Teraz jest 11 kwi 2025, 18:21

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 140 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 18 lut 2007, 14:51 

Wandalizm-nie raz widze jak banda debili matołow imbecyli kretynow itp niszczy np: nowo wybudowane boisko. nie rozumiem co jest fajne w wywalaniu kontynerów PCK podpalanie smietnikow czy mazaniu klatek markerem sławne CHWDP (tylko ze wiekszosc frajerow jak juz dorwie ich policja to sra po gaciach)
jak sie widzi takich... to az sie chce złapać takiego i rozmazać jego twarz na chodniku

Tytuł:
PostNapisane: 18 lut 2007, 15:38 

Tylko najciekawsze skąd to się wzięło, bo normalne to to nie jest. A co do poszanowania kraju, to nie trzeba jechać na zachód, wystarczy przejechać się do Czech, tam nawet książka telefoniczna w budce telefonicznej jest.

Tytuł:
PostNapisane: 18 lut 2007, 15:56 

zgadzam się Lailonn generalnie ale...
u nas brak jest naprawdę miejsc gdzie można się kulturalnie wybrać i spędzić czas, owszem może jest oki w Wawie, Wrocku czy Krakowie ale np. w moim kochanym Olsztynie już nie...czemu? ot bo jest jeden basen na całe miasto, za godz grania w tenisa zimą musze bulić 40 zł, sal do wynajęcia jak na lekarstwo a i tak wszystkie obłożone non-stop, jedna kręgielnia dyktująca ceny (monopolista), jedno boisko ze sztuczną nawierzchnią itd.
wszystkiego jest mało a nawet jak coś jest to ma nieadekwatne ceny do świadczonych usług.

a to co mnie najbardziej wkurza to nikotyna w klubach i pubach... god człowiek się wybiera kulturalnie ze znajomymi spędzić miło piątkowy/sobotni wieczór i co? i wracam i moje ciuchy idą najpierw do wietrzenia a potem prosto do pralki, nie mówiąc o tym ze brak jest klubów gdzie ludzie przychodzą potańczyć przy czymś co nie jest techniawą, a nie nawalić się i topić smutki.
ot czasami jest jakieś latino party czy coś ale to za mało...

Tytuł:
PostNapisane: 18 lut 2007, 18:57 

Racja. Takich miejsc jest naprawdę mało. Np. u mnie w Kętach (Kęty - takie miasto niedaleko Bielska-Białej, już chyba prawie 30000tyś + podlesie gdzie mieszkam - część kęt, kilka tysięcy), jest JEDNO kino, bardzo małe, jedna sala :P I w dodatku mało miejsc + nieciekawe filmy. Do tego dochodzi basen, tani co prawda ale czasem jest za dużo osób..

Tytuł:
PostNapisane: 18 lut 2007, 19:42 

MasterM u mnie zanim zrobili boisko do koszla to sami sobie zbudowalismy. W kilkunastu zrzucilismy sie po 10zl i za to kupilismy w sklepie obrecz. Ktos tam zalatwil slup z budowy a jeszcze inna osoba pospawala to wszystko. Chcialo sie? Dalo sie? Kwestia wlasnie tych 2 rzeczy bo jak juz mowilem nie byl to mega wydatek.

Ale powiedzmy sobie szczerze. Co z tego, ze miasto wybuduje boisko. Co z tego, ze domy beda wyremontowane i ladne a na ulicahc beda kubly na smieci skoro i tak banda skretynialych dzieciakow wszystko porozwala, polamie, pomaze w imie "zabawy". TO JEST TWORZONE DLA NAS WSZYSTKICH. ABY NASZE OSIEDLA WYGLADALY LADNIE A NIE JAK SLUMSY!! Tylko skad sie bierze to zamilowanie do wandalizmu? mazanie po scianach to wiem - hip hop wielki i robienie tagow oraz "graffiti"(normalni graficiarze nie znizaja sie do takich bohomazów)

Tytuł:
PostNapisane: 18 lut 2007, 20:58 

Lailonn napisał(a):
MasterM u mnie zanim zrobili boisko do koszla to sami sobie zbudowalismy. W kilkunastu zrzucilismy sie po 10zl i za to kupilismy w sklepie obrecz. Ktos tam zalatwil slup z budowy a jeszcze inna osoba pospawala to wszystko. Chcialo sie? Dalo sie? Kwestia wlasnie tych 2 rzeczy bo jak juz mowilem nie byl to mega wydatek.

Ale powiedzmy sobie szczerze. Co z tego, ze miasto wybuduje boisko. Co z tego, ze domy beda wyremontowane i ladne a na ulicahc beda kubly na smieci skoro i tak banda skretynialych dzieciakow wszystko porozwala, polamie, pomaze w imie "zabawy". TO JEST TWORZONE DLA NAS WSZYSTKICH. ABY NASZE OSIEDLA WYGLADALY LADNIE A NIE JAK SLUMSY!! Tylko skad sie bierze to zamilowanie do wandalizmu? mazanie po scianach to wiem - hip hop wielki i robienie tagow oraz "graffiti"(normalni graficiarze nie znizaja sie do takich bohomazów)

Może sytuacją w kraju ;) U mnie na osiedlu widać wszędzie widać ładne bloki(ostatni remontowali), ładne boiska, kosze na śmieci itp. Ale co z tego? Na każdym kroku widać bezrobotnego pijaka, który od 5 rano jest już nawalony. I pytanie brzmi - czy oni przypadkiem nie sądzą po tym obrazie, że sami tak skończą? Problem jest w tym, że nikt nie potrafi pokazać im, że mogą naprawdę wiele osiągnąć - co jest głównie widoczne w szkołach. Przykład: znajomy był świetnym plastykiem, ale był za słaby z matematyki i polskiego, tzw. głównych przedmiotów. Został olany przez nauczycieli, a teraz widze go z piwem i często nawalonego(chłopak ma 18 lat).

Tytuł:
PostNapisane: 19 lut 2007, 00:50 

Wystarczą schludne spodnie, koszula z kołnierzykiem i granatowy sweter z emblematem szkoły. Niech młodzież od małego przyzwyczaja się do uniformów. Mundurki dla uczniów to DOSKONAŁY POMYSŁ!!

Tytuł:
PostNapisane: 19 lut 2007, 01:49 

Noo... Taki mundurek by mi pasował... Ot, praktycznie jak moje codzienne ubranie (tyle, że nie noszę emblematu szkoły) :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 19 lut 2007, 20:08 

oczywiscie mundurki bez kieszeni na spodniach, tylko kieszonki na marynarce by dokladnie bylo widac co uczen przetrzymuje :D

Tytuł:
PostNapisane: 19 lut 2007, 20:30 

Lunder napisał(a):
oczywiscie mundurki bez kieszeni na spodniach, tylko kieszonki na marynarce by dokladnie bylo widac co uczen przetrzymuje :D

Taa, i będzie argument wśród uczniów żeby nosić komórki w majtkach :wink: "Nie żeby mi to przyjemność sprawiało, ale muszę gdzieś ją schować" :)

Tytuł:
PostNapisane: 20 lut 2007, 01:08 

Nie wolno nosić komórki w majtach D: w spodniach sie nie zaleca bo promieniowanie szkodzi genitaliom gdzies to wyczytalem :D ja nosze w plecaku :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 20 lut 2007, 01:10 

Szymas^PL napisał(a):
Nie wolno nosić komórki w majtach D: w spodniach sie nie zaleca bo promieniowanie szkodzi genitaliom gdzies to wyczytalem :D ja nosze w plecaku :lol:

o.Rydzyk tak najeb**** w głowie dla moich dziadków, jak wyjmę komórkę przy dziadkach to mnie wyganiają z domu :shock:

co do jajek: w każdej legendzie jest szczypta prawdy :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 20 lut 2007, 04:09 

Szymas^PL napisał(a):

Idealny cel dla kieszonkowca to właśnie plecak :wink:

:arrow: :wink: :arrow:

Tytuł:
PostNapisane: 20 lut 2007, 07:39 

srol :D ale ja mam w kieszonce na lewej Szelce :D że tak powiem :D Tak jak
Żołnierze maja Granat czy coś:D rozumisz :D

Tytuł:
PostNapisane: 20 lut 2007, 08:56 

Szymas^PL napisał(a):
srol :D ale ja mam w kieszonce na lewej Szelce :D że tak powiem :D Tak jak
Żołnierze maja Granat czy coś:D rozumisz :D

No to idealny cel dla dresiarzy ;)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 140 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2