłuciliście się pare postów wcześniej przynajmniej ja takie wrażenie odniosłem.

Tytuł:
PostNapisane: 10 sie 2005, 09:04 

no, w wow to raczej sobie nie pograsz na polskim serwerze.

Tytuł:
PostNapisane: 10 sie 2005, 10:41 

snail napisał(a):

ale sa serwy ze spora iloscia polakow...

Tytuł:
PostNapisane: 10 sie 2005, 11:42 

Piotr3k napisał(a):
snail napisał(a):

ale sa serwy ze spora iloscia polakow...

ale wejscie na serwer rpg z nawet bardzo duza iloscia plakow i gadanie po poslku na ogolnych kanalach skonczy sie szybko i nieprzyjemnie dla delikwenta (PM do GM'a i papa) - dozwolone jest tylko gadanie w innym jezyku na kanale gildi i ewentualnie zalozonym dla danej nacji (np. #polska).

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 2