Teraz jest 3 gru 2024, 22:03

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 30 paź 2005, 02:38 

Czy ktoś ma może jeden z powyższych monitorów i może się wypowiedzieć ?

P.S. A może jakaś konkurencja dla powyższych LCD ? 8)

Tytuł:
PostNapisane: 30 paź 2005, 12:28 

Ja miałem fujitsu przez ponad 4 lat, oczywiście LCD. Do puki przy włączaniu BF nie zrobił się cały biały ekran. Pojechał do serwisu do Pruszkowa i okazało się, że walona matryca, 2000zł za wymiane. Mimo to sprawował się bez zarzutu. :D :D

Rozwalił się, bo to był jeden z pierwszych modeli :wink: :wink: , teraz pewnie robią lepsze :D

Osobiście mam teraz Beline 8)

Tytuł:
PostNapisane: 2 lis 2005, 19:59 

Jeśli kogoś interesuje LCD 19" Samsung 970P to zacytuję siebie z innego forum:

"Dostałem 970P parę godzin - instalacja oprogramowania przebiegła normalnie czyli żadnych niespodzianek Pograłem tylko jak narazie po kilkanaście minut w celu sprawdzenia jakości/smużenia/rozmycia panelu w takie tytuły jak BF2, BF1942 (FH), FlatOut, CoD2 demo oraz posprawdzałem parę filmów i na podstawie tego mogę powiedzieć że nie zauważyłem smużenia ani rozmycia w porównaniu do mojego CRT 19" Philipsa Brilliance 109P40(na którym również pracowałem w 1280 x 1024 @100Hz) także tutaj duży PLUS, kolory są świetnie nasycone/soczyste oraz odpowiednio "ostre" jak i z użyciem opcji MagicColor (świetna sprawa do gier,filmów i zdjęć) tak i w trybie zwykłym, wszystko ostre, wyraźne i klarowne . Jedyny minus jaki dostrzegłem to taki że przy niektórych filmach skompresowanych divx widoczne stają się "niedociągnięcia tego formatu lub/i słabej kompresji" jednak można spokojnie oglądać...natomiast filmy na DVD czy HDTV to uczta dla oczu . Monitor naprawdę świetnie się prezentuje od frontu jak i z tyłu.

Samsung 970P - poprzez oko gracza i kinomana (spędzającego bardzo dużo czasu przed monitorem) jednym "słowem"

P.S. Monitor podłączony kablem cyfrowym DVI-D to DVI-D( który jest w komplecie z monitorem ) do GF7800 Leadtek WinFast

P.S.2 "Testy" robiłem przy podłączonym monitorze LCD i CRT w tym samym czasie obok siebie oraz ze "wspomnień" z mojego starego LCD Iyama 15" 14ms "

Tytuł:
PostNapisane: 22 lis 2005, 20:33 

Jezeli interesuje Cie jeszcze Fujitsu Siemens P19-2 to daj znac. Od dwoch miesiecy jestem szczesliwym posiadaczem tego monitorka.

Tytuł:
PostNapisane: 22 lis 2005, 21:05 

Yaro napisał(a):
Jezeli interesuje Cie jeszcze Fujitsu Siemens P19-2 to daj znac. Od dwoch miesiecy jestem szczesliwym posiadaczem tego monitorka.

Dzięki ale już mam Samsunga 19" 970p i jestem bardzo zadowlony :D

Strefa czasowa: UTC + 2