Teraz jest 3 gru 2024, 22:17

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 19 wrz 2005, 13:29 
Moderator forum

a tak btw czemu Jersey?

Tytuł:
PostNapisane: 19 wrz 2005, 17:47 

Hmm, co do 'planowania' wyjazdu to w tym przypadku nie bylo o tym mowy. Tak jak napisalem 'zapadla decyzja: jade na Jersey' i zaczalem kupowac bilety. Musialem sie znalezc tam w ktorykolwiek dzien nastepnego tygodnia, wybralem zatem date, kupujac bilety na allegro (innych nie bylo).
Czemu Jersey? To bedzie moja slodka tajemnica 8) ... Ale jak zawsze cos kombinuje :P :twisted: i jak wyjdzie to powiem :wink: .

Powracajac do dyskusji o liniach lotniczych, to 'ekonomiczna linia lotnicza' nie oznacza od razu URYNY. Z mojej historii wynika, ze WizzAir to URYNA. CentralWings to ekonomiczne linie lotnicze rowniez - a jakze lepiej zorganizowane. Kolega poprzednik mial racje piszac o PRLu, bo k%*&wa tak to wygladalo. Nie zawsze wszystkie podroze da sie przewidziec i linie lotnicze powinny byc do tego przygotowane.
Co do gazet to zastanawialem sie nad napisaniem jakiegos artykulu gdzies :P ale narazie nie mam na to czasu. Szczegolnie wku%&(* jestem na te blondyne w okienku WizzAir'a i zeby musiala sie tlumaczyc, kiedys te historie gdzies opisze :).

Tytuł:
PostNapisane: 20 wrz 2005, 03:34 

@ mcmt - PISZ. Jeśli Ty napiszesz - inni potem może będą mieli lepiej, bo ktoś dostanie po d....pie i będzie się bardziej starał. przepraszam, że używam takiego ostrego sformułowania, ale takie są realia. Kto nie dba o swój wizerunek - ten MUSI stracić w demokratycznym państwie, gdzie jest możliwość wyboru.

Co do innych treści: "płaciłeś i wiedziałeś". Tak, zgadza się. Turyści płacili za *** gwiazdeczki prześliczne, kolorowe zdjęcia pieknych hoteli nad plażami, ale na miejscu oakzywało się, że albo zdjęcia były super retuszowane, albo ktoś pokazywał zdjęcia innych obiektów. Czy Wy, nie czulibyście się oszukani? Tak samo z przelotami samolotów tychże turystów - jeśli biuro podróży oferuje lot w tą i z powrotem w cenie wycieczki, samolotem takiej a takiej linii lotniczej i my sprawdzamy i ta linia lotnicza zapewnia takie a takie warunki i takie a takie są gwarantowane - nie ma prawa być inaczej kiedy będziemy lecieli (o ile to jest na papierze, podpisane przez obie strony).
Moim zdaniem - warto abyście zapoznali się z treścią tego co jest wydrukowane na biletach sprzedawanych np przez LOT. Ja nie pamiętam dokładnej treści, bo takowy bilecik widziałem z piętnaście lat temu - ale było tam naprawdę sporo do poczytania. Zarówno prawa - jak i obowiązki. Czy to przewoźnika, czy pasażera.

@mcmt - powtarzam - pisz :)

Tytuł:
PostNapisane: 20 wrz 2005, 17:24 

Napisze, napisze... A wczesniej wysle zazalenie do WizzAir'a opisujac cala historie.

Tytuł:
PostNapisane: 27 wrz 2005, 16:52 

TA HISTORAI NADJE SIE NA FILMA
mcmt genialne masz pomysły a jak tam jest teraz u ciebie??
w Jersey

Tytuł:
PostNapisane: 27 wrz 2005, 17:19 

Ale z ciebie archeolog ;)...
U mnie? Slonecznie... Mieszkam sobie 2m od plazy :D.
http://www.jersey.com/maps/ -dla zainteresowanych.

Tytuł:
PostNapisane: 27 wrz 2005, 17:41 

mcmt napisał(a):
Ale z ciebie archeolog ;)...
U mnie? Slonecznie... Mieszkam sobie 2m od plazy :D.
http://www.jersey.com/maps/ -dla zainteresowanych.

przytulna wysepka :)

Tytuł:
PostNapisane: 8 lis 2005, 22:43 

Wysepka niczego sobie.. szkoda tylko, ze nigdzie dalej nie mozna wyskoczyc bez ponoszenia wiekszych kosztow :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 9 lis 2005, 14:26 

Mozesz probowac wplaw na sasiednia wyspe Guernsey, albo Sark, ktora jest tak mala, ze mieszka na niej tylko kilkanascie rodzin a w "centrum" znajduje sie jeden sklepik wielobranzowy :D...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 2