Teraz jest 4 gru 2024, 21:11

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 5 paź 2005, 16:43 

wojoo piszac ze EA jest najgorsza firma produkujaca gry wykazales sie wielce wielka niewiedza na ten temat. EA istnieje juz dobre ponad 10 lat i wypuscila same hity np NFS czy serie C&C po wykupieniu Westwood jak i wiele innych. EA moze i owszem jest komercyje ale robi gierki dla wieszkosci a nie dla mniejszosci chyba logiczne. Jak dla mnie EA jest druga firma ktora robi najlepsze gry zaraz bo Blizzardzie ale nawet on musi wrowadzic komerche bo by upadl co by niewiele brakowalo...

Co do tematu path jest dobry mi sie podoba gra sie duzo milej czego oczywiscie wszystkiego naprawic sie nie da ale po to sa pathe, nawet CS 1.6 niby ostatny path a ciagle przez steama cos zciaga. EA nie jest bogiema aby stworzyc gre perfekcyjna ktora by sie kazdemu podobala.

Tytuł:
PostNapisane: 5 paź 2005, 16:43 

Cytuj:
a masz więcej niż 2 metry i 100 kilo wagi? bo jak nie, to się ciebie nie boję a dziecinnie to sam się zachowujesz, płacząc, że ci awanse popsuli, choć sam jeszcze drugiego unlocka nie miałeś... jak ci popsuli ulubioną zabawkę, czyli statsienie, to się obraź i idź grać w coś innego i możesz mnie znienawidzić, szukać na serwerach i polować na mnie - po twoich statach widzę, że będę miał łatwe fragi

Wystarczy mi 180 cm i 90 kg aby było szbyciej niż ostatnia walka Gołoty, możemy sie spotkac jak cuś na live nie mam nic przeciwko.

Cytuj:
wojoo piszac ze EA jest najgorsza firma produkujaca gry wykazales sie wielce wielka niewiedza na ten temat. EA istnieje juz dobre ponad 10 lat i wypuscila same hity np NFS czy serie C&C po wykupieniu Westwood jak i wiele innych. EA moze i owszem jest komercyje ale robi gierki dla wieszkosci a nie dla mniejszosci chyba logiczne. Jak dla mnie EA jest druga firma ktora robi najlepsze gry zaraz bo Blizzardzie ale nawet on musi wrowadzic komerche bo by upadl co by niewiele brakowalo...

Zgadzam się może i zrobili ale kontynuacje tych gier jeśli pwostały są moim zdaniem bardzo słabe. Blizzard to bardzo dobra firma EA nie ma się nawet co porównywać.

Ostatnio edytowano 5 paź 2005, 16:47 przez wojoo[PL], łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 5 paź 2005, 16:58 

wojoo[PL] napisał(a):
Zgadzam się może i zrobili ale kontynuacje tych gier jeśli pwostały są moim zdaniem bardzo słabe. Blizzard to bardzo dobra firma EA nie ma się nawet co porównywać.

Jasne, Red Alert bylo bardzo slabe...
Pomijam gry, w ktore zadna inna firma nie ruszylaby kijem, jak Fleet Command czy Sub Command. Co do polaczenia z firma Jane's, powstalo kilka innych tytulow, ktore bez EA nie zostalyby wydane.
Wczesniej pisales jakie to nieoryginalne i odgrzewane pomysly ma EA. Nie pamietam poprzednika takiej gry jak chocby Sims i mozna podac jeszcze wiele...
Ale ja mam wrazenie, ze i tak tego kolesia sie nie przekona i pewnie wszelka proba niezgodzenia sie z jego kontrowersyjnym zdaniem bedzie prowadzila do proby umowienia sie na 'sparing' w 4 piesci...
Bieda... :roll:

Swoja droga nigdy nie przepadalem za Blizzardem do czasu Diablo 2 :twisted: ...

Tytuł:
PostNapisane: 5 paź 2005, 17:22 

mcmt napisał(a):
wojoo[PL] napisał(a):

Swoja droga nigdy nie przepadalem za Blizzardem do czasu Diablo 2 :twisted: ...

już nie mówiąc o tym, że Blizzard tak naprawdę zrobił dwie oryginalne gry - pierwsze Diablo i Lost Vikings :) od tego czasu powielają tylko schematy - i choć robią to genialnie, to mnie ich gry nie ruszają. EA ma IMO masę szajsu w swojej ofercie, ale przy tylu wydanych tytułach kilka z nich na pewno okazuje się być dobrymi. No i nie zauważyłem, żeby nowy patch był jakoś szczególnie komercyjny, wręcz przeciwnie, jest krokiem w stronę graczy, w stronę prawdziwych fanów, którzy kochają BF za grę drużynową, za różnorodność taktyki, za wykorzystanie sprzętu, a nie za Strike at Karkand

Tytuł:
PostNapisane: 5 paź 2005, 17:25 

Cytuj:
już nie mówiąc o tym, że Blizzard tak naprawdę zrobił dwie oryginalne gry - pierwsze Diablo i Lost Vikings :)

Zapomniałeś chyba o hitach: warcraft i starcraft które wniosły bardzo wiele w świat gier strategicznych, w które się jeszcze gra po necie mowa o starcrafcie. Wątpie,aby ktoś grał w bfa2 za 7 prawie 8 lat.

Ostatnio edytowano 5 paź 2005, 17:26 przez wojoo[PL], łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 5 paź 2005, 17:25 

boze co za bzdurny offtopic. czego bys chcial wojoo zeby firma dzialajaca na rynku nie byla komercyjna? w nastepnym odcinku zażadaj suchej wody.
warcraft? starcraft? rozbudowane pomysly z Dune 2. ten kto pisal o Diablo i Lost Vikings mial racje , te gry byly nowatorskie zwlaszcza Diablo...

Tytuł:
PostNapisane: 5 paź 2005, 17:30 

przsoi napisał(a):
boze co za bzdurny offtopic. czego bys chcial wojoo zeby firma dzialajaca na rynku nie byla komercyjna? w nastepnym odcinku zażadaj suchej wody.

Kolejny ... to wszystko co powiedziałem kręci się wokół jednego KLIMAT w grach, ten kto pamięta stare gry wie o co chodzi. Ostatnio wszystko kręci się wokół kasy ea wydaje gierki co roku (jak nie co pół ostatnio) z nowym numerkiem nie zmieniając żadnych konkretów. Rozumiem gdyby były idealnie po co zmiany, ale nie są. Koniec tematu.

Cytuj:
rozbudowane pomysly z Dune 2

Powiedział bym że diametralnie rozbudowane.

Tytuł:
PostNapisane: 5 paź 2005, 19:29 

EA robi wiele gier, ktore trafiaja wylacznie na np rynek USA. Jak na swiatowego giganta to udowadnia, ze tak do konca pod publike nie graja. Publike to moze tak ale nie komerche ;p

Napisales wojo o wydawaniu nowych gier co 1 rok z nowym numerkiem. Moge byc nie w temacie ale czy poza fifa/nba/nhl etc sa jeszcze jakies tytuly, ktore tak maja? gry sportowe co roku maja polespzona grafike itp *********. Do tego uaktualnione czy poszerzone bazy danych. Nie jest dziwne, ze robia co rok z nowym numerkiem bo przeciez nie beda co rok wydawali patcha do np "fifa 2000" pod tytulem "Sezon/fifa 2001,2002 itd itd"

Co do patcha 1.03 to juz sie wypowiedzialem, ze zajeli sie TYM czego WIEKSZOSC graczy chcicala. Tak jak wpeirw wydali hot fixa na apel graczy tak teraz rowniez uklonili sie w nasza strone. Dlatego nie mam im nic do zarzucenia. Na poprawe innych bugow i balans moge poczekac jeszcze troche.

ps. ktos tam wspomnial o cs 1.6. Bledne informacje posiadasz. Cs 1.6 juz dawno nie jest aktualizowany(sam mam teraz cs:s) to co co jakis czas sie sciaga to poprawki do enginu hl1, ktore wymusilo wprowadzenie Vac2.

Tytuł:
PostNapisane: 5 paź 2005, 19:29 

wojoo[PL] napisał(a):
przsoi napisał(a):

Kolejny ... to wszystko co powiedziałem kręci się wokół jednego KLIMAT w grach, ten kto pamięta stare gry wie o co chodzi. Ostatnio wszystko kręci się wokół kasy ea wydaje gierki co roku (jak nie co pół ostatnio) z nowym numerkiem nie zmieniając żadnych konkretów. Rozumiem gdyby były idealnie po co zmiany, ale nie są. Koniec tematu.

Cytuj:
rozbudowane pomysly z Dune 2

Powiedział bym że diametralnie rozbudowane.

taaak kolejny temat z cyklu dawniej wszystko bylo lepsze. Jezeli chodzi o Dune2 i Crafty... byla mowa o tym co bylo NOWATORSKIE.
Btw. nie koniec tematu, tylko koniec twoich/moich offtopicowych rozwazan na temat komercji (kuriozum-jak firma rynkowa ma byc niekomercyjna?!), nostalgi za starymi "klimatami" (tak, ja tez bylem kiedys piekny i mlody wiem o co chodzi-gry byly lepsze, filmy lepsze, wino lepsze, itp itd).
Prosba do modow. Caly ten offtopicowy szajs poslac do kosza.

Tytuł:
PostNapisane: 5 paź 2005, 19:37 

Cytuj:
Btw. nie koniec tematu, tylko koniec twoich/moich offtopicowych rozwazan na temat komercji

Wydawało mi się że to zbyt proste i nie musze pisać że właśnie o to mi chodzi ale widać że jednak powinienem ...

Cytuj:
(kuriozum-jak firma rynkowa ma byc niekomercyjna?!)

Wszystkiem firmom zależy na jak największych zyskach to wiadome, ale chodzi także o szanowanie graczy a nie ich oszukiwanie, obiecując, a pozniej wychodzi że widziała świnia niebo.

Cytuj:
fifa/nba/nhl etc sa jeszcze jakies tytuly, ktore tak maja?

Simsy?, Undergraund 2 (gra bez klimatu). Seria BF i Generals to 2 gry które są interesujące z ich stajni.

Cytuj:
co rok wydawali patcha do np "fifa 2000" pod tytulem "Sezon/fifa 2001,2002 itd itd"

Myślę że rozwiązanie typu: Wychodzi np. Fifa 2000, w roku 01 wychodzi dużo tańszy dodatek do niej z tymi kilkoma teksturkami i nowymi nazwiskami. W 02 wychodzi nowa fifa itd.

Ostatnio edytowano 5 paź 2005, 19:53 przez wojoo[PL], łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 5 paź 2005, 20:00 

Cytuj:
Simsy?, Undergraund 2 (gra bez klimatu). Seria BF i Generals to 2 gry które są fajne z ich stajni.

Pomyslmy:
Simsow mamy az 2 czesci. Z czego 1 byla super nowatorska natomiast 2 to odnowienie tematu aby gra wciaz ciekawila i rpzyciagala nowych graczy(na stara grafe itd nikt nie poleci juz)

Underground mamy tez az 2 czesci z czego 2 zostala dosc znacznie rozbudowana. Fani jedynki zachwalaja pod niebiosa 2...

A mielismy mowic o co rocznym wydawaniu ;]

Ja np osobiscie uwazam c&c generals za zniewage dla serii C&C z uklonem w strone RA natomiast wiem, ze innym sie podoba. O gustach sie nie dyskutuje-gusta sie ma.

Tytuł:
PostNapisane: 5 paź 2005, 20:01 

lens napisał(a):

Co do tematu path jest dobry mi sie podoba gra sie duzo milej czego oczywiscie wszystkiego naprawic sie nie da ale po to sa pathe, nawet CS 1.6 niby ostatny path a ciagle przez steama cos zciaga. EA nie jest bogiema aby stworzyc gre perfekcyjna ktora by sie kazdemu podobala.

Haha ale zart Ea jest najlepsze .. Valve wypusciłą 2 gry i stac ja na utrzymanie przez kolejne 5 lat az wyjdzie Half life 3 . A takiue Ea kupuje akcje wszystkich firm komputerowych bo jak by cos sama miala zrobic to juz wielki problem.. Seria NFs od hot pursuit to nie to samo .

Tytuł:
PostNapisane: 5 paź 2005, 20:02 

Cytuj:
Simsow mamy az 2 czesci.

Chodziło mi o chyba 10 dodatków :)

Cytuj:
Haha ale zart Ea jest najlepsze .. Valve wypusciłą 2 gry i stac ja na utrzymanie przez kolejne 5 lat az wyjdzie Half life 3 . A takiue Ea kupuje akcje wszystkich firm komputerowych bo jak by cos sama miala zrobic to juz wielki problem.. Seria NFs od hot pursuit to nie to samo.

Święta prawda ... :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 5 paź 2005, 20:11 

Doom Valve nie zarobilo dzieki 2 tytulom. HL1 stal sie super produkcja i klasykiem ALE gdy byl nowy az tak wiele osob go nie mialo. Tak na prawde dopiero CS(modyfikacja zrobiona przez graczy !! a odkupiona potem przez valve z tego co wiem) sprawil, ze ludki zerknely "a skad to jest". Do tej pory wielu graczy cs na oczy hl nie widzialy :shock:

Hl2 natomiast(tak tez mam oryginalne ale dla cs:s) to jest SYF. Tak mowie to ktorys juz raz publicznie. Wiem, ze dostalo wiele nagrod i setki osob zemdlalo z wrazenia przy tym. NIe zmienia to fakltu, ze Hl2=HAŁA.

Fabula-to wlasciwie tam jest jakas? AAA mamy isc ratowac swiat bo tak. Nic nam wiecej nie mowia i zadowoleni prujemy naprzod.

Walczymy z dzielnym ruchem oporu. Tylko dlaczego prawie zawsze jestesmy sami? a jak juz z kims to to bardziej lopot niz pomoc ? Dlaczego nasz ludek nie mowi? Dlaczego AI jest na tak zenujacym poziomie, ze chyba to to samo, ktore bylo w hl1(pare lat roznicy w technologi...)

W hl1 gralem pare razy. Czesto mialem "szoka" gdy cos na mnie wyskoczylo etc. W hl2 bieglem przed siebie prujac ile wlezie. Nie ma bossow a final to chyba zrobili na od***** byle jakis byl bo inaczej tego wytlumaczyc nie umiem. Gdyby nie cs:s to hl2 mialby duzo nizsza sprzedaz.

ps. Moze mod wyciagnie posty o grach do oddzilnego topicu? :p Rozmowa dosc ciekawa a tu zasmiecamy.

Tytuł:
PostNapisane: 5 paź 2005, 20:51 

OT.. jeśli chodzi o AI to chyba najlepsza jaką pamiętam miało soldier of fortune2,natomiast HL2 jest jednorazowe,fajna grafa,ciekawe bronie(nie wszystkie)szybko się nudzi

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2