OK, thx. Najpierw powinienem zajrzeć na stronkę z regulaminem sklepu w którym towar kupiłem, tam wszystko napisali co i jak.
A cała akcja z Mobo polega na tym, że ta którą zamówiłem to Asus PB5-VM. Jako, że wybrałem jeden ze słabszych procków Core 2 Duo, płyta miała być dobra do overcklokingu ... i PB5 byłaby ale nie moja tańsza o pare groszy PB5
-VM . Brak w biosie opcji PCI Clock Synchronization

a w takim wypadku wszystkie jej overclockerskie bajery psu na budę.
Eh, dość już trochę mam i wyżalę się

. Rozpoczęło się od tego, że brajdak sprowadził mi na chatę gościa z kompem do sprawdzenia. Może to przez te parę piw, które wcześniej wypiłem ale nie zauważyłem, że już na koniec, w trakcie podłączania z powrotem monitora do mojego GF 6800, ten wysunął się ze slotu ... wystarczyło włączyć sprzęt i poleciało GPU. Od tego czasu jestem bez kompa i z raczej ze sporadycznym dostępem do netu co jak widać nie pozwoliło mi do końca rozeznać się w tym całym nowym technologicznym bałaganie.
P.S. Jeśli ktoś z was jedzie na Asusie PB5 (Vanilli!) niech się odezwie czy w biosie jest opcja 'PCI Clock Synchronization' Wolałbym się upewnić, hehe.
edit: I jeszcze jedno - jak to jest teraz z gwarancją. Na cały zakupiony u nich towar mam jedynie paragon z kasy fiskalnej, który nota bene muszę odesłać wraz z niechcianym mobo.
edit 2: No jeszcze jedno

. Dopiero teraz zauważyłem, że otrzymałem 2x1GB Elixir DDR2 PC667 a wydaje mi się, że zamawiałem takie same ale PC800, których mieli wtedy właśnie tylko 2 na stanie. Co prawda przyszło mi zapłacić za nie tyle ile właśnie kosztują PC667 ale chyba też je odeślę. Qrcze, nigdy ze sprzętem takich problemów nie miałem.