Sezon ogórkowy już praktycznie za nami, niech no tylko jeszcze Serie A ruszy i Pirmera Division i będzie naprawdę ciekawie

.
Tymczasem na polskich boiskach kilka ciekawych wydarzeń.
Dość gładka wygrana Wisły nad Koroną. Krakowianie przez cały mecz grali lepiej i ich zwycięstwa na pewno nie umniejsza kiepska dyspozcja arbitrów tego dnia. I tak najbardziej podobała mi się wypowiedź Świerczewskiego w przerwie meczu

(nieuznany gol z połowy boiska:
LINK ;
Wywiad.
Tymczasem na Lechu znów mnóstwo kibiców. Tym razem na mecz z Górnikiem Zabrze przyszło 22tys. ludzi. Nic tylko pogratulować.
Jako ciekawostkę dodam, że zabezpieczenia na lechu są do d.... (jakby to powiedział P. Świerczewski

). Znajomy wszedł na karnecie szwagierki bez żadnych problemów. To chyba wiele mówi o egzekwowaniu zakazów stadionowych na boiskach naszej pomarańczowej ligi...
Zawiódł na pewno mecz mistrza z vicemistrzem. Zagłębie wygrało po ładnym golu Iwańskiego z 30 metrów, po błędzie bramkarza Bełchatowa
LINK.
Dziś Wisła dokończyła I kolejkę, wygrywając u siebie z Górnikiem 2-0.
Już dziś widać, że Wisła w tym roku po tych hucznych wzomcnieniach jest piekielnie mocna i dla mnie jest głównym faworytem do mistrzostwa.
Dobrze życzę Lechowi, to przez organizację klubu: stadion, kibice, relacje zarządu z fanami itd. Stadion przy Bułgarskiej to chyba jedyny w Ekstraklasie, gdzie oglądając mecz ma się wrażenie, że ogląda się ligę zachodnią. Świetna atmosfera. Myślę, że poznaniacy zasługują na puchary.
pzdr.