Teraz jest 4 gru 2024, 10:16

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 5 paź 2005, 21:09 

a ja tam lubie firme "People Can Fly"...
1) Polska
2) Zrobili fajną może nie KOSMICZNIE sprzedającą się gre.... poprostu jest fajna i wybiła się poza kanon bzdurnie bezsensownie nieudanych gierek jak Polanie czy Mortyr 2....
3) w Polsce ich produkty kosztuja 19zł (z vatem podajże)
4) w USA chyba 50$ za Painkillera ;-) (poprawcie mnie jak mi sie cos pojebało)

tak BTW przemysł gierkowy ma tak samo ograniczenia jak filmowy czy muzyczny... teraz już się wszystko powiela ciężko coś wymyślić nowatorskiego... w filmach mamy w kółko to samo... muzka... to też tak naprawde kopie tego co było kiedyś dajmy takiego Ozborna... to on wymyślił cały ten Szatański styl i Blac Sabat..Nirvana czy Metalica to już produkty uboczne tego co Ozborn zaczą... tak samo jest z grami Jedno Diablo dało pomysł na 100 jak nie tysiące podobnych jej gierek.

Zapewne coś nowatorskiego zobaczymy ale są już to sprawy NG (nowej generacji)
:roll:

:arrow: :wink: :arrow:

Tytuł:
PostNapisane: 5 paź 2005, 21:24 

painkiller(nie gralem szczerze mowiac) to chyba taka bezmyslna rabanka. Przynajmniej takie wrazenie odnioslem ogladajac gameplay w TV(Hyper) Jesli tak to gdzie tu oryginalnosc? Taka nieskalana mysleniem rzeznie zaproponowal Serious Sam ;]

Najlepsze Ai w strzelankach-nie wystepuje
Najlepsze Ai w rtsach- Submarine Titans. Gra upadla wraz z firma bo miala zla reklame. Reklamowlai ja jako nastepce starcrafta(i w sumie byla bo wiele rzeczy bylo wzorowanych na SC) jednak fani SC sie tym wybitnie wkurzyli i objechali gre na maxa. Nawet to, ze dzieje sie pod woda bylo dla wielu powodem do nie kupienia jej. A wielka szkoda...

Tytuł:
PostNapisane: 5 paź 2005, 21:44 

Lailonn napisał(a):
painkiller(nie gralem szczerze mowiac) to chyba taka bezmyslna rabanka. Przynajmniej takie wrazenie odnioslem ogladajac gameplay w TV(Hyper) Jesli tak to gdzie tu oryginalnosc? Taka nieskalana mysleniem rzeznie zaproponowal Serious Sam ;]

Czytaj ze zrozumieniem... nigdzie nie mówiłem o żadnej orginalności... chodziło mi o to że to Polska gra i wybiła się z cieńkich polskich gierek... a na zachodzie uzyskała bardzo wysokie noty... przypomne ze Quake w cale niczym nie przypominał skąplikowanej gry... jedyną "zagadką" o ile można ją tak nazwać było unieszkodliwienie ostatniego bossa... :twisted:

:arrow: :wink: :arrow:

Tytuł:
PostNapisane: 5 paź 2005, 21:51 
Moderator forum

Pain killer - solidna giera, może nie przełomowa, ale dostatecznie dobra aby zadowolic miłośników gatunku. Tak naprawde gry przełomowe zdarzają się niezbyt często. Dla mnie takimi tytułami były Dune 2, Quake, Populous, Powermonger, Diablo, Battle Master (Amiga), Ishtar. Ktoś pisał że nikomu nie chce się robić gier oryginalnych i idzie się na łatwizne - to częściowo prawda, ale czy naprawde zdaje wam się że twórca gry nie chciałby być wymieniany w jednym ciągu z Carmackiem czy Molyneux? Kwestia pieniędzy i ryzyka. EA akurat nie podejmuje go mimo dużej ilości kasy, stawiając na średnie gierki, które potrafi dobrze sprzedać

Tytuł:
PostNapisane: 5 paź 2005, 22:07 

Cytuj:
wybiła się poza kanon bzdurnie bezsensownie nieudanych gierek

myslalem ,ze mowisz ogolnie o grach a nie, ze o polskich. Z polskich gier to chyba earth no i painkiller sa godne uwagi.

Oryginalne gry to moze i mozna wymyslac(choc juz nie tak jak kiedys) ale odnosze wrazenie, ze firmy juz stracily te umiejetnosc. Ciagle tylko klony AOE i CS(itp shootery)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 2