Teraz jest 20 lut 2025, 21:00

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 417 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 28  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 28 paź 2007, 11:49 

Gra graficznie wymiata. Fabuł jest dobra gameplay jest cudowny. A najlepsze to ze na starszym sprzęcie grafika jest cudniutka :) tytuł gry roku dla mnie nie byłby zaskoczeniem.

Tytuł:
PostNapisane: 28 paź 2007, 11:53 

Max PL napisał(a):
Gra graficznie wymiata. Fabuł jest dobra gameplay jest cudowny. A najlepsze to ze na starszym sprzęcie grafika jest cudniutka :) tytuł gry roku dla mnie nie byłby zaskoczeniem.

no, nareszcie jakas rozsadna pozytywna opinia :D

moj post skopiowany z innego forum.

nie bede wam tu wciskac kitow i nie powiem ze to jakas wielka rewolucja, to widac nawet po tych screenach z gory strony. mimo to crysis - podobnie jak fc w dniu premiery - nie ma w swojej klasie zadnego konkurenta. I to nie tylko pod wzgledem oprawy i interaktywnosci(fizyka, ale o tym pozniej), ale tez - osmiele sie stwierdzic - samego gameplayu. ten dajacy nam supermoce kostium to naprawde strzal w dziesiatke. podobnie jak w fc mozemy wykonywac misje na wiele sposobow, plansze sa otwarte i daja nam duze pole do manewrow. jednak dopiero ten kostium otwiera prawdziwe spektrum roznych innych mozliwosci.
po nacisnieciu i przytrzymaniu kolka myszki otwieramy menu tych mocy. sa to:
-zwiekszona szybkosc, i to nie jakis marny sprint a naprawde niezly zapieprz, niestety dziala bardzo krotko, ale mozemy np wybic sie z jakiegos kamienia i przeleciec nad probojacym rozjechac nas wrogim jeepem, po czym celnym strzalem w bak wyeliminowac cala zaloge
-zwiekszona sila - od razu mowie, ze najwidoczniej zrezygnowano z lamania drzewek piesciami. i bardzo dobrze, bo wygladaloby to kretynsko mozemy za to "łamac" przeciwnikow, rozwalac sciany i dachy wiekszosci budynkow... co powiecie np. na szybki sprint do obsadzonej przez ckm chatki, zmiana mocy kostiumu na strenght, skok na dach, rozwalenie go pod naszymi nogami ciosem piesci i wlasnoreczne ukatrupienie wszystkich delikwentow w srodku?
dalej mamy cloack - niewidzialnosc. daje po prostu niesamowite mozliwosci taktyczne, ale zostala tez zrealizowana z duza dawka rozsadku. z bliska zoltki zorientuja sie ze cos jest nie tak. to samo, gdy nagle krzaki niedaleko nich zaczna dziwnie szelescic. im szybciej sie poruszamy, tym szybciej schodzi energia kostiumu, jednak wystarczy sie gdzies schowac i poczekac kilka sekund na doladowanie i juz mozemy isc dalej. gdy jestesmy niewidzialni mozemy chwytac i dusic przeciwnikow.
procz tego jeszcze ulepszona tarcza, pozwalajaca nam absorbowac wiecej obrazen i menu modyfikacji broni. do kazdej mozemy dolozyc tlumik, celownik kolimatorowy, latarke(swiatlo z niej padajace wyglada po prostu genialnie!) i costam jeszcze o czym zapomnialem, ale najwyrazniej nie bylo zbyt przydatne
z owych broni strzela sie bardzo przyjemnie. odrzut nie jest przesadzony jak w moh airborne, nie sa tez zbyt celne jak w cod2. pod tym wzgledem jest niemal idealnie - strzela sie na tyle dobrze, ze przy odrobinie wysilku mozna bez problemu grac na najwyzszym poziomie trudnosci(delta). a warto, bo tylko na nim wrogowie mowia po koreansku i sa odrobinke madrzejsi
przejde teraz moze do pojazdow. w demie pojawia sie kilka opancerzonych jeepow i zwykly pickup ktorego widac na jednym ze screenow. pamietajac zachwyty nad modelem jazdy z ktorejs zapoweidzi w cda oczekiwalem bog wie czego i tego nie dostalem, ale i tak jest bardzo dobrze. jezdzi sie po prostu przyjemnie, chociaz szkoda ze nawet cywilnego pickupa ciezko porzadnie rozpedzic, a nawet jest to wrecz niemozliwe. uszkodzenia tez robia wrazenie - rozbryzgi krwi i "pajączki" na szybach wygladaja przednio, ale niestety dosc szybko znikaja(choc na pewno w pliku cfg mozna przedluzyc ich zywotnosc).
ogolnie rzecz biorac, nie jest tak, ze gra wymaga od nas chowania sie za przeszkodami i jakis straszliwie wymyslnych taktyk(choc sa i takie momenty). poniewaz zazwyczaj mamy po naszej stronie element zaskoczenia, mozemy chwilke przyjrzec sie otoczeniu w poblizu zgrupowania wrogow i pomyslec jak by tu je wykorzystac. wystarczy troche wyobrazni i zamiast zwyklego strzelania bedziemy miec cos znacznie lepszego niz dowolny hollywodzki film akcji

hmm... troszke za bardzo sie rozpisuje, wiec czesc o technikaliach zostawie sobie na pozniej. ale za to przyjdzie ona z kilkoma screenami, zebym mogl ci, Kalmilu drogi, udowodnic ze nie masz racji

aha, jeszcze jedno. niech nie zmyla was te paski na dole i gorze ekranu na screenie z twarza.( http://img515.imageshack.us/my.php?imag ... 736wh3.jpg ) pozniej mamy okazje spotkac kilku innych kolegow z oddzialu - i ich twarze sa rownie dopracowane. pelen fotorealizm.

ed2: teraz przypomnialem sobie, ze ostatnia czesc gry rozgrywac sie ma w przestrzeni kosmicznej, na statku obcych. poczatkowy skok spadochronowy daje przedsmak tego, co czeka nas przy zerowej grawitacji zapowiada sie naprawde smakowicie.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 28 paź 2007, 12:09 

Demo singleplayer to najgorsze co mogło być, strasznie się rozczarowałem. Nawet nie przeszedłem całej misji bo przez te filmiki i nudne przemierzanie dżungli w poszukiwaniu kolejnych 2 przeciwników to jest żałosne.

Grałem w bete multiplayer i mogę śmiało powiedzieć, że ten tryb jest o wiele lepszy bowiem spędziłem na nim kilka godzin.

Crysis -> Uninstall

PS: Jeśli ktoś chce klucz do bety MP to pisać na GG.

Tytuł:
PostNapisane: 28 paź 2007, 12:14 

chyba nie gralismy w tego samego crysisa.
ale doceniam konstruktywna krytyke, "te filmiki" - to mowi samo za siebie!
a jezeli "przemierzales dzungle w poszukiwaniu kolejnych 2 przeciwników", to chyba nie do konca pojales o co chodzi w tej grze. nastepnym razem idz chociaz za zielona strzaleczka na kompasie. to nie multiplayer :omg:

Tytuł:
PostNapisane: 28 paź 2007, 12:16 

Może powiesz, że pomiędzy zgrupowaniami przeciwników nie ma żadnego odstępu czasowego? Ja grając w SP po prostu się znudziłem i odinstalowałem, oprócz grafiki ta gra nie wprowadza nic ciekawego.

Ostatnio edytowano 28 paź 2007, 12:20 przez Toniak.47, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 28 paź 2007, 12:19 

gralem w demko u kolesia na nowym kompie i niestety na opcjach wery high gra osiaga jakies 5-14 klatk w rozdzielczosci 1024 jego sprzet to:
amd 6000x2, 2 gb ramu, 8800gts 320mb. Dopiero na medium grało się płynnie.

Tytuł:
PostNapisane: 28 paź 2007, 12:21 

Toniak.47 napisał(a):
Może powiesz, że pomiędzy zgrupowaniami przeciwników nie ma żadnego odstępu czasowego?

oczywiscie ze jest. a co, maja stac jak kolki 50 metrow od siebie? takie rozwiazanie, tzn patrole i obozy, jest najlepsze, bo mozna jakos solidnie zaplanowac akcje przed atakiem, a walki z patrolami to takie, mozna by powiedziec, przerwyniki.

Tytuł:
PostNapisane: 28 paź 2007, 12:25 

Okej - przerywniki.

Nie uważasz, że takie elementy występują w skradankach typu Splinter Cell albo Metal Gear Solid? Może dlatego, że oczekuję na inną grę tak krytykuje tą a grałem w mnóstwo tytułów, również na konsolach.

Porównam z Call of Duty 4: Modern Warfare. Uruchom demo, rozglądnij się wokół siebie i zauważ, że akcja rozgrywa się dosłownie w każdym kierunku jaki popatrzysz. Demo jest bardzo krótkie ale nim chociaż nie można się znudzić po przejściu paru metrów.

Tytuł:
PostNapisane: 28 paź 2007, 12:32 

Toniak.47 napisał(a):
Okej - przerywniki.

Nie uważasz, że takie elementy występują w skradankach typu Splinter Cell albo Metal Gear Solid? Może dlatego, że oczekuję na inną grę tak krytykuje tą a grałem w mnóstwo tytułów, również na konsolach.

Porównam z Call of Duty 4: Modern Warfare. Uruchom demo, rozglądnij się wokół siebie i zauważ, że akcja rozgrywa się dosłownie w każdym kierunku jaki popatrzysz. Demo jest bardzo krótkie ale nim chociaż nie można się znudzić po przejściu paru metrów.

sam uwazam ze demo cod4 jest swietne, ale nijak nie mozna go porownywac z crysisem. mapki w cod sa 100% liniowe, czujesz sie jakbys jechal w bobsleju - jest ekscytujaco, ale z toru nie wyjedziesz. natomiast crysis to zjazd na desce/nartach z jakiejs fajnej stromej gorki w alpach :)
a co do przerywnikow - sam wolalbym, by byla mozliwosc manipulowania kamera w czasie ich trwania(mam tu na mysli te w ktorych ogladamy akcje z 1wszej osoby), ale do wprowadzenia w klimat i tak niezle sie nadaja(ten samolot a w tle pograzona w ciemnosci wyspa.... mniam).

Tytuł:
PostNapisane: 28 paź 2007, 12:39 

Seria 'Call of Duty' słynie z tego, że rozgrywka w SP jest liniowa, więc tu mnie nie zaskoczyłeś, bo każdy o tym wie. Jednak jak zauważyłem, napisałeś:
Cytuj:
(ten samolot a w tle pograzona w ciemnosci wyspa.... mniam)

Wygląda to efektownie ale oprócz grafiki, SP niczym mnie nie zaskoczył. Myślę, że jest jeszcze sporo takich osób które tak myślą.

Tytuł:
PostNapisane: 28 paź 2007, 12:51 

Toniak ja Ci z kolei powiem ze dla mnie COD4 to wieksze rozczarowanie niz QW;ET. Demo SP nawet nie przeszlem, proste i ograniczajace - jedna wlasciwa droga itd, w takim Crysie jestes nie ograniczony i na upartego mozna przejsc demo nie zabijajac ani jednego przeciwnika.

Wszystko kwestia gustu, jak dla mnie Crysis jest zajebisty a Cod4 kicha jakich malo, sporo gorsza od QW;ET.

Ostatnio edytowano 28 paź 2007, 12:53 przez Jan_Twardowski, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 28 paź 2007, 12:52 

A mi za to ET:QW nie przypadł do gustu. Każdy szuka czegoś innego :wink:

Ostatnio edytowano 28 paź 2007, 13:07 przez Toniak.47, łącznie edytowano 3 razy

Tytuł:
PostNapisane: 28 paź 2007, 12:55 

Demo COD, nie powaliło mnie, wiadomo że MP jest bardziej grywalny od SP, ale mimo wszystko, COD jest zbyt szybkie i chaotyczne. Za to Demo Crysisa, nawet w SP daje dużo zabawy. Grafika naprawdę ładna, i to nawet na moim Gf 6600. 8) Pogram jeszcze w demo i są duże szanse że kupię ten tytuł.

Tytuł:
PostNapisane: 28 paź 2007, 13:08 

A grałeś w COD4 multiplayer? No bo zakładam, że tak, jeśli porównujesz do ET:QW w którym raczej na SP nie zwraca się uwagi w ogóle.

Tytuł:
PostNapisane: 28 paź 2007, 13:24 

Te filmiki są słabiutkie, od strony technicznej moze i fajne, ale co z tego, jak to jest nudne? Co mnie obchodzi ze zabili jednego żołnierza? OJEJ? To samo jak pod koniec - jakis alien porwał tego czarnoskórego komandosa - ZIEEEEW. Filmiki są dobre jak w grze jest jakas sensowna fabuła i bohaterowie. W takim HL2 i Epizodach do niego gdzie się przywiązuje do bohaterów (np Alyx). Ale nie w Crysisie gdzie gadają nic nie znaczące twarze...

I zgadzam sie z toniakiem, dla mnei to również porażka :) Wszystko jest tak samo nudne jak w FarCry, co z tego ze moge przejsc gre na wiele różnych sposóbów, jak do niej nigdy nie bede wracać? Mimo nieliniowości jakos w ogóle mi sie nie chciało przechodzić FC po raz drugi (ba, nawet rzygałem juz tą grą w końcówce, ale chciałem przejść bo ją kupiłem...). To samo z Crysis. Mimo ze to demko chciałem je ukończyć jak najszybciej, bo mnie mdliło...

Chyba nie takie wrażenie ma robic demonstracja gry, co? Odpychać od pełnej wersji? Jak zagrałem w CoD4 Demo to po przejsciu mówię sobie "kurcze juz koniec?" To samo z UT3, kilka godzin spędziłem przy demku grając na 2 mapach z botami.

I nie tylko ja mam takie zdanie, a przejrzałem różne fora...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 417 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 28  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2