Sidor Retired a czy ja napisalem, ze za czasow SLD sluzba zdrowia miala sie lepiej? Nie miala i miec nie bedzie dopoki tego nie sprywatyzuja. Darmowa educkacja i sluzba zdrowia to mity komunistyczne i PIS dalej twardo w nich trwa - mozna powrocic do listy nazwisk skandal'a
Cytuj:
Jestem młody, ale jak spojże na Balcerowicza Millera Czy Kwaśniaka to szczena opada
Wciaz czekam na te straszne fakty, ktore pietnuja w/w Z tego co wiem to ekonomisci bardzo chwala Balcerowicza za to co robil i co chcial zrobic...
Cytuj:
Wielu ludzi ma w dupie służbe zdrowia bo nie o was chodzi...Przecież mialy być podwyżki itp a gówno było. Oczywiście jak zawsze dostali nasze gwiazdy nauczyciele Twisted Evil
Ciekawe myslenie. Sluzbie zdrowia dac a na edukacje nie...Gdyby nie te gwiazdy to by twoi rodzice nie mieli zadnego zawodu(zreszta jak my wszyscy). Mam ciotke pielegniarke wiec wiem, ze za malo zarabiaja tylko jedno ale. Tak dlugo jak korupcja bedzie synonimem lekarza, tak dlugo jak bedzie wykorzystywany sprzet szpitala do prywatnych gabinetow, tak dlugo jak beda jechac na 2 fronty(panstwowo i prywatnie) tak dlugo nie dalbym im nic. Place te cholerne skladki a gdy musialem skorzystac z opieki to uslyszalem "w okolicy grudnia bedzie termin dla refundacji" i pah wyskoczylem z 900zl aby zalatwic to w prywatnej klinice gdzie bylem traktowany jak "ktos". Wiele lat temu gdy przytrafila mi sie dosc rzadka choroba lekarze chcieli mnie na rok/dwa dac w gips po pas(spytaj sie rodzicow jakbym wtedy wygladal i czy kiedykolwiek bym mogl chodzic) Nie powiedzieli jednak, ze w Poznaniu to samo mozna wyleczyc nowsza metoda, ktora w tylko niewielkim stopniu ingeruje w zycie pacjenta(trzeba bylo nosic specjalna "opaske") Gdybym sie nie dowiedzial od kobiety, ktorej dziecko mialo to samo to nie wiem jak by teraz wygladalo moje zycie

Panstwowa sluzba zdrowia to szambo i trzeba jak najpredzej wyjac korek i je spuscic.