Teraz jest 27 lis 2024, 12:50

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 42 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 1 sty 2004, 17:58 

yacub napisał(a):
qubix napisał(a):
Holy shit Yacubie...szalejesz :P ...plasma 17 cali... ;) LOL....tak szczerze to widzialem LG 42' only :P :wink:

Oj no, LCD miało być :wink: BTW - miast takiej dużej TV-plazmy, wolałbym projektorek :wink:

Hmm...masz racje pod jednym względem...a własciwie 2oma.....
1...plasma kosztuje 30.000/26.000Pln( komputer dają gratis :P :P )
- LG 42'
2...Za 12.000 mozna sobie kupić projektor na wypasie!!!!!!!!!

Z tymże do projektora trzeba miec spory pokój :/

Idac dalej hmmm wydaje mi sie ze najrozsądniejszym krokiem było by sprowadzenie projektora Holograficznego od skosnookich...projekt w wersji beta(u nich beta oznacza "ogólnodostępne")...z tymże projektory holograficzne to paradox :? (ja tam czekam na kinko z holoprojekcją-choc[ Panasonic I Max ]tez jest niezly-kto był na "stacji kosmicznej" ten wie :P ).Na dzis dzien słuzą jako interface...generują trójwymiarowy obraz z tymze służacy do obsługi(za pomocą wiązek podczerwieni przechwytują ruch :P :P ) jakiegos urządzenia(technologia holotouch )..
W Japoni-<Tokyo Narita Airport> uzywany jest np. w centrum kontroli lotów (widzialem kiedyś na discovery sci trek i zrobilem głosne lol :P ...),.Pozatym technologia Holotouch jest także stosowana w szpitalach(w USA to standard podczas skomp. operacji),w samochodach(JP) ...taki trójwymiarowy Head Up Display :P ...fuck ale wtedy nie ma opcji na RC(remote control)...hmmm gdyby nie to ze Ci korporacyjni bandyci opuźniają postęp technologiczny to bysmy teraz sobie siedzili w jakis fajnych VR gogles...przed nami stał by Holodeck(to jest real...tyle tylko ze dla armii)....i wogóle nie trzeba by było miec biurka ,monitora...hmmm choć jest cena która mozna by zapłacic za szybszy postęp...ta cena jest ...heh nie denerwuj sie Tomy :wink: ....WOJNA :? .Napędza koniunkturę ,gospodarkę i powoduje...powoduje ze wojskowe technologie stają sie uzyteczne dla cywili....

BTW...sorka za offtopic...
Co do mainboardów MSI KT 4...to mam pytanie...czy istnieje jakas praktyczna róznica pomiedzy KT4 V a Ultra?????

Tytuł:
PostNapisane: 1 sty 2004, 19:54 
Moderator forum

yacub napisał(a):
tylko w jednym slocie obsługuje 400MHz.

Nie "trenowałem" trybu 200Mhz w KT400. Jeśli będziesz dysponować odpowiednimi pamięciami, potencjał XP1700+ pozwoli na pracę w 200Mhz (co ważne samo KT400) pozwoli, mając dobry zasilacz .. można spróbować (ale tylko tryb single na jednej kości).

yacub napisał(a):
Co do zasilacza - wymiana nastąpi razem z grafiką. Ad. LCD - faktycznie różnica cenowa jest niewielka :wink: Dysk to Barka 7200.7 80GB

Dysk jak najbardziej OK.

yacub napisał(a):
Słyszałeś o zasilaczach "Q-tec"? http://allegro.pl/show_item.php?item=19381756

Słyszeć słyszałem, osobiście nie "dotykałem".
Taki pseudo markowy, pozłacany 450W klocek.

199 zł - Chieftec 360-202PFC - nad tym bym się skupił.
360W w zupełności wystarcza (co ważne - prawdziwe 360W nie "pseudo").

yacub napisał(a):
ps. czyli kręcąc go z nowym zasilaczem na 2200+ (czyli FSB 166MHz i mnożnik 10.5) zarówno to co mam w PCI (w sumie to teraz nic tam nie mam :D) jak i HDD będą bezpieczne?

To zależy od płyty głównej. Twoja AFAIK ma dzielnik PCI automatyczny wg FSB CPU z możliwością manula AFAIK na 1/5.

Przy 166Mhz będziesz miał 33Mhz więc bez obaw.

PCI = FSB / 5

yacub napisał(a):
pss. o co chodzi z tym trybem "Ultra"? To znaczy, ze Bartony bedą mi gorzej chodziły?

Jeśli chcesz wykorzystać tryb DUAL CHANNEL Twoja płyta główna musi obsługiwać ten tryb. Na chwilę obecną taki "ficzer" dostępny jest w układach NVIDIA nForce, Intel Canterwood, Sprindale, Granite - Bay. Dodatkowo całośc musi być wspierana przez jednostkę, która potrafi wykorzystać tryb pracy "podwójnej prędkości pamięci", a niestety starsze układy AMD na Bartonie skończywszy nie potrafią tego wykorzystać. Konkurencja w postacji Intela jest w tej dziedzinie do przodu o krok i z powodzeniem pracujesz w trybie Ultra na platformie dysponując dwoma układami 2 x 400Mhz = 800Mhz ogólnej prędkości magistrali dla samych pamięci. W AMD dopiero Athlon 64 potrafi wykorzystać ową potencję drzemiącą w technologii Ultra. Mając do dyspozycji układy oparte o rdzeń Thoroughbred czy Barton wraz z nforce2 możesz uruchomić je w trybie dual, jednak przyrost mocy nie powala na kolana w różnicy single vs. dual, poza wcześniej wspomnianą syntetyką programów testujących.
kolejnym warunkiem wykorzystania (co bardziej posiadania i tak nic nie dającego trybu Ultra na platformie AMD) musisz dysponować identycznymi układami pamięci stworzonych na takich samych układach o identycznym rozkładzie scieżek na PCB.

Zatem jeśli nie dysponujesz j/w .. omiń kombinacje i skup moce na wcześniej założonych planach.

Tytuł:
PostNapisane: 1 sty 2004, 20:02 
Moderator forum

qubix napisał(a):
BTW...sorka za offtopic...
Co do mainboardów MSI KT 4...to mam pytanie...czy istnieje jakas praktyczna róznica pomiedzy KT4 V a Ultra?????

KT4V Ultra ma nowszy revision, zaaplikowali w bios obsługę Bartonów oraz dodali Bluetooth.

Tytuł:
PostNapisane: 1 sty 2004, 20:08 
Oldboy Battlefield.pl

widzialem i montowalem Q-teka = megabajt to samo leciutkie i napiec nie trzyma 12v-> 12.98v
nie polecam

Tytuł:
PostNapisane: 1 sty 2004, 20:14 
Moderator forum

Okota napisał(a):
widzialem i montowalem Q-teka = megabajt to samo leciutkie i napiec nie trzyma 12v-> 12.98v
nie polecam

Okey, w takim razie będzie ten 360W Chieftec. Teraz tylko pytanie: jakie chłodzenie?

Tytuł:
PostNapisane: 1 sty 2004, 21:34 
Moderator forum

yacub napisał(a):
Okey, w takim razie będzie ten 360W Chieftec. Teraz tylko pytanie: jakie chłodzenie?

Oczywiście powietrzne :wink:
Ile chcesz wydać ?

Tytuł:
PostNapisane: 1 sty 2004, 23:54 
Moderator forum

===Tomy===[PL] napisał(a):
yacub napisał(a):

Oczywiście powietrzne :wink:
Ile chcesz wydać ?

Raczej wolałbym nie przekraczać 100zł - coś co wystarczy na ostudzenie 2400+ - bez fajerwerków w stylu regulacji prędkości, LCD, i napędu nadprzestrzennego.

Tytuł:
PostNapisane: 2 sty 2004, 00:04 
Moderator forum

yacub napisał(a):
Raczej wolałbym nie przekraczać 100zł - coś co wystarczy na ostudzenie 2400+ - bez fajerwerków w stylu regulacji prędkości, LCD, i napędu nadprzestrzennego.

and the winner is ... : Spire Whisperock IV (miedziana wstawka) za ~49 zł.

Tytuł:
PostNapisane: 2 sty 2004, 00:20 
Oldboy Battlefield.pl

podaj jeszcze linka i bedzie chlopak happy :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 2 sty 2004, 00:25 
Moderator forum

Okota napisał(a):

Proszę bardzo: http://ultramedia.pl/sklep/opis/t24017
Tylko drogo mają .. ale mogłem zaniżyć cenę :P

Tytuł:
PostNapisane: 2 sty 2004, 04:01 
Moderator forum

===Tomy===[PL] napisał(a):
Okota napisał(a):

Proszę bardzo: http://ultramedia.pl/sklep/opis/t24017
Tylko drogo mają .. ale mogłem zaniżyć cenę :P

U mnie jest za 52 złote - tak więc jutro kupię 8)

Bajdełej - ustawić go przy tych napięciach na 2200+? Czy lepiej nie ryzykować i zaczekać na lepszy zasilacz?

Tytuł:
PostNapisane: 2 sty 2004, 12:23 
Moderator forum

yacub napisał(a):
Bajdełej - ustawić go przy tych napięciach na 2200+? Czy lepiej nie ryzykować i zaczekać na lepszy zasilacz?

Liczy się stabilność pracy i jakość napięć poszczególnych progów.
Możesz wypróbować, ale uprzednio zaopatrz się w dobry soft do pomiarów np. MBM i .. do dzieła.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 42 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 2