Zagadki jak kobiety nie lubia leżeć odłogiem
. Rozwiązanie mojej :
Akcja dzieje się na okręcie podwodnym (ciekawe jakiego kraju) w wyniku awarii okręt tonie, nie ma szans na ratunek. Ostatni ocalali marynarze zamknięci w pomieszczeniu , tlenu coraz mniej, a śmierc z uduszenia straszna jest. Ciągną zapałki - wygrani strzelają sobie w łeb z rewolweru, przegrany się dusi.
Nowe zagadki :
----------------
1. Jest noc , Tomas jedzie spokojnie samochodem (miała inna osoba która szaleje jeepem ...) po autostradzie, gdy nagle , zupełnie nieoczekiwanie, ujrzał przed sobą inne auto, pędzące wprost na niego. Było za późno jakikolwiek manewr i doszło do zderzenia w wyniku którego Tomas odniósł lekkie obrażenia.
Sprawce wypadku strażacy uwolnili z zakleszczonego auta po kilku godzinach. Szczęśliwie jednak przeżył. Mimo iz w wypadku uczestniczyły dwa samochody , pociagneła ona za soba jedna ofiare śmiertelną. W żadnym z aut nie było dodatkowych pasażerów, nie ucierpiał tez żaden ratownik. Kto więc zginął ??
----------
2. Zagadka dla sympatyków liczenia (Carno, Strusiu do pracy)
Dwie kobiety rozmawiają o zbliżającej sie nieubłaganie starości. Ewa mówi że jest juz po czterdziestce i bardzo chciała by zatrzymać czas.
Kasia uśmiechając się mówi :
- Jak mówimy o upływających latach , to co ja mam powiedzieć. Jeszcze przedwczoraj miałam 40 lat, a w przyszłym roku ukończę 43 lata
Ewa śmieje się - przecież to nie możliwe, A jednak - czy aby na pewno ????