Teraz jest 3 gru 2024, 01:38

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
 Tytuł: G5 Czy MX 1000
PostNapisane: 7 sty 2006, 20:00 

Która myszka była by lepsza. Logitech MX 1000 czy G5?????

Tytuł:
PostNapisane: 7 sty 2006, 20:13 

ja mam g5 i jestem z niej zadowolony :)

ale nie miałem mx1000 chodź trzymałem na lanei ją bardzo podobna :)

Tytuł:
PostNapisane: 7 sty 2006, 20:49 

ja kożystałem z mx 1000, jest spoko ale myśle ze G5 jest lepszy :P

Tytuł:
PostNapisane: 7 sty 2006, 21:09 

Zależy od potrzeb gracza. Ja chciałem miec bezprzewodową myszke, bo wkurzają mnie kabelki, dlatego kupiłem mx1000. Jest troche za duża, ale gra sie bardzo fajnie, bateria starcza na tydzień ( spędzam przy kompie jakies 3-4 godzinki dziennie ). Myszka ładnie siedzi w łapie i ma dużo dodatkowych przycisków. Ogólnie jest bardzo dobra, ale gdybym nie zwracał uwagi na kabel to bym chyba kupił g5 ;)

Tytuł:
PostNapisane: 8 sty 2006, 01:31 

Grałem na MX1000 (od znajomego) - była ok, co do samej jakości wykonania i precyzji działania nie miałem żadnych zarzutów, może same gabaryty trochę mi przeszkadzały - minimalnie za duża, wireless/acu jest idealną sprawą, lecz ma jedną istotną wadę, waga myszki swoje wówczas robi;
Gram na G5 od miesiąca (kupiłem) - myszka poprostu wymiata, jakość wykonania i precyzja działania bije MX1000, na Steel'u QcK+ gra się wyśmienicie. Czy lepsza :?: Dla mnie tak, z dwóch względów - dynamiczna zmiana dpi w grze robi swoje (co do dpi to używam zakresu 400-800, więc te reklamowane 2000 to dla mnie far, far away), no i dobór wagi myszki do własnych preferencji... 8) A kabel :?: Bynajmniej mi w niczym nie przeszkadza...

Tytuł:
PostNapisane: 8 sty 2006, 01:57 
Moderator forum

Jeżeli używasz wielu przycisków na myszce i kabelek ci nie przeszkadza MX518.

Jeżeli używasz wielu przycisków na myszce i kabelek ci przeszkadza - MX1000

Jeżeli nie używasz wielu przycisków na myszce i kabelek ci nie przeszkadza - G5 (ma mniej przycisków od MX1000)

Jeżeli nie używasz wielu przycisków na myszce i kabelek ci przeszkadza - G7 (bezprzewodowa wersja G7)

Tytuł:
PostNapisane: 8 sty 2006, 12:19 

_XENA_ napisał(a):
Jeżeli nie używasz wielu przycisków na myszce i kabelek ci przeszkadza - G7 (bezprzewodowa wersja G7)

chyba sie machnołeś lekko ;p

Kuzyn ma mx518 i jedno jest skopane tam, zmiana czułosci myszki jest źle usytułowana.
Przycisk podniesienia czułości jest za rolką a zmniejszenia przed rolką, w g5 i g7 dali je przed rolką (poprawili swój błąd )

Tytuł:
PostNapisane: 8 sty 2006, 16:45 

Nawet nie wiedziałem że istnieje cos takiego jak g7 :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 9 sty 2006, 03:43 
Redaktor Battlefield.pl

Skoro rozszerzamy liste modeli to dorzuciłbym jeszcze Microsoft IntelliMouse Explorer 4.0A jako ciekawą alternatywę, szczególnie cenową (wersja OEM kosztuje kolo 100 zł). Świetny sensor optyczny, dobrze wykonana, z bardzo dobrych materiałów i bardzo wygodna (dla praworęcznych). Jedyna jej wadą jest kółko które stawia zdecydowanie silniejszy opór przy wciskaniu niż pozostałe mięciutkie przyciski (rozkoszne) i jest pozbawione kliku – bardzo wygodnie przewija nim się dokumenty czy strony (plus możliwość przewijania w poziomie), ale w grach jest praktycznie bezużyteczne do np. zmiany broni. Wspaniała myszka na co dzień i do biura, a i w grach się sprawdzi jeśli nie wykorzystujemy przewijania kółkiem. A przy tym gdy ją kupowałem była najtańsza markową praworęczna myszką (miałem już dość symetrycznych). Osobiście wolałbym jednak MX510,ale nie za połowę większą cenę niż MS.

P.S. A teraz z zupełnie innej beczki. Poszukuje taniej myszki optycznej z przeznaczeniem do laptopa i najważniejszym kryterium jest możliwość pracy na różnych powierzchniach. Miałem kiedyś MS Wheel Mouse Optical (sensor z serii IntelliMouse) i sprawdzała się znakomicie. Szukam jednak teraz czegoś tańszego. Który z tanich Logitechów (S90,B58,RX300 itp.) będzie najlepszy pod tym względem? S90 znam, układ optyczny nie zachwyca.

Tytuł:
PostNapisane: 9 sty 2006, 15:13 
Moderator forum

Tak gwoli tematu nowych Logitechow G5/G7, poczytajcie sobie to:

http://www.cooltechzone.com/index.php?o ... ew&id=1954

Wyglada na to ze dual laser sensor z technologia pomiaru dl. fali zamiast "robienia zdjec" nie jest jeszcze rewelacja jesli chodzi o skuteczny tracking podloza. A na pewno nie jest to "all terain tracking". W Razerze rozwiazali to nowym firmwarem korygujacym moc lasera, podobno dla G5 tez jest taki firmware... Nie wiadomo co z G7, V400 (notebookowa mycha)...
Dodam ze MX1000 jest wolny od tej "wady".

WuWu84 napisał(a):
P.S. A teraz z zupełnie innej beczki. Poszukuje taniej myszki optycznej z przeznaczeniem do laptopa i najważniejszym kryterium jest możliwość pracy na różnych powierzchniach. Miałem kiedyś MS Wheel Mouse Optical (sensor z serii IntelliMouse) i sprawdzała się znakomicie. Szukam jednak teraz czegoś tańszego. Który z tanich Logitechów (S90,B58,RX300 itp.) będzie najlepszy pod tym względem? S90 znam, układ optyczny nie zachwyca.

Proponuje Logitecha V200, V270 (Bluetooth). Dobre i w miare tanie (~150 zl), a dzialaja na wiekszosci powierzchni. Jeszcze tansza ale nieznana mi jakosciowo jest LX5... Wyglada w miare porzadnie a kosztuje sete :)
No i najtanszy model : http://sklep.komputronik.pl/katalog.php?kat=2538

Tytuł:
PostNapisane: 9 sty 2006, 15:38 
Redaktor Battlefield.pl

Mayek napisał(a):
Proponuje Logitecha V200, V270 (Bluetooth). Dobre i w miare tanie (~150 zl), a dzialaja na wiekszosci powierzchni. Jeszcze tansza ale nieznana mi jakosciowo jest LX5... Wyglada w miare porzadnie a kosztuje sete :)
No i najtanszy model : http://sklep.komputronik.pl/katalog.php?kat=2538

Dzięki Mayek za szybka odpowiedź jednak nie do końca mi o to chodziło. Nie szukam dedykowanej myszki do laptopów z uwagi na ich cenę. Wystarczy zwykły przewodowy gryzoń, byle sensor optyczny nie wariował na nietypowych powierzchniach. Moim faworytem jest MS Wheel Mouse Opticall z sensorem intellimouse, z która nigdy nie miałem problemów. Jednak kosztuje jakieś 60 zł i jeżeli jakiś tańszy Logitech oferuje podobna funkcjonalność to czemu nie. Znam jednak tylko tego S90, ale dla niego wyzwaniem jest już okleina biurka imitująca fakturę drewna i kursor skacze. :?

Sadziłem że pytając o najtańsze myszki nie będzie problemu z odzewem. Czyżby wszyscy gracze używali drogich myszek z czujnikami MX, IntelliMouse, Laser? :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 9 sty 2006, 16:19 

A tak btw gryzoni, czy ktos grał na myszce A4Tech X-710 :?:

Strefa czasowa: UTC + 2