Teraz jest 3 gru 2024, 21:59

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 5 paź 2005, 01:19 
Moderator forum

proszę uprzejmie :)

Tytuł:
PostNapisane: 5 paź 2005, 07:31 

EvS napisał(a):
Po pierwsze jezeli do gier to juz pierwsze koszty. Wine jest darmowe ale wineX juz nie. Jak sie tym interesowalem to probujac uruchomic kolejne gry natrafialem na miniaplikacje, ktore mialy mi pomoc w odpaleniu windowsowych gier pod linuksem. Kazda z nich byla platna mniej lub bardziej. Niezle sie nagimnastykowalem przy Anarchy Online.

Zgadzam się, Linux nie nadaje się specjalnie do gier.
EvS napisał(a):
OpenOffice nie jest w pelni zgodne z winowym officem a wiekszosc redakcji nie przyjmuje tekstow w plikach z rozszezeniem .swx wiec trzeba je konwertowac i wychodza krzaki. Czlowiek sie denerwuje i trzeba recznie caly dokument poprawiac.

Nigdy nie miałem problemów z Officem, ale nigdy też się mocno nie bawiłem. ;)
EvS napisał(a):
O sterownikach do kart innych niz home use tez mozna zapomniec, jakies zrobione przez kogos, gdzies, niby dziala ale sie wywala jest standardem. KDE jest duzo wolniejsze od windy na tej samej klasy sprzecie.

Wszystko zależy od dystrybucji i popularności danej karty. Zresztą można hardcore'owo pisać własne sterowniki. :twisted:
EvS napisał(a):
a z dupereli to, gorszy klient gadu-gadu i skype wygladajace jak pod win 3.11.

Zamiast gadu-gadu można korzystać z jabbera. Jest wiele fajnych klientów tej sieci - np. Gajim. Skype niedawno otworzył własną sieć, więc niedługo powinny się pojawić alternetywne klienty.
EvS napisał(a):
Po przeczytaniu wlasnych wypocin faktycznie samych kosztow bezposrednich wiele nie wyszlo ale wierz mi, ze jezeli ktos pracuje przy pomocy komputera to czas jest bardzo cenny.

Cóż, było takie powiedzenie, "Jeśli na Twoim magnetofonie wciąż miga godzina 00:00, to Linux nie jest dla Ciebie". ;)

Tytuł:
PostNapisane: 5 paź 2005, 08:32 

Jak juz zostalo przniesione do HP, to pozwole sobie na maly komentarz.

DooM^141 napisał(a):
Po 1 jesli nie jestes hackerem to po co ci linux

Z kazdym nowym postem mnie rozwalasz :D.
Nie jestes przypadkiem w wieku jak na avatarze ?

DooM^141 napisał(a):
a po 3 jezeli chcesz miec zaufanie do kompa ze za kazdym razem sie gra wlaczy to radze kup sobie winda

No ja ufam mojemu komputerowi. Mam nadzieje ze mnie nigdy nie zdradzi.

Tytuł:
PostNapisane: 5 paź 2005, 10:46 

Cytuj:
Wszystko zależy od dystrybucji i popularności danej karty. Zresztą można hardcore'owo pisać własne sterowniki. Twisted Evil

nooo :) tylko majac robote na karku zabierac sie za pisanie sterow to tak jak zaprosic gosci na parapetowe bo sie projekt domu kupilo ;)

Cytuj:
Cóż, było takie powiedzenie, "Jeśli na Twoim magnetofonie wciąż miga godzina 00:00, to Linux nie jest dla Ciebie". Wink

ha ;P poniewaz w Twojej wypowiedzi kryla sie zgryzliwosc (;)) to i w odpowiedzi jej nie zabraknie ;) Pewnie chodzilo Ci o magnetowid a nie magnetofon :P ... a wracajac do tematu to stwierdzenie calkiem sluszne gdy sie nic innego nie ma do roboty a kompilacja jadra i ustawianie systemu jest zyciowa misja ;)

Tytuł:
PostNapisane: 5 paź 2005, 14:59 

EvS napisał(a):
ha ;P poniewaz w Twojej wypowiedzi kryla sie zgryzliwosc (;)) to i w odpowiedzi jej nie zabraknie ;) Pewnie chodzilo Ci o magnetowid a nie magnetofon :P

Racja:
Cytuj:
Powiedzmy, że jeśli na twoim magnetowidzie wciąż miga 12:00, Linux nie
jest dla ciebie.
--- Bruce Perens

P.S. Dwie wypowiedzi i Cię polubiłem. ;)

Tytuł:
PostNapisane: 6 paź 2005, 12:39 

EvS napisał(a):
a z dupereli to, gorszy klient gadu-gadu i skype wygladajace jak pod win 3.11.
Przechodzilem przez Mandrake 9.2; 10; 10.1 (straszna kiszka, nesotrada z tym gowniakiem speed costam nie do zainstalowania bo... producent nie prowadzi wsparcia dla linucha), dziwne ustawienia sieci, niby w drake'u wszystko ok a i tak dupa.
Fedora core 2 (mialo byc fajnie bo na redhacie ale tez kupa wyszla, niedzialajace kreatory, czeste zwiechy - nie przez zla kompilacje jadra)\
Aurox pff, nie pamietam ktora dystrybucja, ogolnie ok i sympatycznie ale nie da sie zainstalowac Pinnacle T3100
Debian fajnie bo sie sam kompiluje i pobiera sobie z netu to co potrzebuje. Podobno identycznie milo jest z FreeBSD.

Na czym polega "gorszosc" G-G? Na tym ze nie ma bzdetnych reklam czy na tym ze nie ma dziur w bezpieczenstwie?
Ja odkrylem ostatnio idealna dla mnie dystrybucje - Gentoo. Buduje sie wszystko od zera, kompilujesz paczki specjalnie przygotowane dla tej dystrybucji, koniec problemow z zaleznosciami rpm-ow... Minus to dosc dluga i skomplikowana instalacja ale za to znakomicie opisana na stronach Gentoo i to nawet po polsku. Pelny system z obsluga usb, firewire, neostrady, akceleracja glx, wszystko wszystko, startuje jakies niecale 20 sekund...:)

Tytuł:
PostNapisane: 8 paź 2005, 18:18 

EvS napisał(a):
producent nie prowadzi wsparcia dla linucha

Dziękuję, dla mnie starczy.
Na resztę nie chce mi się już nawet odpowiadać.
O tym, że wspomniałeś o samym MDK, nie podałeś ŻADNYCH argumentów w kwestii wersji i nazwy posiadanego oprogramowania na które tak nazywasz - nie wspominam.

P.S. Poza stanTarTem .doc jest jeszcze PDF.

Tytuł:
PostNapisane: 8 paź 2005, 21:02 

Cytuj:
Cóż, było takie powiedzenie, "Jeśli na Twoim magnetofonie wciąż miga godzina 00:00, to Linux nie jest dla Ciebie".
..tak, to prawda :wink:. Linux jest dla ludzi cierpliwych, oraz dla tych, ktorzy lubią bawic sie - grzebiąc godzinami przy kompie...

Tytuł:
PostNapisane: 15 paź 2005, 14:19 

Ogdovsky napisał(a):
ja nie widze problemu - 90% czasu siedzę na Ubuntu, gdy chcę pograć wchodzę na Windę... i tyle

To dokladnie tak samo jak ja. Jakiego WM uzywasz ? :-> Ja e16 ;-PP :-) Linux ma ten atut ze, 90% dostepnego oprogramowania jest darmowe.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 2