Railman napisał(a):
a moje wnioski:
po wejsciu Polski do UE bedziemy placic 50 % podatku za nasze SDI, modemy i neostrady (w to akurat nie wierze ale nie o to mi chodzi

)
wiekszosc ludzi bedzie pracowala na czarno bo obciazenia dla pracodawcy beda za wysokie zeby oplacalo sie legalne zatrudnienie. Rzad bedzie kradl niepelnosprytnym legalnie pracujacym ludziom mase pieniedzy, zeby potem rozdac je nierobom i cwaniaczkom.
A znasz jakiś kraj obecny dziś w UE który stracił by na przyłaczeniu się do UE ? Bo ja nie. W każdym, dosłownie każdym kraju UE jeśli chodzi o rozwój technologiczny, jakość życia czy wpomniane łacza internetowe jest lepiej niż w Polsce. Może zamiast wyciągać tu jakieś czarne proroctwa warto się zastanowić jak to możliwe że wszyscy w UE mają lepiej skoro ta Unia taka zła ?

Cytuj:
ten komentarz ma uswiadomic ze dobrobyt rodzi sie poprzez ciezka - nieskrepowana podatkami prace, a nie poprzez zaszczepienie kolejnych podatkow, obciazen ,vatow, kilovatow i glupich przepisow.
rzad wzialby sie za obnizke podatkow, a robi dokladnie odwrotnie wchodzac do ue
A jak sądzisz skąd państwo będzie miało pieniądze na wszystko (służba zdrowia,drogi,policja,straż itp.) jak nie z podatków ?
Obniżenie wszystkich podatków to zabujstwo dla gospodarki.
A podatek na net po wejściu do UE najprawdpodobnie będzie 0%. Czemu o tym nie wspomniałeś ?

Cytuj:
tak w ogole skoro plik sciagal sie 3MB na sekunde to sciagnal sie po 33 sekundach... skad tam wytrzasnales 20 minut?

jezeli sciagnelo sie przez 20 min to predkosc wynosila 80kB/s = 640 kbitow/s
DAP kłamie

Na SDI potrafi pokazywać jakieś pierdoły 200-500KB/s
przy ściąganiu z wielu segmentach.