Atrus napisał(a):
Zalezy ktory,bo jest ich wiele,podaj dokladna nazwe,bo nawet nie wiesz co masz,a psiorczysz ze jest do dupy.
Ja posiadam Arctic Cooling VGA Silencer NV5 (Rev. 2),sprzet posiada wiele zabezpieczen,miedzy innym gumowa podkladka na spod,tam gdzie sie przykreca.Specjalne tasmy przewodzace cieplo na kazda kostke pamieci na grafie.Temperatura z pasywn chlodzeniem 80C,spadla do 50C z Artic Cooling w stresie.Sprzet jest cichutki i wydajny,przedmuchuje grafe elegancko.
Gwarancja jest na trzy lata,poki co dziala mi to jakies pol roku bez bolu.
Wnioskuje ze autor tematu nie wykonal jakiegos punktu instrukcji,albo mial wadliwy egzemntlarz.
Ale ja się wyraziłem dokładnie Arctic Cooling VGA silencer Rev.3, no moze nie wspomniałem ze to pod Radeony
ale kto czytał temat napewno zrozumiał. Posiada takze system DHES.
I chodzi mi dokładnie o ten model. Możliwe ze w innych (czyt. nowszych) modelach juz poprawiono pewne niedociągnięcia.
Wszystkie pkt. instrukcji było bardzo dobrze wykonane. Nawet jako laik w OC zapytałem co gdzie i jak i robiłem to według instrukcji i w pudełku i doświadczonych osób.
Kary Gigabyte a w szczególności R9550 są polecane przez overclockerów. Mają dobre timingi pamięci i Gigabyte składa je na dobrych częsciach. Nie było przypadku ze ot tak sie zepsuły.
I powtarzam, ja tylko odradzam zakupu tego konkretnego modelu. Ale wybór należy do was oczywiście
P.s Ależ zobaczcie. Na COOLING.pl wycofano Rev.3 pod Radeony, zostały tylko pod NVIDIA. Ja miałem tą wersję która ma starszą wersje opakowania.